Nederlands advocatenteam wint het WK Voetbal voor Advocaten

Het Nederlands Advocaten Voetbalteam heeft zondag in het Portugese Portimao het elfde WK Voetbal voor Advocaten gewonnen. Het team van Nederlandse advocaten en fiscalisten versloeg in de finale nipt thuisland Portugal, na een bloedstollende penaltyreeks. De verdere opbrengst naast de beker: een gebroken keepersneus en een gebroken sleutelbeen…

Door Joris Rietbroek

Clifford Chance-advocaat Mike Niekoop (foto) is het toernooi gelukkig wel zonder kleurscheuren doorgekomen. Hij doet maandagmiddag zelfs verrassend fris zijn verhaal aan de telefoon, zeker voor iemand die zondag nog als verdediger op het veld stond in de finale en daarna een kampioensfeestje vierde.

Het huidige Nederlandse team bestaat uit advocaten en fiscalisten afkomstig van onder anderen Clifford Chance, Allen & Overy, Loyens & Loeff, HVG Law en CMS. Nu en dan komen er nieuwe leden bij: teamleden moeten wel over enige voetbalervaring beschikken, zegt Niekoop. “Zo’n toernooi is natuurlijk heel gezellig, maar het is ook belangrijk dat je op enig niveau hebt gevoetbald om goed mee te kunnen komen, en natuurlijk om voor de winst te kunnen gaan.”

In het zestien teams tellende ‘classic’ toernooi speelde het Nederlandse team eerst poulewedstrijden tegen Mexico – met mariachiband op de tribune –, Turkije en het nationale politieteam van Portugal, dat op korte termijn als invaller was opgetrommeld. Tijdens deze wedstrijd tegen de politiemannen ging het er hard aan toe, vertelt Niekoop. “Ik denk dat de helft van die spelers veel in arrestatieteams werkt… Laten we zeggen dat ze nogal fysiek speelden. Onze keeper liep nota bene een gebroken neus op in een direct duel.”

Hierdoor moesten de Nederlanders door met een invalkeeper, maar de kruisfinales tegen Spanje (2-0) en Italië (1-0) verliepen succesvol, evenals de halve finale tegen Algerije (5-0). In de finale van zondag was de laatste tegenstander het advocatenteam van Portugal. Met een snelle 1-0 voorsprong leek de winst lange tijd binnen handbereik, totdat de Portugezen in de laatste minuut scoorden. Een penaltyreeks zou de uitkomst van het duel – en het hele toernooi – beslissen.

“We stonden met nog maar acht fitte spelers op het veld; een andere speler brak zijn sleutelbeen tijdens deze laatste wedstrijd,” vertelt Niekoop. “Na die onverwachte 1-1 hingen de hoofdjes wel even: onze keeper was immers al uitgeschakeld, en Nederland is normaal gesproken niet zo goed in het nemen van penalty’s, zeker niet tegen Portugal.” Toch stond de invallende keeper zijn mannetje. Door twee Portugese penalty’s te stoppen, bezorgde hij het Nederlandse team de overwinning.

“Het gaat er heel sportief aan toe op dit toernooi,” zegt Niekoop terugblikkend. “Alle teams renden hierna het veld op om ons te feliciteren. Op het veld gaat het er zeer fanatiek aan toe, maar na afloop is de onderlinge sfeer heel vriendelijk en worden er ook volop visitekaartjes uitgewisseld.” 

Het Nederlands Advocaten Voetbalteam bestaat uit:

1. Amin Tamaddoni (Clifford Chance)
2. Mike Niekoop (Clifford Chance)
3. Max van Merrienboer (Allen & Overy)
4. Dave Hillen (Allen & Overy)
5. Jeroen Allebrandi (Allen & Overy)
6. Tim Hendriks (Loyens & Loeff)
7. Erwin Bosma (Loyens & Loeff)
8. Hendrik van Waveren (Hamelink & Van der Tooren)
9. Roderick Hanrath (HVG Law)
10. Ali Rassa (Bartels Sueters Rassa)
11. Karsten Bruinsma (CMS Netherlands)
12. Max Hazewinkel (Van Diepen van der Kroef)
13. Anton Beneder (De Bok)
14. Ahmad Qurishi (AUTO1 Group)
15. Christiaan Heijerman (Temper)
16. Jules van Merrienboer (Summiteers)

Nederlands Advocaten Voetbalteam

 

    | Mail de redactie | Print