Legal Women start met mentorproject voor jonge vrouwelijke jurist

Legal Women, een platform voor vrouwelijke juristen, start op 13 februari aanstaande met een Mentor Project voor jonge vrouwelijke juristen. Deelnemers in het project spreken minimaal twee keer per jaar met een mentor over de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. De mentor kan werkzaam zijn in dezelfde beroepsgroep, maar ook in andere beroepsgroepen zoals het notariaat, juridische wetenschap of bedrijfsjuristen.

De kick-off van het project vindt plaats bij Allen & Overy. Dan presenteert Legal Women alle deelnemende mentoren op haar website en kunnen jonge vrouwelijke juristen (3-8 jaar werkervaring) zich inschrijven. Ze worden daarbij geacht een ‘mentoringsvraag’ te formuleren. De mentor kiest vervolgens de mentee.

De inmiddels bereid gevonden mentoren zijn afkomstig van onder meer Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, Brinkhof, British American Tobacco, TAQA en ABN Amro. ‘Een heuse online zakelijke snoepwinkel voor ambitieuze jonge dames,’ aldus Legal Women in het persbericht. Aan het eind van het jaar wordt het project geëvalueerd.

    | Mail de redactie | Print