Liesbeth Zegveld is de Meest Gewaardeerde Advocaat

Mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld van het Amsterdamse advocatenkantoor Prakken d'Oliveira is dinsdagmiddag door de bezoekers van Advocatie Live! uitgeroepen tot de Meest Gewaardeerde Advocaat. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Wim Anker (Anker & Anker), die vorig jaar de titel won.

Zegveld liet in haar dankwoord weten de onderscheiding bijzonder te vinden, 'juist omdat wij geen normale praktijk voeren: wij staan immers veel mensen bij die niet in Nederland wonen.' 

De advocate werd in het kader van haar nominatie al geprezen om haar doorzettingsvermogen en lef. ‘Ze doet veel zaken die bij het brede publiek bepaald niet populair zijn,' zo droeg een advocaat die haar nomineerde aan. 'Denk aan Srebrenica, en zeker ook het optreden voor de nabestaanden van de daders van de gijzeling bij De Punt. Dat vergt lef.’ Een ander schreef: ‘Ze heeft een heldere visie op de uiterst complexe zaken die ze doet. Ze beschikt daarbij over veel meer dan alleen dan zuiver juridische vaardigheden.’ Klik hier voor haar CV.

De andere twee genomineerden voor de titel Meest Gewaardeerde Advocaat waren Tjalling van der Goot (strafrechtadvocaat, Anker en Anker) en Ferdinand Grapperhaus (arbeidsrechtadvocaat, Allen & Overy).

    | Mail de redactie | Print