Machteld de Monchy (De Brauw) verkozen als Legal Woman of the Year 2018

Machteld de Monchy, sinds begin dit jaar partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, is donderdagavond bij PwC in Amsterdam uitgeroepen tot Legal Woman of the Year 2018. Daarnaast werd Simmons & Simmons-advocaat Fleur Potter (rechts op de foto) gekozen als Upcoming Talent 2018. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het platform Legal Women.

Bij de Legal Woman of the Year-verkiezing kijkt de jury niet alleen naar wat de genomineerde advocaten en juristen zelf hebben gepresteerd, maar ook naar hun bevlogenheid en betrokkenheid bij het vak. Advocaat Machteld de Monchy kwam in 2008 in dienst bij De Brauw en werd begin dit jaar partner binnen de litigation praktijk. Daarnaast doceert ze bij de interne opleiding van haar kantoor (De Brauwerij) en is ze een belangrijk voortrekker van de pro bono-praktijk.

Upcoming talent Fleur Potter is senior associate in de internationale arbitrage- en procespraktijk van Simmons & Simmons, waar ze adviseert en procedeert over commerciële geschillen. “Het niveau van de finalisten was hoog dit jaar,” aldus de jury. “Maar wij kiezen voor Fleur Potter als vrouwelijk juridisch talent van het jaar omdat zij een echte specialist is in haar werk en een generalist daarbuiten.” Ook is Potter gastdocent aan de Universiteit Leiden.

Andere genomineerden voor de titel Legal Woman of the Year waren dit jaar Pascal Hulsegge (JPR Advocaten), Saskia Breukels (AWVN), Marieke Driessen (Simmons & Simmons), Barbara Nijhuis (associate general counsel bij Veon) en Marleen van den Horst (BarentsKrans). Voor de Upcoming Talent-award waren ook Monique van der Linden (Stibbe),  Leonie van der Grinten (Meester Leonie), Dymphy Schuurman (Ten Holter Noordam), Martje Weusten (PwC) en Claire van der Hoeven (De Brauw) genomineerd. 


Winnaressen Machteld de Monchy (links) en Fleur Potter. Foto: Robin Griffin

    | Mail de redactie | Print