Linklaters Duitsland: negen beginnende advocaten kiezen voor werkweek van 40 uur

Negen beginnende Duitse advocaten van Linklaters hebben in het kader van het proefproject Yourlink gekozen voor een werkweek van 40 uur, tegen een eerstejaars salaris van 80.000 euro per jaar. Dat meldt Law Gazette. De rest, 128 man en vrouw sterk, kiest voor een ‘traditionele’ werkweek van meer dan 40 uur en een eerstejaars salaris van 120.000 euro.

Linklaters Duitsland biedt – in navolging van Baker McKenzie en de Düsseldorfse vestiging van McDermott Will & Emery – sinds april 2017 een ‘alternativen Karrieretrack mit festem Stundenlimit’. Je werkt 40 uur per week als advocaat, je verdient als eerstejaars 80.000 euro en kunt maximaal counsel worden.

Linklaters zegt nu tevreden te zijn over het aantal beginnende advocaten dat kiest voor 40 uur per week. Het advocatenkantoor, dat uitrol naar andere landen niet uitsluit, verwacht dat maximaal 20% van de nieuwe aanwas uiteindelijk voor het alternatieve traject zal kiezen.

Het project Yourlink is volgens Linklaters geen bezuinigingsmaatregel, maar een instrument dat wordt ingezet bij de werving van nieuwe advocaten. Van de negen advocaten die voor het alternatieve traject hebben gekozen komer er vier uit de eigen geledingen van Linklaters, en vijf van elders.

    | Mail de redactie | Print