Nieuwe Uitdaging bij Florent, Dentons Boekel, DLA Piper, Nysingh en Wijn & Stael

Pieter van Uchelen (foto) verlaat na ruim twintig jaar Simmons & Simmons - waar hij enkele jaren Nederlands country head was - om per 1 oktober 2019 partner te worden bij het bloeiende Florent. Het corporate partnerteam van dit kantoor groeit met zijn komst naar drie partners. 

Van Uchelen heeft ruim twintig jaar ervaring in de behandeling van M&A en private equity transacties, herstructureringen en governance vraagstukken. Hij treedt op voor nationale en internationale corporates, private equity en infrastructuurfondsen.

Johan ZwemmerDLA Piper heeft Johan Zwemmer per 1 oktober 2019 aangesteld als legal director van haar Employment praktijk. Hij is afkomstig van Stibbe. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het arbeidsrecht. Hij staat cliënten bij op het gebied van collectief arbeidsrecht, flexibele arbeidsrelaties en het raakvlak tussen arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Zwemmer is tevens docent en onderzoeker aan de UvA.

Joyce ZijlstraJoyce Zijlstra is benoemd tot partner van de fiscale praktijk van Dentons Boekel. Zij is sinds januari 2018 werkzaam bij het kantoor. Zijlstra houdt zich al ruim vijftien jaar bezig met het adviseren op het gebied van indirecte belastingen. Recenter heeft zij een sterke focus ontwikkeld op het gebied van data-analyses, btw-automatisering en verbetertrajecten op het gebied van interne beheersing en governance.

Martine KosMartine Kos is per 1 oktober toegetreden tot het team Aansprakelijkheid, Verzekering en Vervoer van Nysingh. Ze zal werkzaam zijn vanuit de vestigingen in Arnhem en Utrecht. Zij was sinds 2015 als partner aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht bij het Utrechtse kantoor Bosselaar en Strengers. Daarvoor werkte zij jarenlang binnen de verzekeringspraktijk van Houthoff.

Xander van LeeuwenXander van Leeuwen versterkt sinds 16 september 2019 het corporate litigation team van Wijn & Stael in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in aansprakelijkheid van financiële instellingen en accountants. Hij procedeert en adviseert over kwesties op het gebied van civielrechtelijke aansprakelijkheid, insolventierecht en goederenrecht. Voorheen werkte hij achtereenvolgens bij DLA Piper en NautaDutilh.

Larissa Peereboom-BogersVerder treden per 1 oktober Larissa Peereboom-Bogers en Heidi Dekker in dienst bij Wijn & Stael. Larissa Peereboom-Bogers is gespecialiseerd in het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Zij adviseert en procedeert op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, corporate governance, aandeelhoudersgeschillen, zorgplicht en wanprestatie. Voorheen was zij advocaat bij Buren Legal.

Heidi DekkerHeidi Dekker is gespecialiseerd in het omgevingsrecht en het algemeen bestuursrecht. Zij adviseert en procedeert over bestuursrechtelijke aspecten in het kader van gebieds- en projectontwikkeling, zoals omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen. Daarnaast staat zij cliënten bij in algemene bestuursrechtelijke kwesties. Dekker werkte eerder bij advocatenkantoor CMS en de Raad van State.

Axel van der StaakOsborne Clarke in Amsterdam heeft Axel van der Staak aangetrokken als Head of Banking & Finance. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring in de financiële sector en heeft eerder bij Freshfields, ABN Amro en als onafhankelijk juridisch consultant gewerkt. Van der Staak heeft ervaring met alle vormen van kredietverlening, waaronder bedrijfsfinancieringen, leveraged buy outs, onroerend goed transacties, objectfinancieringen en herstructureringen.

Renate CroesLegaltree versterkt zich met ingang van 1 oktober 2019 met advocaat/partner Renate Croes. Zij is gespecialiseerd in het ondernemingsstrafrecht en was sinds 2013 als een van de partners werkzaam bij Franken Zuur van Kampen Croes in Amsterdam. Met haar komst verstevigt Legaltree zijn positie in het sanctie- en ondernemingsstrafrecht.

Tosca van HalsemaTosca van Halsema is per 16 september 2019 als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Hiervoor was zij werkzaam bij Loyens & Loeff in Rotterdam. Van Halsema is sinds 2014 werkzaam als advocaat en houdt zij zich bezig met omgevingsrecht, milieurecht, projectontwikkeling en algemeen bestuursrecht. Zij werkt daarbij voor ontwikkelaars, bouwbedrijven, overheden en beleggers.

Niek PetersNiek Peters, partner bij Cleber Advocaten, is per 1 september 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationale handelsarbitrage (International Commercial Arbitration) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan deze universiteit is Peters in 2015 gepromoveerd. Als advocaat is Peters gespecialiseerd op het gebied van internationale geschilbeslechting en arbitrages over diverse onderwerpen.

    | Mail de redactie | Print