Vorig jaar, tijdens de onthulling van de e-Tron, gaf Audi’s hoogste baas - de Nederlander Bram Schot - het ruiterlijk toe: “Zonder Tesla waren wij niet met een elektrische auto gekomen.” Inmiddels gaan de Duitsers echter dapper voorwaarts onder het motto ‘Electric has gone Audi’. Combineer dat met de aloude reclameslogan ‘voorsprong door techniek’ en het moge duidelijk zijn dat onze verwachtingen hoog gespannen waren.

Ondanks zijn vliegschaamte ging advocaat Eduard de Geer met zijn dochters naar de VS. Eenmaal in het land, hield hij het zo duurzaam mogelijk. Al was daar wel die andere milieuonvriendelijke beslissing: hij huurde een Chevrolet Camaro Cabrio. “Op rustige wegen liet ik ze rijden. Leuk om hun enthousiasme te zien, maar verder hoeft zo’n sportauto van mij niet zo.”

Vorig jaar oktober introduceerde BMW de zevende generatie 3-serie, waarbij de plug-in-hybrid- en de station-uitvoeringen al meteen werden aangekondigd. Wanneer die het daglicht zouden zien, lieten de Duitsers echter in het midden. Tot nu. Op 16 juli werden in München de 330e Sedan en de 3 Touring aan de internationale vakpers voorgesteld. Advocatie was aanwezig en deed de eerste rijervaringen op.

Na ruim tien jaar aan de ontwikkeling ervan te hebben gewerkt, stelde Mini gisteren de volledig elektrische Cooper S E voor aan de verzamelde vakpers. Advocatie was aanwezig en proefde van de nieuweling, die zijn techniek grotendeels deelt met de BMW i3.

BMW heeft iets met grote coupés. Dat begon in 1968, met de komst van de CS, in 1975 gevolgd door de 6-serie. Die werd in 1989 afgelost door de 8-serie. De 8 bleef tien jaar in productie, waarna in 2003 diens spirituele opvolger verscheen in de vorm van een nieuwe 6. En omdat BMW zijn tradities graag in ere houdt, is er nu wederom een 8-serie ter vervanging van de 6. Advocatie reed met de kakelverse M850i Coupé.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Arbeidsrechtadvocaat Remke Scheepstra is partner bij Baker McKenzie in Amsterdam. Ze kookt graag uitgebreid voor veel mensen en verrast haar gasten dan met een mix van Zuid-Europese en Aziatische smaken. “Op die manier worden mijn gerechten krachtiger. Ik houd niet van ‘matte’ smaken.”

In het Australische binnenland kom je geen mens tegen en ben je op jezelf aangewezen. Terwijl arbeidsrechtadvocaat Annelies Blok er enkele dagen in haar eentje bivakkeerde, telde ze haar zegeningen. “Ik ben nogal een prater. Ik merkte dat het me rust gaf om mijn mond te houden.”

Wereldwijd is de helft van alle verkochte auto’s in het topsegment een SUV. Van een rage is dan ook allang geen sprake meer. Nu inmiddels merken als Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce tot deze markt zijn toegetreden, mag het geen verrassing heten dat ook Maserati zich in het strijdgewoel mengt. Advocatie reed met de Levante.

Na een uitbundig huisfeest met drank, drugs en seks wordt Dolores versuft wakker en treft kort daarop haar vriendin levenloos aan in de huiskamer – met messteken om het leven gebracht, zo lijkt het. Dolores wordt al snel aangewezen als hoofdverdachte en na twee jaar is de zaak uitgegroeid tot een waar mediaproces. Welke mediastrategie trekt aan het langste eind in de film Acusada?

Vorig jaar nam Volvo afscheid van de inmiddels zeven jaar oude, maar nog altijd populaire V60. Met die auto was nuchter bezien weinig mis, maar ook de Zweden willen nu eenmaal opgestuwd worden in de vaart der volkeren. En omdat het kapitaalkrachtige moederbedrijf Geely bereid is fors te investeren, staat er nu een geheel vernieuwde V60 in de showroom.