Meijers Canatan Advocaten vliegt uit naar Schiphol

Het Amsterdamse strafrechtadvocatencollectief Meijers Canatan heeft een nieuwe vestiging op Schiphol geopend. Daarmee is Meijers Canatan naar eigen zeggen het eerste strafrechtkantoor bij de luchthaven. Partner en initiator Clarice Stenger licht de beslissing toe.

Op vrijdag 1 november slingerde Meijers Canatan een tweetje de wereld in: een nieuwe vestiging bij Schiphol is geopend. Meer specifiek in het gebouw The Base, op acht minuten loopafstand van de luchthaven. Voortaan bevindt zich daar de nieuwe thuisbasis voor drie Meijers Canatan-advocaten: Eric Steller, Pepijn Slewe en partner Clarice Stenger. Voor laatstgenoemde een gedroomde werkomgeving: “Ik hou van de sfeer daar; de vliegtuigen, en vooral de dynamiek op Schiphol Plaza. Het is een komen en gaan van mensen die daar werken, vakantie vieren of juist terugkomen.”

Justitieel Complex Schiphol
Stenger’s persoonlijke sentiment was logischerwijs niet doorslaggevend in de beslissing om een Schiphol-vestiging te openen. “Toen we het nieuws vernamen dat vanaf 2020 alle Amsterdamse arrestanten naar het Justitieel Complex Schiphol (JCS) worden gebracht, beseften we direct dat het praktisch is om daar dichtbij een vestiging te hebben,” legt ze uit. “Alle piketmeldingen zullen daar vandaan komen. Onze dienstdoende advocaat kan dan bivakkeren in de Schiphol-vestiging. Dat scheelt reistijd.”

De advocaten op de vestiging zelf mogen echter geen piketmeldingen uit Amsterdam afhandelen. De luchthaven valt immers onder de jurisdictie van de gemeente Haarlemmermeer. An sich een voordeel, denkt Stenger: “De nieuwe vestiging valt niet onder de gemeentelijke grenzen van Amsterdam, maar behoort tot het arrondissement van de rechtbank Noord-Holland. Wellicht boren we daardoor een nieuwe markt aan.”

Internationaal strafrecht
Naast de verkassende Amsterdamse arrestanten spelen ook de specialismen van het kantoor een rol. Zo legt Meijers Canatan zich onder meer toe op internationaal strafrecht. “Voor dat soort zaken is het nieuwe kantoor ook prettig. Cliënten die van buiten Nederland komen, kunnen we sneller bedienen. We zijn immers beter bereikbaar voor hen, en andersom.”     

De overige vijf Meijers Canatan-advocaten zullen voorlopig de vestiging in Amsterdam blijven bemannen. Nóg een nieuwe vestiging staat namelijk niet op de planning, “maar wie weet”, sluit Stenger geheimzinnig af.

    | Mail de redactie | Print