KPMG breidt juridische diensten in Azië uit

KPMG breidt zijn juridische diensten in Azië verder uit via een alliantie met Lubis Ganie Surowidjojo, het op een na grootste advocatenkantoor van Indonesië. Binnenkort opent de Big Four-firma een kantoor in Shanghai, na begin dit jaar al te zijn neergestreken in Hong Kong.

Lubis Ganie Surowidjojo (LGS) is met circa 115 advocaten in dienst het op een na grootste advocatenkantoor van Indonesië. Met de nieuwe alliantie richt KPMG zich op cliënten actief in Banking & Finance (incl. verzekeringen, fintech), infrastructuur en maritiem, aldus een bericht van The Global Legal Post.

LGS krijgt dankzij samenwerking per 1 mei 2019 toegang tot het wereldwijde netwerk van KPMG. De twee kantoren werkten in het verleden al samen. In Hong Kong richtte KPMG Asia Pacific begin dit jaar advocatenkantoor SF Lawyers op.

De Big Four-kantoren KPMG, Deloitte, PwC en EY versterken in hoog tempo hun (juridische) aanwezigheid in Azië. Alleen in India mogen zij voorlopig geen juridische diensten aanbieden, op last van de Indiase advocatenorde. De advocatenwet aldaar stamt uit 1961 en staat niet toe ‘dat accountants en hun advieskantoren juridische diensten verstrekken’, meldde The Law Society Gazette onlangs.

 

    | Mail de redactie | Print