Advocaat uit Enschede zwaargewond geraakt na beschieting

Advocaat Philippe Schol (43) uit Enschede is woensdagmorgen beschoten en hierbij zwaargewond geraakt. Dit gebeurde vlak over de Nederlandse grens in de Duitse plaats Gronau, waar hij woont, meldt dagblad Tubantia. De Nederlandse en Duitse politie zoeken gezamenlijk naar de dader.

Volgens de krant liep de advocaat woensdagmorgen met zijn hond op straat in Gronau toen hij plotseling vanuit een rijdende auto werd beschoten. Hij is hierbij zwaargewond geraakt - een kogel trof zijn been -; hij is naar het ziekenhuis gebracht. Schol was op dat moment aanspreekbaar, aldus de Duitse politie. Volgens getuigen heeft de advocaat gezegd dat hij de schutters heeft gezien en dat hij ze kent.

Schol, werkzaam bij Schol & Gorter Advocaten, treedt geregeld op als curator in faillissementen. Hij werd recentelijk bedreigd, aldus bronnen van Tubantia-verslaggevers, die ook stellen dat hij enige tijd persoonsbeveiliging kreeg.

Volgens RTV Oost was Schol onder meer curator bij het faillissement van sportschool Olympic Gym in Losser. Begin oktober werd deze sportschool beschoten, na ruzies over de afhandeling van dit faillissement. In een faillissementsverslag schreef Schol dat de sportschool vermoedelijk was gebruikt als vehikel om wit te wassen.

De dader of daders van de beschieting zijn nog voortvluchtig. De Duitse en Nederlandse politie hebben een gezamenlijke klopjacht geopend en kijken uit naar een witte vluchtauto met Nederlands kenteken. De grens bij Glane werd tijdelijk afgesloten door de Nederlandse politie.

Meer achtergronden bij Tubantia: Neergeschoten advocaat werd ernstig bedreigd, 'maakte opgejaagde indruk'

 

    | Mail de redactie | Print