Nieuwe Uitdaging bij… Baker McKenzie, HVG en Greenberg Traurig

Bijna hartje zomer, maar toch een volle bak Nieuwe Uitdagingen. Zo heeft Joram van den Berg (foto) zich aangesloten bij HVG Law waar hij de Corporate M&A praktijk zal versterken. Verder overstappers en partnerbenoemingen bij onder meer HVG, Ysquare, UdinkSchepel en TeekensKarstens.

Baker McKenzie heeft de in Amsterdam gevestigde Antonio Russo benoemd tot voorzitter van haar internationale fiscale praktijkgroep. Hij volgt Simone Musa op. Russo is gespecialiseerd in transfer pricing design en de implementatie daarvan bij multinationals. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van belastingplanning, structurering en herstructurering. Hij leidde tot zijn benoeming vanuit Amsterdam Baker McKenzie’s fiscale EMEA-praktijk.

Thomas Timmermans is bij het Amsterdamse advocatenkantoor Greenberg Traurig toegetreden als partner bij de sectie Arbeidsrecht. Timmermans adviseert ondernemingen over complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken, waaronder ontslagzaken, reorganisaties, medezeggenschap, geschillen met vakbonden, arbeidsvoorwaarden en beloningsvormen. Timmermans komt van Norton Rose Fulbright.

Bas Braeken treedt op 16 juli toe als partner tot bureau Brandeis in Amsterdam. Braecken is een specialist op het gebied van het (Europees) mededingingsrecht en economische regulering in diverse sectoren zoals telecom, media en fintech. Braeken maakt de overstap naar bureau Brandeis van Maverick, waarvan hij zes jaar geleden aan de wieg heeft gestaan als één van de oprichters. Daarvoor was hij onder meer lange tijd werkzaam bij Allen & Overy.

Taylor Wessing versterkt haar Technologiepraktijk in Amsterdam met de komst van Martijn Loth. Loth beschikt – naast een juridische kennis – over een uitgebreide technische achtergrond op het gebied van informatiebeveiliging, systeembeheer en programmeren. Het Technologieteam van Taylor Wessing houdt zich bezig met alle aspecten van technologie en data, waaronder de juridische begeleiding van IT projecten en outsourcing, het opstellen en onderhandelen van technologiecontracten, het adviseren over nieuwe technologie zoals blockchain, elektronische handtekeningen en artificial intelligence.

Kirstin van der Bruggen-Nijburg is overgestapt naar ‘dispute resolution boutique’ Ysquare, waar ze per 1 juli partner wordt. Voorheen was Van der Bruggen-Nijburg gedurende twaalf jaar werkzaam bij De Brauw (vanuit de vestigingen in Amsterdam en Singapore) en nadien als Director Legal bij chemiebedrijf Nouryon. Binnen Ysquare zal ze voortbouwen op haar ervaring in de commerciële procespraktijk en zich in het bijzonder richten op arbitrage.

Evert Leemreis is per 1 juli 2019 als salary-partner benoemd bij Van den Herik & Verhulst Advocaten. Leemreis is sinds 2008 werkzaam als advocaat en sinds 2013 in dienst bij het kantoor. Hij is gespecialiseerd in het vennootschaps- en ondernemingsrecht met een sterke focus op fusies & overnames. Met de benoeming van Leemreis ‘versterkt Van den Herik & Verhulst Advocaten haar positie en praktijk ten aanzien van fusies en overnames, corporate litigation en het algemeen vennootschapsrecht’.

Stephan den Hartog heeft zich per juli 2019 als founding partner aangesloten bij AZHA Avocats – Attorneys-at-Law, een nichekantoor gevestigd in Genève dat zich volledig toelegt op internationale arbitrage en vraagstukken op het gebied van economische sancties. Den Hartog werkte eerder onder meer bij Loyens & Loeff en Derains & Gharavi in Parijs. Sinds eind 2016 was hij in Zwitserland werkzaam als in-house counsel van Nestlé Nespresso S.A.

Per 1 juni 2019 heeft Joram van den Berg zich aangesloten bij HVG Law waar hij de Corporate M&A praktijk zal versterken. Van den Berg heeft ruime ervaring met het begeleiden van zowel private equity als strategische M&A transacties, in het bijzonder in de sectoren agrifood, gezondheidszorg en de uitzend- en sourcing branche. Hij was voorheen werkzaam bij Houthoff.

UdinkSchepel Advocaten heeft Rogier Wolf tot partner benoemd. Hij zal gaan bijdragen aan de ‘verdere groei van de succesvolle ondernemingsrechtelijke praktijk’ van het kantoor. Wolf adviseert ondernemers over het structureren van vennootschappen, samenwerkingsvormen en participaties in andere ondernemingen. Hij procedeert over aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheid. Daarnaast is Wolf universitair docent aan Maastricht University.

Het in bestuursrecht en omgevingsrecht gespecialiseerde kantoor ENVIR heeft Derek Sietses als vijfde partner aangetrokken. Hij zal leiding gaan geven aan een nieuwe vestiging van het kantoor in Leeuwarden, waarmee ENVIR hoopt in te spelen ‘op de toenemende vraag naar juridische ondersteuning rondom de circulaire economie en verduurzaming in Noord-Nederland’. Sietses is gespecialiseerd in het bestuursrecht, waaronder milieurecht, EHS en natuurbeschermingsrecht. Sietses werkte eerder bij Trip Advocaten en Stibbe Amsterdam.

TeekensKarstens heeft per 1 juli 2019 Floris van Galen benoemd tot partner advocatuur. Van Galen is ruim vijftien jaar werkzaam als advocaat en heeft bijzondere expertise op het gebied van het publiek vastgoedrecht. Zijn focus is het verder uitbouwen van dit specialisme binnen het sectorteam Vastgoed.

Marieke Jansen is toegetreden tot Willems Advocaten & Rechtsanwälte in Amsterdam en Düsseldorf. Daarvoor had zij een eigen litigation kantoor waarmee zij een hippische praktijk voerde. Die praktijk zal ze nu binnen Willems voortzetten. ‘Deze niche vereist specialistische kennis over paarden, hun gezondheid, en de sport. Ik kreeg de unieke kans dit onder te brengen in een internationale setting’.

 

    | Mail de redactie | Print