Loyens & Loeff gaat eigen advocaten meer tech-savvy maken

Loyens & Loeff wil binnen nu en anderhalf jaar tijd 300 medewerkers trainen op het gebied van technologische ontwikkelingen als blockchain, smart contracts en artificial intelligence. Hiervoor is maandag de Loyens & Loeff Tech Academy gelanceerd, meldt het kantoor in een persbericht.

De Tech Academy wordt kantoorbreed uitgerold en is een aanvulling op de bestaande Introduction Academy voor startende medewerkers. Zowel advocaten als ondersteunende medewerkers (IT, HR, marketing, etc.) bij de kantoren in Nederland, België, Luxemburg en Zwitserland kunnen zich laten trainen via de Tech Academy. Door de trainingen voor iedereen aan te bieden hoopt Loyens & Loeff dat ‘medewerkers gezamenlijk nieuwe ideeën ontwikkelen voor onze cliënten’.

“Nieuwe ontwikkelingen zoals blockchain en artificial intelligence veranderen de manier waarop wij werken,” aldus Bram Linnartz, sinds kort managing partner van het kantoor. “Voor onze cliënten brengt het vragen met zich mee over verantwoordelijkheid, jurisdictie, zorgplicht en mogelijke risico’s. Willen we voorop blijven lopen, dan moeten we zorgen dat we onze cliënten ook op die gebieden van het beste juridisch en fiscaal advies kunnen blijven voorzien. Dat vraagt om investeringen in technologie, partnerships en in de kennis van onze medewerkers.”

Loyens & Loeff is overigens niet het eerste advocatenkantoor dat een dergelijke eigen Tech Academy in het leven roept om de jurist van de toekomst op te leiden. CMS richtte ruim een jaar geleden de CMS Legal Tech Academy op, met cursussen op het gebied van blockchain, smart contracts, artificial intelligence, privacy en cybersecurity. Clifford Chance lanceerde in april dit jaar een Tech Academy, een wereldwijd opleidingsprogramma voor advocaten en staf bij alle vestigingen, bestaande uit webinars en workshops.

 

    | Mail de redactie | Print