Verhouding vrouw-man bij de Top 10: Pels Rijcken aan kop

Traditiegetrouw is de landsadvocaat, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, het best scorende kantoor uit de Top 10 als het gaat om het aandeel vrouwelijke partners: 11 op een totaal van 34 partners is vrouw. Het aandeel vrouwelijke partners bij het kantoor daalt wel ten opzichte van vorig jaar: toen was 37,5% vrouw, dit jaar is dat 32,4%.

Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2018. De nummer twee, Van Doorne, slaagde er wel in om het percentage vrouwelijke partners wat op te schroeven, zij het licht: van 28,6 naar 30,6%. Het kantoor heeft net als Pels Rijcken 11 vrouwelijke partners aan boord.

Ook voor wat betreft het aantal vrouwelijke advocaten staat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn bovenaan; 49,3% van de advocaten is vrouw. Ook hier geldt dat het percentage wel licht is gedaald ten opzichte van vorig jaar: dat bedroeg toen 51,4%.

Houthoff staat op plaats twee met 46% vrouwelijke advocaten, gevolgd door Loyens & Loeff met 45,4%. Slechtst scorende kantoren zijn Allen & Overy (37,1%), AKD (36,5%) en Clifford Chance (34,1%).

Meer lezen? Klik op de onderstaande cover van Advocatie Magazine

    | Mail de redactie | Print