Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw, Van Doorne, Houthoff, Fieldfisher en DLA Piper

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners 'uit eigen kweek', te weten Machteld de Monchy (foto, Litigation)) en Henk van Ravenhorst (Tax/M&A). Daarnaast benoemt Van Doorne per 1 januari 2018 eveens twee nieuwe partners: Sjoerd Kamerbeek (Corporate/Commercial Litigation) en Andy Furr (Vastgoed). Verder Nieuwe Uitdagingen bij onder meer Houthoff, DLA Piper, Fieldfisher, Greenberg Traurig en Vondst.

Nieuwe De Brauw-partner Machteld de Monchy is litigator gespecialiseerd in het Nederlandse procesrecht. Zij vertegenwoordigt internationaal actieve cliënten in diverse soorten geschillen, inclusief zaken bij de Hoge Raad. Zij adviseerde recent bijvoorbeeld de groepsmaatschappijen van Yukos Oil in verschillende procedures na de onteigening van Yukos Oil door de Russische Federatie. De Monchy werkt sinds 2008 bij De Brauw.

Henk van RavenhorstHenk van Ravenhorst is sinds 2009 verbonden aan De Brauw en is gespecialiseerd in fiscaal recht, met een sterke focus op transacties. Hij adviseerde al tal van multinationals en financiële investeerders over hun binnenlandse en internationale strategische of financiële acquisities en desinvesteringen. Zo adviseerde hij recentelijk Philips over de afscheiding en IPO van Philips Lighting en AkzoNobel over de overname van BASF's Industrial Coatings-activiteiten.  

Sjoerd KamerbeekSjoerd Kamerbeek is sinds 2011 verbonden aan Van Doorne en is werkzaam in de proces- en verzekeringsrechtpraktijk, waar hij zich vooral toelegt op corporate & commercial litigation. Daarnaast is Kamerbeek gastdocent bij de Universiteit Utrecht op het thema social entrepreneurship. Hij wordt door Legal 500 aangemerkt als ‘next generation lawyer’.  

Andy FurrAndy Furr is sinds 2015 als kandidaat-notaris werkzaam bij Van Doorne in de commerciële vastgoed- en vastgoedfinancieringspraktijk. Daarvoor werkte hij ruim vier jaar als kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij adviseert ondernemingen bij het opzetten en uitvoeren van de juridische structuur bij verkopen en heeft ruime ervaring op het gebied van grote (internationale) vastgoedtransacties.

Louis JonkerVerder is IT-advocaat Louis Jonker door Van Doorne gepromoveerd tot counsel. Hij is sinds 2006 verbonden aan het kantoor. Hij houdt zich bezig met juridisch advies binnen de gehele cyclus van ICT-projecten en -transacties, van de voorbereiding tot aan contractonderhandelingen en ondertekening. 

Ady van den NieuwenhuizenAdy van Nieuwenhuizen heft de overstap gemaakt naar de Nederlandse vestiging van Fieldfisher, waar zij partner IP/Privacy is geworden. Voorheen was zij als advocaat werkzaam bij Kneppelhout & Korthals en Ploum Lodder Princen. Van Nieuwenhuizen is onder meer gespecialiseerd in intellectuele eigendoms- en IT-zaken en richt zich hierbij onder meer op social media, e-commerce en nieuwe technologieën.  

Roel TheissenRoel Theissen is per 1 november in dienst getreden als advocaat bij Houthoff. Theissen is gespecialiseerd in prudentieel toezicht, het rechtsgebied dat ziet op de soliditeit van banken, verzekeraars en andere financiële instellingen. Bij Houthoff gaat Theissen zich met name toeleggen op advisering van financiële instellingen of hun cliënten over de interpretatie en toepassing van Europese en/of Nederlandse wetgeving. Hij werkte voorheen onder meer bij De Nederlandsche Bank. 

Leen van der MarelDLA Piper in Amsterdam heeft Leen van der Marel aangetrokken ter versterking van haar vastgoedpraktijk. Hij is afkomstig van Loyens & Loeff en heeft als advocaat meer dan 17  jaar ervaring, onder meer in het adviseren bij omvangrijke vastgoedtransacties, landmark turnkey projecten en huurrechtkwesties. Hij adviseert voornamelijk (institutionele) investeerders, overheden en ontwikkelaars.

Tineke van de BuntTineke van de Bunt versterkt sinds 1 november 2017 als senior medewerker de IT- en privacypraktijk van nichekantoor Vondst Advocaten. Zij werkte de afgelopen 6,5 jaar bij Brinkhof en zal zich bij Vondst bezighouden met adviseren en procederen op het vlak van het IT-contractenrecht, privacyrecht en e-commerce. 

Willeke KemkersWilleke Kemkers heeft zich per 6 november 2017 aangesloten als associate bij Greenberg Traurig Amsterdam om het Intellectual Property & Entertainment team te versterken. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het auteursrecht, mediarecht en merkenrecht. De afgelopen jaren werkte Kemkers bij Van Kaam advocaten en Houthoff. https://www.linkedin.com/in/willeke-kemkers-3b51b317/  

Sander PetitMedia- en entertainmentadvocaat Sander Petit heeft zich gevestigd als zelfstandig advocaat te Amsterdam en is met zijn kantoor Petit Legal per 23 oktober 2017 een samenwerking aangegaan met AdvocatenvanOranje. Petit is gespecialiseerd in de juridische dienstverlening voor de creatieve sector en de dance-industrie in het bijzonder. Hij was hiervoor werkzaam in de IE-sectie en muziekpraktijk van De Vos & Partners Advocaten in Amsterdam.

 

    | Mail de redactie | Print