Stibbe

Wij zijn Stibbe. Wie ben jij?

Wij geloven in de klik
Die is er, of die is er niet. En of jij hem bij ons vindt, of toch ergens anders, dat kunnen wij niet voor jou bepalen. Dat bepaal jij zelf.

Wil jij op het hoogste niveau werken, voor internationale cliënten en met de allerbeste juristen? Wij leren je graag kennen. Bij Stibbe werken circa 300 juristen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Londen en New York. Ben jij ambitieus, open, creatief en wil je er vol voor gaan?  Bij Stibbe pak je ook pro bono zaken op en gebruiken wij jouw kennis en onze ervaring voor diverse maatschappelijke belangen.

Stibbe behartigt de belangen van vele cliënten. Achter de schermen, maar ook in het volle licht van de publiciteit. Dat doen we al ruim 100 jaar, sinds de oprichting aan het Rokin in Amsterdam in 1911. Met circa 190 juristen in tien praktijkgroepen en met zes vestigingen wereldwijd. De verschillende rechtsgebieden zijn onderverdeeld in praktijkgroepen. De eerste 27 maanden van je advocaatstage breng je door bij de praktijkgroep van jouw voorkeur. Daarna werk je een jaar bij een andere praktijkgroep om daar relevante ervaring binnen een ander rechtsgebied op te doen.

Recente deals

29-11-2019Mitsubishi en Chubu nemen Eneco over
27-11-2019Hellman & Friedman neemt aandeel in Action over van Partners Group
27-11-2019Kinepolis koopt bioscoop Arcaplex

Nieuws over Stibbe

25 nov 2019

Stibbe, Clifford Chance, NautaDutilh, De Brauw adviseren bij Japanse overname Eneco

Energiebedrijf Eneco wordt overgenomen door een Japans conglomeraat van Mitsubishi en energiebedrijf Chubu. De Japanners leggen 4,1 miljard euro op tafel voor de overname. Een legertje aan juridisch adviseurs maakt de overname mede mogelijk, afkomstig van Stibbe, Clifford Chance, NautaDutilh, Rutgers & Posch en De Brauw Blackstone Westbroek.

16 okt 2019

OverFusies League Tables Q3 2019: koploper Loyens & Loeff loopt uit

Loyens & Loeff is Allen & Overy afgelopen zomer ruimschoots voorbijgestreefd in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff heeft betrokkenheid gemeld bij 52 transacties in de eerste negen maanden van het jaar, tegenover 42 deals voor Allen & Overy. Dit kantoor bezette halverwege het jaar nog de eerste plaats. Matthijs Ingen-Housz gaat op kop in de individuele ranking.

24 jul 2019

League Tables H1 2019: Allen & Overy en Loyens & Loeff maken flinke inhaalslag

Na een aarzelende start van het jaar nemen Allen & Overy en Loyens & Loeff alsnog de leiding in de OverFusies League Tables. Kwamen beide kantoren na het eerste kwartaal van 2019 ieder op negen deals uit, halverwege het jaar zijn dit er respectievelijk 30 en 29. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman heeft voor nu de meeste – en meest waardevolle – deals achter zijn naam staan.

12 jun 2019

Jaarcijfers Top 50 2018: omzet Dentons Boekel met ruim de helft gegroeid

De Nederlandse vestiging van ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons is in 2018 definitief op stoom geraakt. Dentons Boekel behaalde vorig jaar 53% meer omzet dan in 2017. Verder beleefden middelgrote kantoren BarentsKrans en Taylor Wessing volgens hun jaarrekeningen gouden tijden, met respectievelijk ruim 18% en 17% meer omzet.

10 apr 2019

League Tables Q1 2019: NautaDutilh neemt de leiding, sterke start voor AKD

NautaDutilh heeft in het eerste kwartaal van 2019 de meeste M&A-deals begeleid – 16 stuks – en voert daarmee de eerste League Tables van het jaar aan. AKD zit Nauta op de hielen met eveneens 16 deals, maar komt op de tweede plaats vanwege niet-bekendgemaakte dealwaardes. NautaDutilh-partner Joost den Engelsman voert de individuele ranking aan.

25 feb 2019

PostNL koopt Sandd: Stibbe, Houthoff, Allen & Overy, Bird & Bird, Maverick adviseren

PostNL is voornemens postbedrijf Sandd te kopen en neemt daarmee zijn enige concurrent van formaat over. Tenminste, als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een postmonopolie ziet zitten. Een hele stoet advocaten trof elkaar aan de onderhandelingstafel, afkomstig van Stibbe, Houthoff, Allen & Overy, Bird & Bird en Maverick Advocaten.

11 feb 2019

Stibbe, NautaDutilh adviseren bij verkoop Escrow & Settlement-tak ABN Amro

Het Amsterdamse trustkantoor Intertrust neemt de Escrow & Settlement-tak van ABN Amro over. Via deze dienst worden geblokkeerde derdenrekeningen gebruikt om bedragen veilig te stellen die zijn bedoeld voor complexe, veelal grensoverschrijdende M&A- en vastgoedtransacties. Als juridisch adviseurs traden Stibbe en NautaDutilh op.

23 jan 2019

OverFusies League Tables 2018: Loyens & Loeff, Onno Boerstra (Van Doorne) heer en meester

Houthoff heeft Loyens & Loeff in de laatste maanden van 2018 niet meer weten in te halen in de OverFusies League Tables. Loyens & Loeff adviseerde bij 61 M&A-deals – evenveel als in 2017 – en neemt de toppositie in. Houthoff volgt op plek twee met 57 deals (meer dan in 2017) en op drie staat NautaDutilh (56 deals, minder dan in 2017). Van Doorne-partner Onno Boerstra mag zich dealmaker van het jaar noemen.

2 jan 2019

De Brauw en Stibbe aan tafel bij grote Duitse overname door Takeaway

Het Nederlandse Takeaway, moederbedrijf van bezorgwebsite Thuisbezorgd.nl, sloot 2018 af met een Duitse overname ter waarde van richting het miljard. De positie op de Duitse markt wordt fors vergroot met de inlijving van Delivery Hero voor 930 miljoen euro. Teams van De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe troffen elkaar aan de onderhandelingstafel.

5 dec 2018

Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Stibbe, Clifford Chance, Boels Zanders en De Brauw

Het is de tijd van het jaar waarin Zuidas-kantoren nieuwe partners en promoties onthullen. Zowel Stibbe als Van Doorne melden nieuwe partnerbenoemingen, evenals elders in het land Bird & Bird en Boels Zanders. Verder melden Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek een reeks counselpromoties. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

17 okt 2018

OverFusies League Tables Q3 2018: Houthoff zit Loyens & Loeff op de hielen

Loyens & Loeff houdt de toppositie in de OverFusies League Tables stevig vast, maar ziet wel Houthoff met rasse schreden naderen. In de eerste negen maanden van 2018 kondigde Loyens & Loeff 46 begeleide transacties aan. Houthoff stond halverwege dit jaar nog op 26 deals, maar maakte in Q3 een forse inhaalslag en stijgt met 42 deals naar plaats twee.

18 sep 2018

Nieuwe uitdaging bij... Simmons & Simmons, Straatman Koster en Project Moore

Project Moore, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in ITrecht & privacy, heeft Irene Feenstra (foto) benoemd tot partner. Ze is sinds 2015 aan het kantoor verbonden. Verder is Robert Verburg als counsel in dienst getreden van Simmons & Simmons en heeft DVAN een nieuwe salary partner. Deze en andere nieuwe uitdagingen van week 38.

18 jul 2018

League Tables H1 2018: Loyens & Loeff behoudt koppositie, grootste dealwaarde voor De Brauw

Loyens & Loeff behoudt de eerder dit jaar veroverde koppositie in de OverFusies League Tables naar dealaantal. Het kantoor begeleidde in de eerste helft van 2018 31 M&A-deals, zes meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal heeft Allen & Overy (30 deals) tweede plaats overgenomen van Houthoff (26 deals). De actiefste dealmaker dit half jaar is Onno Boerstra (Van Doorne, 10 deals).

13 jun 2018

Zuidas-kantoren behaalden in 2017 fors meer omzet

Bijna alle Zuidas-advocatenkantoren noteerden over 2017 een flinke omzetgroei. Uitschieter is Lexence, dat de omzet met 16% zag stijgen naar 27,4 miljoen euro. Ook ‘s lands grootste kantoor naar aantal advocaten presteerde sterk: De Brauw Blackstone Westbroek noteerde 18 miljoen euro meer omzet dan in 2016, een stijging van 12%. Een aantal regionale kantoren zag de omzet vorig jaar echter dalen.

25 apr 2018

OverFusies League Tables Q1 2018: Loyens & Loeff en Houthoff nemen de leiding

Loyens & Loeff en Houthoff gaan gezamenlijk op kop in de OverFusies League Tables over het eerste kwartaal van 2018. Over de eerste drie maanden van het jaar meldden zij ieder negentien aangekondigde M&A-transacties aan. Dit is voor beide kantoren fors meer dan in het eerste kwartaal van 2017, toen Loyens & Loeff bij negen deals adviseerde en Houthoff bij twaalf.

25 apr 2018

De Brauw grootste opleider, gevolgd door NautaDutilh en Loyens & Loeff

Het grootste advocatenkantoor van Nederland is ook de grootste opleider: bij De Brauw Blackstone Westbroek werken 121 stagiairs. Dat is er één meer dan vorig jaar. NautaDutilh volgt op plaats twee met 96 stagiairs, en Loyens & Loeff op plaats drie met 88. Dat blijkt uit de eind vorige maand gepresenteerde Stand van de Advocatuur en het Notariaat.

30 mrt 2018

Gouden Zandlopers 2018: juryprijzen voor Van Doorne, Stibbe, Pels Rijcken

Drie top 10-advocatenkantoren wonnen donderdag de juryprijzen bij de dertiende uitreiking van de Gouden Zandlopers, ’s lands meest prestigieuze prijzen voor de advocatuur. Van Doorne won de Gouden Zandloper voor beste marketingcampagne, Stibbe pakte de prijs voor de beste infographic en Pels Rijcken nam de award voor beste innovatie mee naar huis.

24 jan 2018

OverFusies League Tables 2017: onaantastbaar Allen & Overy behoudt koppositie

Allen & Overy voert zowel naar het aantal M&A-transacties (74) als naar totale dealwaarde (ruim 45 miljard euro) ruimschoots de OverFusies League Tables 2017 aan. Het kantoor nam al in het eerste kwartaal de koppositie in en stond deze gedurende het hele jaar niet meer af. Een soortgelijk verhaal gaat op voor Matthijs Ingen-Housz, die met 29 deals overtuigend de individuele league table over 2017 leidt.

6 dec 2017

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Houthoff, Dirkzwager en BarentsKrans

Stibbe heeft per 1 januari 2018 twee nieuwe partners benoemd in Amsterdam, te weten Branda Katan (foto) en Reinout de Boer. Verder breidt Houthoff de belastingadviespraktijk uit met een nieuwe partner, kan Dirkzwager voortaan civiele cassatie aanbieden en melden PlasBossinade en BarentsKrans notariële versterking. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 dec 2017

De Brauw, Linklaters, Freshfields, Stibbe begeleiden ‘aandelenruil’ Talpa en TMG

John de Mol’s mediabedrijf Talpa geeft de strijd om het eigendom van de Telegraaf Media Groep definitief op. Vrijdag werd bekend dat Talpa zijn belang van 29,16% in TMG verkoopt aan het Belgische Mediahuis. TMG verkoopt op zijn beurt een belang van 23% in Talpa Radio terug aan Talpa. De Brauw, Freshfields, Linklaters en Stibbe gaven de partijen juridisch advies over deze uitwisseling.

27 nov 2017

Talpa koopt eigenaar VakantieVeilingen: Freshfields en Stibbe staan bij

John de Mol wil de strijd aangaan met internetgiganten Google en Facebook. Een eerste wapenfeit: zijn bedrijf Talpa koopt voor een onbekend bedrag Emesa, de eigenaar van onder meer Vakantieveilingen.nl. Talpa’s huisadvocaat Freshfields Bruckhaus Deringer had deze keer een team van Stibbe tegenover zich aan de onderhandelingstafel.

11 okt 2017

League Tables Q3 2017: Allen & Overy, Loyens & Loeff, NautaDutilh nemen vlucht naar voren

Allen & Overy, Loyens & Loeff en NautaDutilh nemen de vlucht naar voren in de OverFusies League Tables tot en met het derde kwartaal van 2017. Allen & Overy staat op de eerste plaats met betrokkenheid bij 48 aangekondigde deals. Loyens & Loeff (41) en NautaDutilh (40) volgen op de plekken twee en drie.

13 sep 2017

Stibbe geeft innovatieve startups een jaar gratis juridisch advies

Stibbe mengt zich in de strijd om de gunst van de startup met een nieuw programma: Stibbe StartsUP. Met Stibbe StartsUP kunnen ‘veelbelovende ondernemingen actief in uiteenlopende industrieën’ een jaar lang gratis juridische ondersteuning krijgen. Het kantoor selecteert de kandidaten voor het programma zelf, bijvoorbeeld via incubatorprogramma’s of technische universiteiten. 

11 sep 2017

Stibbe en Houthoff adviseren bij overname dancelabel Spinnin' door Warner Music

De Amerikaanse Warner Music Group koopt voor naar verluidt circa honderd miljoen dollar de Nederlandse platenmaatschappij Spinnin’ Records, een van de grootste dancelabels ter wereld. Spinnin’ heeft onder meer muziek uitgebracht van dj’s Tiësto, Afrojack, Fedde Le Grand en Martin Garrix. De platenmaatschappijen deden voor juridisch advies een beroep op Stibbe en Houthoff Buruma.

21 jun 2017

Advocaat in den Vreemde: Stibbe-partner Jan Bogaert in Hong Kong

Wie zijn de advocaten die de Nederlandse Zuidas-kantoren vertegenwoordigen in het buitenland? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over wonen en werken vanuit een buitenlandse metropool, de focus van hun kantoor aldaar en cultuurverschillen. In aflevering 2: Jan Bogaert, partner van Stibbe en sinds 2012 werkzaam in Hong Kong. “Wij vormen een vooruitgeschoven voorpost van het Benelux-kantoor.” 

14 jun 2017

Omzetten Top 50 in 2016: meeste kantoren noteren stijging, AKD springt eruit

Na meerdere jaren van omzetdalingen is het tij bij AKD gekeerd. Over het boekjaar 2015/2016 noteerde AKD een omzetstijging van ruim 15%, een lijn die het kantoor over het zojuist verstreken boekjaar 2016/2017 goeddeels voortzet. Verder laten veruit de meeste N.V.’s onder de Top 50 advocatenkantoren nette omzetstijgingen zien, al zagen uitgerekend drie van de grootste kantoren – De Brauw, Loyens & Loeff, Stibbe – de omzet over 2016 iets afnemen.

29 mei 2017

Slechts twee advocatenkantoren in top 10 populairste juridische werkgevers

Loyens & Loeff blijft het populairste advocatenkantoor onder studenten om voor te werken, net als in voorgaande jaren. Het kantoor bezet de derde plaats in de lijst van ‘Netherlands’ Most Attractive Employers of 2017: Law’, jaarlijks opgesteld door Universum Global. AKD is dit jaar het enige andere advocatenkantoor in de top 10, op plaats 7. Vooral internationale bedrijven zijn nu geliefd bij aanstaande juristen.

26 mei 2017

Tweede miljardendeal in mei voor De Brauw en Stibbe: Q-Park overgenomen door KKR

Het is de derde aangekondigde Amerikaanse miljardenovername van een Nederlands target in twee weken tijd: parkeerbedrijf Q-Park wordt voor bijna drie miljard dollar gekocht door investeringsmaatschappij KKR. Voor De Brauw en Stibbe is dit de tweede miljardendeal deze maand waar deze kantoren bij betrokken zijn. Verder adviseerde Clifford Chance bij deze deal.

5 apr 2017

Stibbe en NautaDutilh adviseren bij kapitaalinjectie voor online supermarkt Picnic

Online supermarkt Picnic heeft een forse kapitaalinjectie gekregen – 100 miljoen euro – van de vier familiefondsen NPM Capital, De Hoge Dennen, Hoyberg en Finci. De investering stelt Picnic in staat om door heel Nederland op internet bestelde boodschappen aan huis te bezorgen. Stibbe en NautaDutilh stonden klaar voor juridisch advies.

27 mrt 2017

Loyens & Loeff vaakst in nieuwsmedia, Dirkzwager grootste in online berichten

Het afgelopen jaar zijn de meeste nieuwsartikelen gewijd aan Loyens & Loeff (449), gevolgd door De Brauw Blackstone Westbroek (366) en Houthoff Buruma en Stibbe (beide 331). In totaal werden er in 2016 2.652 nieuwsartikelen geschreven over de tien meest genoemde advocatenkantoren. Dat meldt communicatiebureau Buzzcapture in een persbericht.

10 mrt 2017

De Stand 2017: De Brauw onaantastbaar, SRK pakt Gouden Zandloper snelste groeier

De Brauw Blackstone Westbroek voert onaantastbaar De Stand van de Advocatuur 2017 aan. Een verschil van bijna veertig advocaten scheidt de lijstaanvoerder van de nummer twee, NautaDutilh. Intussen incasseert SRK Rechtsbijstand net als vorig jaar de Gouden Zandloper voor het snelst groeiende kantoor in de afgelopen vijf jaar.

8 mrt 2017

Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters knokken mee in overnamestrijd TMG

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep (TMG) wordt bitter. Nadat de Raad van Commissarissen van TMG maandag overeenstemming bereikte met Mediahuis en VP Exploitatie over het gedane overnamebod, besloot de centrale ondernemingsraad van TMG dinsdagavond dit besluit aan te vechten. Ook Talpa, de andere kaper op de kust, stapt naar de rechter. Onder meer Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters en De Brauw adviseren in de strijd.

8 mrt 2017

Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters knokken mee in overnamestrijd TMG

Het overnamegevecht rond de Telegraaf Media Groep (TMG) wordt bitter. Nadat de Raad van Commissarissen van TMG maandag overeenstemming bereikte met Mediahuis en VP Exploitatie over het gedane overnamebod, besloot de centrale ondernemingsraad van TMG dinsdagavond dit besluit aan te vechten. Ook Talpa, de andere kaper op de kust, stapt naar de rechter. Onder meer Allen & Overy, Van Doorne, Linklaters en De Brauw adviseren in de strijd.

23 jan 2017

Stibbe adviseert Talpa bij overnamebod op Telegraaf Media Groep

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, is eveneens uit op de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG). De Mol is dermate geïnteresseerd dat hij flink hoger inzet dan de Vlaamse uitgever Mediahuis en VP Exploitatie eind voig jaar: ruim 273 miljoen euro (5,90 euro per aandeel). Talpa liet zich voor dit bod adviseren door Stibbe. Freshfields en Allen & Overy staan aan de zijde van TMG.

28 dec 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Jones Day, Stibbe, Delissen Martens en Hoyng Rokh Monegier

Van de 47 partners die Jones Day wereldwijd vlak voor Kerstmis benoemde, is er één werkzaam op het kantoor in Amsterdam. Verder benoemen zowel Delissen Martens als Hoyng Rokh Monegier per 1 januari drie nieuwe partners en breidt Stibbe de praktijk in Luxemburg verder uit. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 okt 2016

Maak kennis met Stibbe tijdens onze Stibbe Talks over de Amerikaanse Verkiezingen!

Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump? Amerikanist en buitenlandredacteur NOS Nieuws Rutger Mazel neemt je mee in een lezing langs alle ins en outs van dit grootse politieke spel in ons nieuwe kantoor aan de Zuidas. Er zal tevens een live verbinding worden opgezet met ons kantoor in New York. Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan nu aan door te mailen naar recruitment@stibbe.com!

27 sep 2016

Nieuwe Uitdaging bij… Straatman Koster, ENSPIGT en HabrakenRutten

Per 12 september 2016 is Danny Vlasblom als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Voor zijn overstap was hij tien jaar werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, met name in de civiele procespraktijk. Vlasbom deed verder ervaring op op het gebied van energierecht en procederen in cassatie. Deze en de andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

20 sep 2016

Nieuwe uitdaging bij AKD, Buren en JanssenBroekhuysen

Na enkele zeer drukke weken in de transferpraktijk is het deze week weer wat rustiger. AKD heeft prof. dr. René N.G. van der Paardt (foto) aangetrokken als partner voor de nationale en internationale fiscale en vastgoedpraktijk per 1 oktober 2016, en Buren heeft Dirk Leermakers per 1 september 2016 benoemd tot resident partner van haar Luxemburgse vestiging. Deze en de andere nieuwe uitdagingen van deze week.

15 jun 2016

Omzetten grote kantoren 2015: Van Doorne tekent voor stevigste groei

Van de N.V.’s onder de advocatenkantoren uit de Top 50 van Advocatie heeft Van Doorne in 2015 de indrukwekkendste omzetgroei weten te realiseren. De omzet steeg met 17,5% van ruim 44 miljoen euro in 2014 naar een kleine 52 miljoen euro in 2015. Verder doorbrak Loyens & Loeff vorig jaar de omzetgrens van 300 miljoen euro en zagen Stibbe en Houthoff Buruma - na jaren van stijging - hun inkomsten iets dalen, zo blijkt uit hun jaarrekeningen.

31 mei 2016

Rechtbank: ontbreken van schriftelijke opdrachtbevestiging niet amateuristisch

Overheidsinstanties hoeven bij openbaar maken van advocatendeclaraties na een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur alleen de in de declaraties vermelde eindbedragen te verstrekken. Dat heeft de rechtbank Noord-Holland overeenkomstig eerdere jurisprudentie beslist in de zogenaamde klokkenluidersaffaire op Terschelling. De eveneens opgevraagde opdrachtbevestiging hoeft de gemeente niet te verstrekken, simpelweg omdat de opdracht aan Stibbe niet in een document is neergelegd.

11 mei 2016

Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, Stibbe, Allen & Overy en Baker & McKenzie

Clifford Chance heeft per 1 mei drie counsels benoemd in Amsterdam. Mirjam van der Kaay (foto), Folko de Vries en David Woolmer zijn allen werkzaam in de Banking & Finance-praktijk. Die bestaat in Amsterdam uit 55 advocaten, onder wie zeven partners en acht counsels. Ook zijn er promoties te melden bij Stibbe, Allen & Overy, Baker & McKenzie en Linklaters. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

25 apr 2016

Legal LGBT netwerk Forward van start

Juridisch Nederland heeft sinds donderdag 21 april zijn eerste legal LGBT netwerk, Forward genaamd. Het doel van Forward is om de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep te bevorderen. Forward wordt ondersteund door Allen & Overy, Baker & McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Hogan Lovells, Houthoff Buruma, Jones Day, Linklaters, NautaDutilh, Norton Rose Fulbright, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne.

2 mrt 2016

Column: No-nonsense award

‘Collega’s, deze partnervergadering besteden we volledig aan onze nieuwe website. Daar moeten nog wat teksten op. Wat we doen, wie we zijn en zo. Laten we beginnen met het makkelijkste, over onszelf en onze cultuur. About us. Daar moet staan wat ons anders maakt dan de rest.’

10 feb 2016

Buzzcapture: NautaDutilh meest besproken in online nieuws

Advocatenkantoor NautaDutilh is het afgelopen jaar het meest genoemd in het Nederlandse online nieuws. De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe volgen daarna, zo blijkt uit onderzoek van media monitoringtool Buzzcapture. Uit het onderzoek blijkt verder dat de 50 grootste kantoren van Nederland allemaal een pagina op LinkedIn hebben, 92% een Twitterkanaal en dat 72% aanwezig is op Facebook.

3 feb 2016

Langere werkweken voor advocaten door 'aantrekkende economie en internationalisering'

Partners bij Britse topkantoren maken gemiddeld tien procent meer uren dan twee jaar geleden en werken nu 56 uur per week, zo bleek vorige week uit een Engels onderzoek. Is die trend ook waarneembaar bij de Nederlandse topkantoren? Bij een aantal zeker, bij andere minder, zo blijkt uit een rondgang. En als de trend wordt bevestigd, dan beperkt de urenstijging bij bijvoorbeeld De Brauw zich niet tot partners.

11 nov 2015

Nieuwe Uitdaging bij... De Clercq, Clifford Chance, Lexence en Van der Feltz

De Clercq Advocaten Notarissen in Leiden heeft een nieuwe partner aangetrokken in de persoon van Robert-Jan van der Wart (foto). Daarnaast volgt Jeroen Ouwehand Boris Bas Visser op als managing partner van Clifford Chance Amsterdam en verwelkomen onder meer Project Moore en Van der Feltz advocaten nieuwe gezichten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 okt 2015

‘Intention to float’ ABN AMRO: De Brauw, Allen & Overy en Stibbe adviseren

Met de publicatie van een zogenaamde intention to float heeft minister van Financiën Jeroen Dijssebloem gisteren de weg vrijgemaakt voor een beursgang van ABN AMRO. Indien zich geen beurskrach voordoet, zal deze naar alle waarschijnlijkheid eind november plaatsvinden. De hoofdrolspelers worden bijgestaan door De Brauw, Allen & Overy en Stibbe.

23 sep 2015

Verlengd vaderschapsverlof op de Zuidas: niet iedereen volgt

Een kleine stap in het diversiteitsbeleid van een Zuidas-kantoor, maar wel eentje die zeer wordt gewaardeerd: het besluit dat Stibbe vorige week nam om het vaderschapsverlof per direct te verlengen van de wettelijke vijf dagen naar tien dagen. Andere top 10-kantoren gaan daar nog niet allemaal in mee, al blijkt AKD zo’n regeling al in 2009 te hebben ingevoerd. “Er wordt uiteraard veel gebruik van gemaakt.”

16 sep 2015

Nieuwe Uitdaging bij... Boekel, Van Benthem & Keulen, Bosselaar & Strengers en Buren

Boekel heeft het bestuur vernieuwd: Wendela Raas is de nieuwe partner-bestuurder en volgt hiermee bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang op. Daarnaast is voormalig Houthoff Buruma-advocate Martine Kos partner geworden bij Bosselaar & Strengers in Utrecht en duikt voormalig manager business development bij Stibbe Joey Clark op als kantoordirecteur van Buren. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 aug 2015

NPM Capital stapt uit de voedingsrepen, Stibbe, Allen & Overy en NautaDutilh adviseren

Hearthside Group, Amerika’s grootste bakkerij, heeft haar zinnen gezet op de lucratieve markt van functional foods, en doet dat onder meer door middel van de overname van het Nederlandse VSI. Aandeelhouder NPM Capital is hiervoor bereid haar meerderheidsbelang van de hand te doen. De investeerder werd hierbij geadviseerd door NautaDutilh en PwC.

15 jul 2015

Nieuwe Uitdaging bij… Stibbe, Langelaar Klinkhamer, AMS en bureau Brandeis

Zomervakantie of niet, Nieuwe Uitdagingen zijn er altijd. Bij Stibbe, waar twee nieuwe counsels zijn benoemd, onder wie Jeroen Sombezki (foto). Of bij Langelaar Klinkhamer in Rotterdam, waar oudgediende Wibe Reddingius (voorheen Nysingh, Kneppelhout & Korthals) tot partner is benoemd. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

10 jun 2015

Omzetten grote kantoren 2014: De Brauw en Stibbe noteren grootste stijgingen

’s Lands grootste advocatenkantoor heeft vorig jaar ook de grootste omzetgroei weten te realiseren: de inkomsten van De Brauw Blackstone Westbroek namen in 2014 met liefst 10,7% toe, van 133,27 miljoen euro in 2013 naar 147,53 miljoen. De omzetstijging van 1,91% binnen de grote advocatuur is echter vooral te danken aan de prestaties van enkele van de grootste kantoren: het aantal omzetdalingen is in de meerderheid.

8 jun 2015

Loyens & Loeff van advocatenkantoren aantrekkelijkste werkgever

Rechtenstudenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid. KLM volgt op plaats twee en Loyens & Loeff op plaats drie. Dat blijkt uit de Universum Student Survey van Universum Global. Aan het onderzoek, dat ook ziet op de sectoren engineering/IT/natural sciences, business/commerce en humanities/liberal arts/education, hebben in totaal 12.659 studenten deelgenomen.

22 apr 2015

League Tables Q1: Allen & Overy grossiert in deals en De Brauw revancheert zich

FedEx koopt TNT Express, Shell neemt BG Group over: het tweede kwartaal van dit jaar begint dermate spectaculair dat een terugblik op Q1 een saaie exercitie lijkt. Onzin natuurlijk, het eerste kwartaal vormt van oudsher een betrouwbare graadmeter voor de prestaties van de M&A adviseurs in het desbetreffende jaar. Voor welke kantoren lijkt het een mooi jaar te gaan worden?

19 mrt 2015

#SvdA2015: De Brauw Blackstone Westbroek fier aan kop in de Top 50

De Brauw Blackstone Westbroek staat met 286 advocaten dit jaar opnieuw op positie 1 van de Top 50 van advocatenkantoren in Nederland. De nummers 2 en 3 zijn van positie gewisseld: Loyens & Loeff staat met 244 advocaten op plaats 2, NautaDutilh – in 2010 nog het grootste advocatenkantoor van Nederland – staat met 243 advocaten op plaats 3. Dat blijkt uit De Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2015, die gisteravond is gepresenteerd.

14 jan 2015

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Houthoff Buruma, Stibbe en Kneppelhout & Korthals

Tal van kantoren komen deze weken trots naar buiten met hun nieuw benoemde partners, waaronder AKD, Houthoff Buruma, Stibbe, Kneppelhout & Korthals, JPR, Griph, BLIX en Buren. Ook blijft het begin van het nieuwe jaar een geliefd moment om een nieuw kantoor te starten: we noteren nog eens drie nieuwe kantoren in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

19 nov 2014

Holla beste juridische dienstverlener, aldus 654 managers

Holla (Eindhoven en Den Bosch) is de winnaar geworden van de MT100 Advocaat & Notariaat, onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar de beste zakelijke dienstverleners in Nederland. Trip Advocaten (Assen, Groningen en Leeuwarden) staat op plaats twee, Actus Notarissen (negen vestigingen in Noord-Holland) op plaats drie. Kenmerk van het lijstje: relatief veel regionale grote kantoren, en ontbrekende Zuidaskantoren.

13 nov 2014

Top 10-kantoren hebben geen general counsel nodig

Een general counsel die partners en advocaten scherp houdt op het gebied van compliance en wat het kantoor verder wel en niet mag op juridisch vlak: Jacqueline Müller vervult deze functie sinds deze week bij Loyens & Loeff. Zes andere kantoren uit de top 10 van de Stand van de Advocatuur laten desgevraagd weten geen general counsel te hebben en niet voornemens zijn er op korte termijn een aan te stellen.

18 aug 2014

Omzet Boekel De Nerée daalt met 10%

De omzet van Boekel De Nerée is het afgelopen jaar met iets meer dan 10% gedaald, van 35,11 miljoen naar 31,57 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 dat Boekel heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. In 2010 draaide het Amsterdamse advocatenkantoor nog een omzet van meer dan 40 miljoen euro: ten opzichte van dat jaar daalde de omzet met 20%.

30 jul 2014

Nederlandse kantoren en belastingvlucht VS: 'Wij pitchen niet agressief'

Een groeiend aantal grote Amerikaanse bedrijven heeft plannen om zich in een Europees land met lagere belastingtarieven te vestigen, melden media in de VS. Enkele van de grootste Nederlandse kantoren – De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh, Stibbe – zouden deze bedrijven vaker adviseren over de mogelijkheden tot een zogenoemde inversie. Dit terwijl president Obama hiervoor een stokje probeert te steken met een wetswijziging.

25 jun 2014

Kennedy Van der Laan adviseert softwarebedrijf Blippar

Layar

Het Amerikaanse softwarebedrijf Blippar.com neemt haar Amsterdamse concurrent Layar over. Beide bedrijven gebruiken beeldherkenning om dynamische inhoud toe te voegen aan statische objecten. Waar Blippar zich hierbij vooral richt op advertenties in kranten en tijdschriften, levert Layar een app voor smartphones om informatie over beelden van de camera te projecteren.

25 jun 2014

De Brauw, Stibbe, Loyens & Loeff en Rothschild adviseren bij beursgang IMCD

Chemicaliënhandelaar IMCD gaat op 27 juni naar de beurs. Het bedrijf geeft daarbij maximaal 14,2 miljoen nieuwe aandelen uit, en daarnaast verkopen huidige aandeelhouders tot 8,3 miljoen aandelen. Daarnaast is er een zogeheten 'over-allotment', waarbij mogelijk nog eens 15% van dat aantal wordt aangeboden. IMCD hoopt een kleine half miljard op te halen met de beursgang.

18 jun 2014

Omzetten grote kantoren 2013: de weg omhoog is voorzichtig ingezet

Vertoonde de totale omzet van de grootste advocatenkantoren (N.V.’s) in 2012 nog een daling van bijna 1%, in 2013 is de weg omhoog weer heel voorzichtig ingezet. De omzet van 19 N.V.’s die half juni hun jaarrekeningen reeds hadden gedeponeerd bij de KVK, steeg met 0,6%, van ruim 1,184 miljard in 2012 naar 1,191 miljard vorig jaar. Uitschieter Stibbe wist een omzetgroei van liefst 18% te realiseren.

17 jun 2014

Nora van Oostrom naar Law Firm School

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

16 jun 2014

Omzetgroei grootste kantoren minimaal: alleen Stibbe maakt een sprong

De omzetgroei van de vijf grootste Nederlandse advocatenkantoren – gerangschikt naar omzet – is in 2013 opnieuw beperkt gebleven. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarrekeningen. Alleen Stibbe zag de omzet vorig jaar substantieel toenemen, met bijna 18% van ruim 71 miljoen euro in 2012 naar bijna 84 miljoen euro in 2013.

5 jun 2014

Stibbe en ABN AMRO, JP Morgan en Société Générale adviseren bij voorgenomen beursgang Euronext

Nog voor de zomer zal IntercontinentalExchange Group (ICE) Euronext naar de beurs brengen. Allereerst zal dat gebeuren in Amsterdam, Parijs en Brussel, waarna later een beursnotering in Lissabon zal volgen. Euronext meldt in de aankondiging van de beursgang nog niets over de beoogde prijs van de aandelen. Ook de exacte datum van de beursgang is nog niet bekend.

3 jun 2014

Nieuwe Uitdaging bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD en Boekel De Nerée

Na enkele rustige weken is een nieuwe transferperiode aangebroken. We hebben deze week kantoorwisselingen bij Norton Rose Fulbright, Holla, Poelmann van den Broek, AKD, Van Campen Liem, Boekel De Nerée, Griph tax & Law en Van Benthem & Keulen. Eén van de overstappers is Monieke Linck (foto): zij gaat van NautaDutilh naar Holla Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 mei 2014

Clifford Chance en Perella Weinberg adviseren Mondelez bij koffiedeal met DE Master Blenders

Koffie

De Master Blenders voegt haar koffieactiviteiten samen met het koffieonderdeel Jacobs dat zij overneemt van het Amerikaanse Mondelez International. De joint venture waarin de activiteiten ondergebracht gaan worden, gaat Jacobs Douwe Egberts heten en krijgt een Nederlandse hoofdvestiging. De deal brengt Mondelez $ 5 miljard in cash op, plus een belang van 49% in het nieuwe bedrijf.

8 mei 2014

Clifford Chance en Perella Weinberg adviseren Mondelez bij koffiedeal met DE Master Blenders

Koffie

De Master Blenders voegt haar koffieactiviteiten samen met het koffieonderdeel Jacobs dat zij overneemt van het Amerikaanse Mondelez International. De joint venture waarin de activiteiten ondergebracht gaan worden, gaat Jacobs Douwe Egberts heten en krijgt een Nederlandse hoofdvestiging. De deal brengt Mondelez $ 5 miljard in cash op, plus een belang van 49% in het nieuwe bedrijf.

22 apr 2014

De Clinic voor high tech start-ups trapt af op 23 april

De al eerder aangekondigde Clinic voor high tech start-ups gaat nu echt aan de slag. Op 23 april presenteren vijf geselecteerde innovatieve start-ups zich met een pitch bij de Clinic, de aan de UvA gelieerde rechtswinkel op het gebied van technologie, media en communicatie. Tien aankomende juristen gaan de start-ups proactief juridisch advies geven, daarbij gesteund door het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA), verschillende advocatenkantoren en de Gemeente Amsterdam.

26 mrt 2014

#SvdA2014: “Hou nog even vol, ontsla niet teveel mensen”

Eberhard van der Laan

Afgelopen vrijdag werd het eerste exemplaar van de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2014 uitgereikt aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Die wilde de aanwezigen vooral een hart onder de riem steken, na jaren van crisis: “Hou nog even vol, ontsla niet teveel mensen, want binnen een paar jaar zijn we weer waar we vijf of zes jaar geleden waren. En verder.”

22 mrt 2014

#SvdA2014: De Top 50, De Brauw Blackstone Westbroek stevig aan kop

Na enkele jaren van stuivertje wisselen aan de kop tussen De Brauw Blackstone Westbroek en NautaDutilh, lijkt de strijd in de Top 50 van de Nederlandse advocatuur nu voorlopig gestreden. Koploper De Brauw prolongeert de eerste positie met 285 advocaten, dertien meer dan vorig jaar. De nummer 2, NautaDutilh, zag het aantal advocaten dalen van 270 naar 258, een afname van twaalf. NautaDutilh blijft op zijn beurt net voor op nummer 3 Loyens & Loeff, dat 256 advocaten aan het werk heeft.

27 feb 2014

Stibbe en KPMG adviseren Vistaprint bij overname People & Print Group

Online drukkerij Vistaprint neemt haar Deventer branchegenoot People & Print Group over. Het target bestaat uit verschillende online drukkerijen die zich vooral richten op de Nederlandse en Belgische markten. Met de deal is € 24 miljoen gemoeid. De betrokken partijen verwachten de deal af te ronden in het tweede kwartaal van dit jaar.

13 feb 2014

ABN Amro, Allen & Overy en Stibbe adviseren bij verkoop Eyeworks aan Warner Bros

Eyeworks

Eyeworks, het entertainmentbedrijf van Reinout Oerlemans, is verkocht aan Warner Bros. De Amerikanen nemen alle vestigingen in vijftien landen, buiten de Verenigde Staten, over. Eyeworks’ Amerikaanse tak blijft zelfstandig en eigendom van de oprichters. De betrokken partijen hebben (nog) niets losgelaten over de dealwaarde, maar eerder zong een bedrag van meer dan € 200 miljoen rond.

30 jan 2014

Allen & Overy, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley en EY adviseren Liberty Global bij Ziggo miljardendeal

De Amerikaanse kabelreus Libery Global doet een openbaar bod op alle aandelen Ziggo die zij nog niet in handen heeft. Het bod van Liberty Global, moederbedrijf van UPC, komt neer op € 34,53 per aandeel. Het bedrijf betaalt dat deels in cash (€ 11 per aandeel) en voor de rest in aandelen. Met het bod waardeert Liberty Global, dat reeds 28,5% van Ziggo in handen heeft, de Nederlandse kabelaar op ongeveer € 10 miljard. De deal is daarmee ongeveer € 4,8 miljard waard.

18 dec 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Stibbe, NautaDutilh, Clifford Chance en Bergh Stoop & Sanders

Maurits Jan Voogt

Met het eind van het jaar in zicht hebben we deze week nog een aantal partnerbenoemingen en transfers. NautaDutilh heeft twee nieuwe partners, Stibbe heeft er drie, waarvan één in Amsterdam, één in Brussel en één in Hong Kong. Verder heeft Maurits Jan Voogt (foto) per 1 december 2013 de overstap gemaakt van De Brauw Blackstone Westbroek naar Bergh Stoop & Sanders Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 sep 2013

Loyens & Loeff, Leonardo & Co. en Stibbe adviseren bij Belgische overname Delta Lloyd

ZA Verzekeringen

Verzekeraar Delta Lloyd neemt de Antwerpse verzekeraar ZA Verzekeringen over van Amodo Group. Delta Lloyd financiert de overname via een zogenoemde accelerated bookbuild offering, waarbij versneld 4 miljoen aandelen uit worden gegeven tegen € 15,74 per aandeel. Onder meer de Belgische toezichthouder moet de deal nog goedkeuren.

4 sep 2013

Nieuwe Uitdaging bij… Bird & Bird, Benthem Gratema en Hoyng Monegier

Micheline Don

De vakantieperiode nadert zijn einde, dus beginnen de nieuwe uitdagingen weer binnen te stromen. Zo gaat Micheline Don (foto) als partner aan de slag bij De Grave De Mönnink Spliet, en heeft Bird & Bird een nieuwe partner in de internationale HR Services Group. Ook is er een nieuw Amsterdams nichekantoor geopend. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 jul 2013

Houthoff, De Brauw en Stibbe adviseren bij deal Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks

Nokia heeft het aandeel gekocht dat Siemens had in de gezamenlijke joint venture Nokia Siemens Networks. De aanbieder van mobiele breedbandverbindingen komt nu geheel in handen van het Finse bedrijf. Nokia legt € 1,7 miljard op tafel voor het aandeel. De overname zal nog wel eerst goedgekeurd moeten worden door de betreffende belanghebbenden en instanties.

27 jun 2013

Hessing schakelt Allen & Overy en BDO in bij aankoop gesneden fruitactiviteiten Chiquita

Fruit

Groente- en fruitverwerker Hessing Supervers neemt de gesneden fruitactiviteiten in de Benelux over van de Amerikaanse bananengigant Chiquita. Door de deal versterkt Hessing haar marktpositie op het gebied van versgesneden fruit, terwijl de Amerikanen zich in Europa meer gaan focussen op hun core business: bananen.

29 mei 2013

Business developer Bleeker partner bij Rutgers & Posch

Aladar Bleeker

Puur formeel is hij het niet, maar hij wordt naar buiten toe wel als zodanig gepresenteerd: business developer – dus niet advocaat – Aladár Bleeker is de nieuwe partner van Rutgers & Posch. Hij moet het oliemannetje worden tussen de advocaten van het nieuwe kantoor en de cliënt. “De communicatiekloof tussen cliënt en advocatuur komt steeds pregnanter voor het voetlicht. Wij pakken dat op,” aldus managing partner Gerard Endedijk.

18 apr 2013

ABN Amro, Allen & Overy en Clifford Chance adviseren Refresco bij fusie met Gerber Emig

frisdrank

Frisdrankfabrikant Refresco en haar Britse branchegenoot Gerber Emig zijn van plan te fuseren. Dat hebben de bedrijven laten weten in een persbericht. Door de deal ontstaat een toonaangevende, pan-Europese bottelaar van frisdranken en vruchtensappen voor zowel retail klanten als voor A-merkfabrikanten. De transactie, op voorwaarde van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting in de zomer van 2013 worden afgerond.

18 apr 2013

Burggraaf: Stevig onderhandeld over DE Master Blenders 1753 deal

DE

De kogel is door de kerk. Het bestuur van koffie- en theemaker DE Master Blenders 1753 (DEMB) is – onder voorwaarden – akkoord met een overnamebod van een consortium onder leiding van grootaandeelhouder Joh. A. Benckiser. Het uiteindelijke bod van € 12,50 per aandeel komt neer op ongeveer € 7,5 miljard. Betrokken adviseurs kijken tevreden terug op de deal. 

28 mrt 2013

Allen & Overy, De Brauw, PwC en Lazard adviseren DE Master Blenders 1753 bij openbaar bod door consortium

Koffie

Een consortium onder leiding van investeerder en grootaandeelhouder Joh. A. Benckizer heeft een openbaar bod gedaan op alle uitstaande aandelen van het sinds vorig jaar beursgenoteerde De Master Blenders 1753. In oktober vorig jaar verhoogde Benckizer zijn belang in het bedrijf tot van 12,9% naar 15,05%. Het bod van de investeerder bedraagt € 12,75 per aandeel.

28 mrt 2013

Striptease CSM: Stibbe, Sullivan & Cromwell, PwC en Morgan Stanley adviseren bij verkoop driekwart activiteiten

Brood

CSM heeft een koper gevonden voor haar bakkerijtak. Private equitybedrijf Rhône Capital neemt het bedrijfsonderdeel, waarin meer dan driekwart van de activiteiten van CSM zijn gehuisvest, over voor € 1,05 miljard. CSM zette haar bakkerijtak in mei vorig jaar in de etalage, omdat zij zich wil gaan richten op onder andere haar melkzuuractiviteiten. De verwachting is dat de deal in het derde kwartaal van dit jaar rond komt.

25 mrt 2013

PwC, Morgan Stanley en Stibbe adviseren Rhone Capital bij miljardenaankoop bakkerijtak CSM

Private equityinvesteerder Rhone Capital koopt voor € 1,05 miljard de bakkerijtak van melkzuur en bakkerijbenodigdhedenbedrijf CSM. De verwachting is dat de deal in het derdde kwartaal van dit jaar rond is. De bakkerijtak staat al sinds mei vorig jaar in de verkoop, omdat CSM zich meer wil gaan focussen op haar melkzuurtak. Overigens is het onderdeel Caravan Ingrediënts, dat speciale voedseltoevoegingen voor de bakkerijindustrie maakt, niet inbegrepen bij de deal. Rhone Capital laat zich op financieel gebied adviseren door PwC en Morgan Stanley.

31 jan 2013

Stibbe en De Brauw adviseren bij carve-out van Philips lifestyle Entertainment divisie

Het Japanse electronicabedrijf Funai koopt de audio, video en entertainmentdivisie van Philips. Daarnaast hebben de Japanners een licentie gekocht om de betrokken producten de komende vijf jaar te maken en te verspreiden onder de merknaam Philips. Met de deal is € 150 miljoen gemoeid, exclusief licentierechten.

17 jan 2013

TNT Express en UPS redden leaguetables voor adviseurs door afwachten Brussels veto

Ondanks de vereende krachten die UPS de afgelopen maanden heeft ingezet om pakketbezorger TNT Express in te lijven, zal de miljardendeal vrijwel zeker klappen. De Europese Commissie heeft aan beide bedrijven laten weten dat het de voorgenomen transactie van € 5,16 miljard onder de huidige voorwaarden niet goedkeurt.

7 jan 2013

Ex-Stibbe partners starten Brussels M&A-kantoor

Olivier Clevenbergh, de voormalige sectretaris-generaal van het in december 2011 opgeheven samenwerkingsverband tussen Stibbe, Herbert Smith en Gleiss Lutz start samen met zijn Stibbe-collega Jean-Pierre Fierens het Brusselse kantoor Strelia. Verder sluiten Benoit Malvaux, Jean-Francois Tossens (voormalig NautaDutilh), Henri Culot en Henri Tak zich als partner aan bij Strelia.

13 dec 2012

Hele trits advocatenkantoren adviseert bij herstructurering ruimtevaartbedrijf

Het Europese lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS (European Aeronautic Defence and Space) gaat haar aandeelhoudersstructuur herstructureren. De zes grootaandeelhouders brengen hun totale belang in EADS in stappen terug van 50% naar minder dan 30%. Daarnaast zullen grootaandeelhouders Daimler en Lagardère hun belang terugbrengen en na verloop van tijd terugtreden als aandeelhouders.

25 okt 2012

Private Equity Forum 2012: Belang due diligence steeds groter bij M&A deals

De Nederlandse M&A-markt heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar al 7,5% meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is één van de conclusies die tijdens het jaarlijkse Benelux M&A and Private Equity Forum werd getrokken. Daarnaast wordt due diligence steeds vaker toegepast en wordt dit ook steeds belangrijker.

18 okt 2012

De Brauw adviseert ASML bij miljardendeal, Stibbe adviseert Cymer

Chipfabrikant ASML lijft Cymer in, een Amerikaanse leverancier van lichtbronnen voor de halfgeleiderindustrie. De vergoeding voor de Cymer aandeelhouders bestaat uit een mix van aandelen ASML en cash ter waarde van in totaal € 1,95 miljard. Het is de verwachting dat de deal in januari 2013 definitief beklonken wordt, maar dat is afhankelijk van onder meer goedkeuring door Cymer's aandeelhoudersvergadering en mededingingsautoriteiten.

26 sep 2012

Grote kantoren winnen terrein in Incompany 100

De grote advocatenkantoren winnen duidelijk terrein in het jaarlijkse Incompany 100-onderzoek naar tevredenheid onder klanten van zakelijke dienstverleners. Waren het voorheen altijd de kleine en middelgrote kantoren die de lijst aanvoerden, nu dringen de grotere kantoren door tot de top 10. De advocatuur als sector doet het overigens slechter. Voor het eerst staat de advocatuur niet op 1.

13 sep 2012

Houthoff populairste kantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocaten- en notariskantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

6 sep 2012

Houthoff populairste advocatenkantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocatenkantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

6 sep 2012

Houthoff populairste advocatenkantoor onder rechtenstudenten

De rechterlijke macht is nog altijd de favoriete potentiële werkgever voor rechtenstudenten. Maar daarna volgen vrijwel alleen de grote advocatenkantoren. Daarin is dit jaar een verschuiving te zien ten opzichte van vorig jaar. Niet meer Loyens & Loeff, maar Houthoff Buruma voert de lijst aan, gevolgd door De Brauw. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2012.

15 aug 2012

Onder de loep: projectmanagement bij Nederlandse advocatenkantoren

Ook in ons land is steeds meer bij advocatenkantoren het besef aanwezig dat de wensen van de klant uiterst serieus genomen moeten worden. Een van de mogelijkheden om de cliënt ook in de huidige tijd tevreden te houden, is het werken op basis van vastomlijnde projectplannen en het nauwkeurig managen daarvan. Sinds enkele jaren begint projectmanagement dan ook steeds meer vorm te krijgen. "Ons eigen tijdschrijfsysteem heeft een budgetteermogelijkheid in zich. Hij stond alleen nooit aan."

20 apr 2012

Loyens & Loeff, Stibbe, KPMG en Lazard verdelen de buit

Overfusies.nl heeft haar league tables over het eerste kwartaal van 2012 gepubliceerd. Ondanks dat er wat minder deals zijn afgesloten dan in dezelfde periode in eerdere jaren, gingen er toch aardig wat miljoenen over tafel. Vooral bij de financieel adviseurs was het dit kwartaal spannend welk kantoor in de top van de lijstjes zou eindigen, maar ook bij de juridisch adviseurs hing het erom welke kantoren de podiumplaatsen zouden gaan verdelen.

5 apr 2012

Deloitte en Stibbe adviseren Friesland Bank bij overname door Rabobank

Rabobank heeft Friesland Bank overgenomen van Stichting Fryslân Boppe. De deal was reeds afgerond op het moment dat de overname bekend werd gemaakt. Zowel de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), De Nederlandsche Bank (DNB) als de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had de deal op dat moment al goedgekeurd met een spoedbesluit. "Deal certainty was bij deze deal een belangrijk aspect. Gelukkig stelden de betrokken toezichthouders - DNB, AFM en de NMa - zich praktisch op."

22 mrt 2012

Freshfields adviseert UPS bij overname TNT Express, Stibbe staat Postnl bij

Het Amerikaanse United Parcel Service (UPS) neemt voor ongeveer € 5,17 miljard pakjesbezorgdienst TNT Express over van Postnl. Door de overname ontstaat de grootste bezorgdienst wereldwijd. FedEx, een grote concurrent van UPS, zou de deal nog kunnen voorkomen met een hoger bod. Ook moeten de mededingingsinstanties de overname nog goedkeuren.

14 mrt 2012

Jongere advocaten minder gefocust op de equity-droom

Het is altijd vanzelfsprekend geweest dat partnerschap dé drijfveer is voor het maken van carrière in de advocatuur. Maar is die ambitie nog wel zo vanzelfsprekend? Er lijkt een verschuiving gaande in wat de jonge advocaat wil bereiken in zijn werkende leven, en wat hij daarvoor over heeft. Het is hier al eerder gecontstateerd: "Jongeren komen niet meer ergens binnen met de bedoeling daar te blijven tot ze op de begeerde plek zitten."

29 feb 2012

De race van kantoren naar global presence

Internationaal opererende advocatenkantoren zijn druk bezig met het veroveren van nieuwe markten. Er gaat haast geen dag voorbij of ergens in de wereld is er wel een fusie, overname, nieuwe vestiging of oprichting van samenwerkingsverband te melden van een groot advocatenkantoor. Advocatie maakte een overzicht van bewegingen op de wereldmarkt van - vooral - in Nederland aanwezige advocatenkantoren.

22 feb 2012

Verhuizing Stibbe vrijwel rond

De verhuizing van het Amsterdamse hoofdkantoor van Stibbe is zo goed als rond. Doordat ING Real Estate development nog dit jaar begint met de ontwikkeling van de parkeergarage die onder het nieuwe gebouw moet komen, is de verhuizing mogelijk. Dat meldt PropertyNL. Het kantoor van Stibbe - en ook het hoofdkantoor van Akzo Nobel - gaat van de Strawinskylaan naar het deelgebied Beethoven aan de Zuidas. Het komt daar naast het Sint Nicolaas Lyceum, waarvan de bouw vergevorderd is.

16 feb 2012

Aandeelhouders Wavin eindelijk gezwicht

Na lang getouwtrek is de overname van buizenfabrikant Wavin door het Mexicaanse Mexichem zo goed als rond. Als de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) binnenkort fiat geeft, kan de champagne eindelijk ontkurkt worden. Allen& Overy en Barclays Capital adviseren Mexichem, terwijl Bank of America Myrill Lynch en Stibbe voor Wavin de kastanjes uit het vuur halen.

26 jan 2012

Schrijfster werd gek van de urenfabriek die Zuidas heet

Deze week verscheen het boek De Urenfabriek van Fleur Brockhus, over het hectische leven van een advocaatstagiaire op de Zuidas. Zelf stopte Brockhus na twee jaar met haar stage bij Stibbe en zei de advocatuur definitief gedag. Advocatie interviewde de schrijfster. Met haar boek wil Brockhus Zuidassers - en dan vooral de partners daar - een spiegel voorhouden: "Het gaat me aan het hart dat mensen met talent binnenkomen op zo'n kantoor en doodongelukkig weggaan."

26 jan 2012

Nieuw online platform om advocaat te zoeken: Legalloyd

Op 23 november 2011 is Legalloyd gelanceerd, een online platform dat voor MKB en ook overig bedrijfsleven de zoektocht naar de meest geschikte advocaat mogelijk maakt. Twee maanden na de lancering hebben zich volgens het bedrijf al bijna vijftig advocaten aangesloten. Het platform is opgericht door drie ondernemers en combineert kennis op het gebied van advocatuur, online marketing en software ontwikkeling.

25 jan 2012

Schrijfster werd gek van de urenfabriek die Zuidas heet

Deze week verscheen het boek De Urenfabriek van Fleur Brockhus, over het hectische leven van een advocaatstagiaire op de Zuidas. Zelf stopte Brockhus na twee jaar met haar stage bij Stibbe en zei de advocatuur definitief gedag. Advocatie interviewde de schrijfster. Met haar boek wil Brockhus Zuidassers - en dan vooral de partners daar - een spiegel voorhouden: "Het gaat me aan het hart dat mensen met talent binnenkomen op zo'n kantoor en doodongelukkig weggaan."

18 jan 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Loyens & Loeff, Stibbe, CMS Derks en Lexence

Ze beginnen nu toch binnen te stromen, de partnerbenoemingen, bijvoorbeeld bij Loyens & Loeff. Alleen: het gaat bij dat kantoor om partnerbenoemingen in Luxemburg, Amsterdam is overgeslagen. Eén van de gelukkigen: Judith Raijmakers (foto), werkzaam bij de praktijkgroep Banking & Finance. En bij een aantal andere kantoren is een nieuw bestuur aangetreden. De volle bak Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2012

Allen & Overy op eerste plaats league tables 2011

Vorige week waren er technische problemen met het downloaden van de league tables 2011, die zijn nu hersteld. Daarom opnieuw: advocatenkantoor Allen & Overy adviseerde bij meeste deals en noteerde de grootste dealwaarde van 2011. Het is het derde jaar op rij dat het kantoor op nummer één staat gezien het aantal deals. Loyens & Loeff staat op de tweede plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals. NautaDutilh staat tweede in de league table gesorteerd naar dealwaarde.

12 jan 2012

In-house bij... Ardagh Group

Wat heeft het hoofdkantoor van de mondiale verpakkingsproducent Ardagh Group te zoeken in de oude IJsselstad Deventer? Roger van Hal, Group Legal Counsel van Ardagh, werpt licht op de zaak. "Door de dynamische bedrijfsgeschiedenis zijn er nu eigenlijk drie hoofdkantoren, in Parijs, Dublin en Deventer."

8 dec 2011

Nederlandse bedrijven doelwit van grootste cross-border deals 2011

De overnames van Provimi, Draka en Crucell zijn de grootste cross border-deals van 2011. Al deze drie overnames hadden een Nederlands bedrijf als doelwit. Dit komt overeen met het algemene beeld. Bij de grootste cross border-deals in 2011 ligt het initiatief bij buitenlandse partijen. Dit blijkt uit een analyse van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het verschil kan dit jaar nog verder oplopen als het bod van het Mexicaanse Mexichem op Wavin van circa €800 miljoen slaagt.

1 dec 2011

BofA Merrill Lynch en Stibbe adviseren Wavin bij Mexicaans overnamebod

Wavin heeft haar vaste adviseurs van stal gehaald om het Mexicaanse overnamebod van €762 miljoen te bestuderen. Bank of America Merrill Lynch en advocatenkantoor Stibbe adviseren de Zwolse fabrikant van buizen en putdeksels. De Mexicanen worden geadviseerd door Barclays Capital, Citigroup en Allen & Overy. Of er een deal komt is nog onduidelijk. Het bod wordt nog bestudeerd door het bestuur en de adviseurs van Wavin.

9 nov 2011

NautaDutilh en Houthoff Buruma adviseren NPM Capital en Lion Capital bij krokettenfusie

Advocatenkantoren NautaDutilh en Houthoff Buruma adviseren repectievelijk private equity bedrijven NPM Capital en het Britse Lion Capital bij de fusie van snackfabrikanten Royaan en Ad van Geloven. De fusie is een voorlopig hoogtepunt in een lange historie van twee overnamemachines. Beide hebben veel werk bezorgd voor de Nederlandse dealmaker.

26 okt 2011

Nieuw nichekantoor voor zakelijke mediation: Reuling Schutte DeWaard

In de VS bestaat het al langer, maar voor Nederland is het volstrekt nieuw, zeggen de oprichters van een nieuw nichekantoor, gespecialiseerd in zakelijke mediations en andere vormen van Alternative Dispute Resolution (ADR). Op 1 november openen Saskia Reuling, Eva Schutte en Tom de Waard hun nieuwe kantoor in Amsterdam. Opmerkelijk: ook Wil Tonkens, kortgedingrechter en vice-president van de rechtbank Amsterdam, en Els Swaab, oud-advocaat en voormalig voorzitter van de Raad van Cultuur, verbinden zich aan het kantoor.

21 sep 2011

Jurist in Bedrijf: Igno Hermans, Friesland Bank

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

31 aug 2011

Nieuwe Uitdaging bij… NautaDutilh, Deterink, Stibbe, BANNING en Simmons & Simmons

Vakantie voorbij, dus weer volop nieuwe uitdagingen. Deterink Advocaten en Notarissen breidt uit met Gie van den Broek in de sectie Intellectuele eigedom, BANNING bredit uit met Taufan Homan en Diederik van Omme (foto) gaat aan de slag bij Simmons & Simmons. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

25 aug 2011

Leonardo & Co, Nielen Schuman en Allen & Overy adviseren AlpInvest en Advent bij exit Raet

Zakenbank Leonardo & Co, financieel adviseur Nielen Schuman en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren private equity fondsen AlpInvest Partners en Advent International bij de verkoop van IT-bedrijf Raet. De koper CVC Capital Partners krijgt advies van ING Corporate Finance en juridisch advies van Clifford Chance. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het managementteam van Raet. Een deal met veel oude bekenden en goede relaties.

21 jul 2011

In-House bij... Heijmans

Bouw- en vastgoedonderneming Heijmans behoort tot de grootste in haar branche. Met meer dan 8.000 werknemers is het bedrijf uit Rosmalen actief in projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw, techniek en infra. Het bedrijf werd een kleine negentig jaar geleden als stratenmakersbedrijf opgericht door Jan Heijmans.

21 jul 2011

Jurist in Bedrijf: Igno Hermans, Friesland Bank

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf op deze website laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

6 jul 2011

Loyens populair bij student

De rechterlijke macht staat bij rechtenstudenten nog altijd op nummer 1 als het gaat om de favoriete potentiële werkgever. Advocatenkantoor Loyens & Loeff staat - net als in 2008 - op plaats 2, direct gevolgd door Houthoff Buruma (van plaats 6 naar 3). Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2011. Opvallend: de erg goede scores van de Angelsaksen Allen & Overy en Baker & McKenzie en van Van Doorne.

25 mei 2011

Nichekantoor Project Moore Advocaten van start

Vandaag is Project Moore Advocaten van start gegaan, een nieuw Amsterdams niche-advocatenkantoor dat zich richt op IT-recht en privacy. "Project Moore beschikt over een ervaren team van advocaten met diepgaande kennis van het vakgebied en de markt," aldus het persbericht van het kantoor. De partners (Jeroen Koëter, Lieneke Viergever, Christian van Seeters en Eva Visser) zijn afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek en Stibbe.

19 mei 2011

Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables Q1

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

19 mei 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en NautaDutilh bovenaan league tables eerste kwartaal 2011

Advocatenkantoor Allen & Overy heeft in het eerste kwartaal van 2011 bij de meeste deals geadviseerd. Dat blijkt de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor NautaDutilh adviseerde bij de grootste deals. In de league tables van individuele advocaten staat Barbara van Hussen van DLA Piper op de eerste plaats gesorteerd naar aantal deals, en Henk Arnold Sijnja van Linklaters in de table gezien de totale dealwaarde.

18 mei 2011

Update social media: vertrouwen troef bij advocatenkantoren

We kunnen er over blijven schrijven. De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan zo hard, dat een regelmatige update van de stand van zaken aangewezen is. Schreven we ruim anderhalf jaar geleden nog dat advocatenkantoren in Amerika steeds vaker richtlijnen ontwikkelen voor het gebruik van netwerksites, nu lijkt dat haast vanzelfsprekend. Of valt het wel mee? "Hier wordt bijna niet getwitterd, en doen ze dat toch, dan weten ze zelf wel wat gepast is."

4 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Simmons & Simmons, CORP., Norton Rose en Van Doorne

Luc Cohen (foto) en Frenk Huisman zijn de twee nieuwe partners van Simmons & Simmons, Jurriaan Hermans is met ingang van 1 mei 2011 werkzaam bij CORP., Saskia Blokland is partner geworden bij Norton Rose en Dimitri van Hoewijk versterkt de Gezondheidsgroep van Van Doorne. Deze en veel andere Nieuwe Uitdagingen van deze én vorige week.

14 apr 2011

De nieuwe Top 30 van het Notariaat

Traditiegetrouw publiceert Novocatie de Top 30 van Nederlandse notariskantoren. Loyens & Loeff staat net als vorig jaar bovenaan, met 77 (kandidaat)notarissen, drie minder dan vorig jaar. De tweede plaats wordt ingenomen door De Brauw Blackstone Westbroek (51, -5) en de derde plaats door Houthoff Buruma (48, -5). NautaDutilh, plaats vier, blijft stabiel met 31 (kandidaat)notarissen.

13 apr 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Fellinger, HDK, Greenberg Traurig en Stibbe Luxemburg

Fellinger Corporate Law in Amsterdam heeft zich onlangs in het ondernemingsrecht versterkt met Vincent van Oosteren, en Roy Vliese en Dennis Veldhuizen zijn toegetreden als partner van Huyzer Doornik Der Kinderen Advocaten en Fiscalisten (HDK). Verder meldt Greenberg Traurig een bestuurswisseling en is Ayzo van Eysinga benoemd als hoofd van de nieuwe fiscale praktijk van Stibbe in Luxemburg. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 apr 2011

Stibbe: "We gaan met deze zaak om zoals met elke zaak"

Advocatenkantoor Stibbe heeft naar eigen zeggen het imago een van de leaders te zijn op het gebied van bestuursrecht en overheidsaansprakelijkheid. "Dat is bekend in den lande. En daarom zijn wij ook gewend om te werken op het snijvlak van recht en politiek," zegt advocaat Tom Barkhuysen van Stibbe. Een recente zaak die zich zeker bevindt op dat snijvlak, is de langstudeerdersregeling. "We gaan met deze zaak om zoals met elke zaak."

25 mrt 2011

De Top 50 van 2011: NautaDutilh terug aan kop

NautaDutilh heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren weer overgenomen van De Brauw Blackstone Westbroek. Bij NautaDutilh steeg het het aantal advocaten met twee, De Brauw Blackstone Westbroek zag het aantal advocaten echter dalen van 281 naar 258, een daling van 23. Vorig jaar nam De Brauw Blackstone Westbroek voor het eerst in de 16-jarige geschiedenis van De Stand van de Advocatuur de koppositie in, maar dat is dus van zeer korte duur geweest. Alle andere jaren stond NautaDutilh op positie 1 van de grootste advocatenkantoren in Nederland.

9 mrt 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Greenberg Traurig, Linklaters, Baker & McKenzie en Kennedy Van der Laan

Martijn Hermus en Reinier van de Steenoven zijn begin dit jaar benoemd tot aandeelhouder van Greenberg Traurig, Jan Willem de Boer (foto) treedt per 1 mei 2011 toe als corporate partner bij Linklaters, Corinne Schot heeft zich als partner verbonden aan Baker & McKenzie en Richard Neerhof is bij Kennedy Van der Laan aangesteld als adviseur van de praktijkgroep bestuurs- en omgevingsrecht. De Nieuewe Uitdagingen van deze week.

3 mrt 2011

Advocatenkantoren Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek nummers één 2010

Advocatenkantoren Allen & Overy, Loyens & Loeff en Houthoff Buruma hebben op de meeste deals geadviseerd van 2010. Dat blijkt uit de league tables van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Houthoff Buruma staan in de top drie gesorteerd naar dealwaarde. DLA Piper doet goede zaken: het debuteert dit jaar in de league tables gesorteerd naar aantal deals en hun meest productieve partner staat op de eerste plaats.

17 feb 2011

Stibbe en Linklaters Amsterdam adviseren bij fusie NYSE Euronext en Deutsche Börse

De Nederlandse advocatenkantoren Stibbe en Linklaters Amsterdam adviseren bij de fusie van beursbedrijven NYSE Euronext en Deutsche Börse. Stibbe adviseert fusiekandidaat NYSE Euronext, samen met Wachtell, Lipton, Rosen & Katz en Milbank, Tweed en Hadley & McCloy. Verschillende kantoren van Linklaters adviseren Deutsche Börse. De financieel adviseurs van NYSE Euronext zijn de zakenbanken Perella Weinberg Partners en BNP Paribas. De Duitse fusiepartner heeft Deutsche Bank en JPMorgan ingeschakeld.

14 feb 2011

Stibbe bestaat 100 jaar

Stibbe bestaat honderd jaar. Dat wordt gemeld in een boodschap van managing partner Heleen Kersten op de website van het kantoor. "Much has changed since 1911, but our main goal has always remained the same: to help our clients at the highest possible quality level in their most complex and challenging legal issues, with advice that is both pragmatic and to the point. It will continue to be our goal in the future too."

10 feb 2011

Norton Rose adviseert Prime Ventures bij deals LiquaVista, Q-go en Layar

Het Nederlandse venture capital bedrijf Prime Ventures verkocht in januari technologiebedrijven LiquaVista en Q-go en sloot eind 2010 een deal met technologiereus Intel voor een investering van €10 miljoen in Layar. Bij alle deals kreeg het venture capital bedrijf juridisch advies van advocatenkantoor Norton Rose. Het kantoor is al bijna tien jaar betrokken als juridisch adviseur van Prime Ventures bij financieringsrondes en exits.

3 feb 2011

Nut en noodzaak van Professional Support Lawyers zeer verschillend beoordeeld

Advocatenkantoren in de Top 10 verschillen zeer in opvatting over noodzaak en nut van Professional Support Lawyers, althans gekeken naar het aantal dat ze er in dienst hebben. Clifford Chance heeft nul PSL's in dienst, terwijl bij andere twee kantoren het aantal sterk wisselt. NautaDutilh bracht het aantal PSL's in één jaar tijd terug van acht naar drie, terwijl Stibbe het aantal opschroefde van één naar acht.

2 feb 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Fort, Nexa Velo, Kennedy, Teekens Karstens en De Breij Evers Boon

Berth Brouwer is per 1 januari 2011 toegetreden als partner bij Fort Advocaten te Amsterdam, Marsja Wierenga is per 1 januari 2011 overgestapt naar het Utrechtse Nexa Velo Advocaten, Kennedy Van der Laan versterkt de sectie onroerend goed- en bestuursrecht met de komst van Liesbeth Berkouwer, TeekensKarstens advocaten en notarissen heeft Pietia Laarhoven-van der Mark tot partner benoemden en Quirijn Biesheuvel (foto) is in dienst getreden als senior medewerker bij De Breij Evers Boon. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Boontje, Greenberg Traurig en Kennedy Van der Laan

Vorige week druk met partnerbenoemingen en transfers, deze week druk. Stibbe heeft Kirsten Berger en Tim de Greve (foto) benoemd tot partners, Edith Molemans is benoemd tot junior partner bij Boontje Advocaten, Martijn Jongmans versterkt BANNING en Mark van Heeren en Evert-Jan Osnabrugge treden toe als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

23 dec 2010

De Zaak van het Jaar

Ook interessant voor bedrijfsjuristen: Advocatie vroeg tien advocatenkantoren om De Zaak van het Jaar voor te dragen. Kantoren kregen de vrije hand. Het is een diverse verzameling oer-Hollandse appels en internationale peren: deals, de-mergers, litigation, negen jaar pro-bono werk, complexe herstructureringen en nog meer juridisch moois uit de koker van Nederlandse topkantoren. Over de SGP, Nijntje en Chapter 11.

22 dec 2010

De Zaak van het Jaar

Advocatie vroeg tien advocatenkantoren om De Zaak van het Jaar voor te dragen. Kantoren kregen de vrije hand. Het is een diverse verzameling oer-Hollandse appels en internationale peren: deals, de-mergers, litigation, negen jaar pro-bono werk, complexe herstructureringen en nog meer juridisch moois uit de koker van Nederlandse topkantoren. Over de SGP, Nijntje en Chapter 11.

22 dec 2010

Westenberg Hearings: de uitspraken op een rij

Afgelopen donderdag was het laatste staartje van de Westenberg verhoren. Chipshol denkt genoeg munitie te hebben om een schadeclaimprocedure te starten. Hier de meest opmerkelijke verklaringen van de spelers op een rij: Westenberg, Pieter Kalbfleisch en Bert van Delden. Laatstgenoemde over het van een zaak halen van rechters: "Een president heeft die bevoegdheid naar mijn mening niet. Wraking is de aangewezen procedure daarvoor."

15 dec 2010

Nieuwe Uitdaging bij... BANNING, LegalTree, Stibbe, Van Doorne en Eversheds

Volle bak deze week: BANNING Advocaten breidt de praktijkgroep Haven, Handel & Logistiek uit met Aike Krips, Legaltree heeft zich versterkt met Willemijn Ritsema van Eck en Ariënne Inden (foto) en Mathijs J.V. van Logten zijn benoemd tot partner bij Marree en Dijxhoorn. Verder breidt Stibbe de TMT-praktijk uit met Serge Gijrath, wordt Annemieke Hendrikse per 1 januari tot partner bij Van Doorne, heeft Eversheds twee nieuwe advocaten en wordt Rudi Minkhorst aandeelhouder bij Poelmann van den Broek. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

15 dec 2010

In-house bij... DAF Trucks

In vier talen wordt de bezoeker van het immense terrein van DAF Trucks aan de oostzijde van Eindhoven welkom geheten. Na een korte rit over het terrein bereikt hij het hoofdkantoor waar hij bij het betreden van de ontvangsthal onmiddellijk oog in oog staat met de knalgele modellen van de drie grootste trucks die DAF produceert, met de imposante XF105 als grootste. "Het bijzondere van dit bedrijf is dat het producten maakt die iedereen kent, waar je ook bent", zegt Duco Zoomer, General Counsel en Company Secretary van DAF Trucks.

9 dec 2010

Lazard en Stibbe adviseren Gamma Holding bij bod Gilde en Parcom

Zakenbank Lazard en advocatenkantoor Stibbe adviseren Gamma Holding bij het overnamebod van private equity bedrijven Gilde en Parcom. ABN Amro treedt op als adviseur van de raad van commissarissen. Banken ING en Rabobank, advocatenkantoor Clifford Chance en communicatieadviseur Hill & Knowlton adviseren de kopers. Het betreft een deal waarbij alle partijen hun vertrouwde adviseurs inschakelen.

2 dec 2010

Allen & Overy en De Brauw Blackstone Westbroek domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

1 dec 2010

Nieuwe uitdaging bij... Boekel, GMW, Certa, BarentsKrans en Simmons

Er wordt aan het eind van dit jaar nog even flink gemoved en geshaked. Boekel de Nerée heeft twee nieuwe partners, Geertje Creijghton-Sluijk (foto) is aan de slag gegaan bij Drost & Van de Vijver, GMW Advocaten en BarentsKrans hebben een nieuwe partner en het nieuwe kantoor Hoyng Monegier timmert flink aan de weg met het inhuren van nieuwe krachten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

1 dec 2010

OverFusies: A & O en DBBW domineren overnamemarkt derde kwartaal

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft bij de grootste fusies en overnames geadviseerd in de eerste drie kwartalen van 2010. Allen & Overy was bij de meeste deals betrokken. Dit blijkt uit het woensdag verschenen derde kwartaalrapport van OverFusies.nl. De bekende namen hebben hun positie aan de top weer ingenomen, maar daaronder staan twee verrassende namen.

28 okt 2010

Nieuwe dealmakers bij Rabobank, Clifford Chance, Deloitte, GIMV en PwC

Rabobank International M&A heeft deze maand drie nieuwe managing directors benoemd, Stibbe-advocaat Hein van den Hout stapt over naar Clifford Chance, Deloitte Financial Advisory benoemt een nieuwe managing partner, private equity bedrijf GIMV haalt een nieuwe investmentmanager binnen en Martijn Mouwen gaat aan de slag bij PwC. Een overzicht van de carrièrestappen in fusie- en overnameland.

27 okt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, Van Benthem Gratama, Resor en Dudok

Clifford Chance breidt de Tax, Pensions & Employment groep uit met de komst van Hein van den Hout (foto), en Hein Tonnaer keert weer terug bij het kantoor om Asset Finance groep verder uit te bouwen. Verder is het team Vastgoed van Benthem Gratama advocaten in Zwolle uitgebreid met Heleen s'Jacob, en is Ferdinand Rameau per 1 november 2010 benoemd tot partner bij Dudok Bouw- en Vastgoedrecht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 okt 2010

Advocatenkantoren sluiten zich aan bij financieel onderzoeksinstituut VU

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een juridisch instituut opgericht: het Zuidas Instituut voor Financieel recht en Ondernemingsrecht (ZIFO). Allen & Overy, Baker & McKenzie, Boekel de Nerée, Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper Nederland, Freshfields Bruckhaus Deringer, Greenberg Traurig, Houthoff Buruma, Linklaters, Loyens & Loeff, NautaDutilh, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne hebben zich aan het nieuwe instituut verbonden.

27 okt 2010

Simmons & Simmons: dichter op de cliënt en de peers

"We zijn weer hot," zegt Jean-Pierre van Leeuwe, managing partner van Simmons & Simmons Amsterdam. De plaatsnaam is inmiddels bijna overbodig om te vermelden, want in Nederland is het Britse kantoor alleen nog maar in de hoofdstad te vinden. Op tien oktober sloot de Rotterdamse vestiging, en verhuisde het met de bestaande Amsterdamse poot naar het nieuwe pand, het FOZ gebouw, pal naast buurman De Brauw.

21 okt 2010

Citigroup, De Brauw en Shearman adviseren Ardagh Glass bij miljardenovername Impress

Zakenbank Citigroup en advocatenkantor De Brauw Blackstone Westbroek en Shearman _ Sterling adviseren verpakkingsfabrikant Ardagh Glass bij de overname van de Nederlandse branchegenoot Impress voor €1,7 miljard. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het verkopende private equity-bedrijf Doughty Hanson & Co.

20 okt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Van Iersel Luchtman, Van Doorne en VanEps Kunneman VanDoorne

Van Iersel Luchtman heeft Christel Jeunink (foto), Olaf Poorthuis en Frank Smetsers per 1 januari 2011 benoemd als partner, Van Doorne heeft de praktijk Fiscaal Recht versterkt met Martijn Kouffeld en het Caribische advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne is versterkt met advocaat Sabine Altena. Verder is deze week wederom een nieuw IE kantoor opgericht: Hofhuis Alkema Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

6 okt 2010

In House bij... de NS

Logo voxiusHet corporate NS-hoofdkwartier in Utrecht maakt indruk: het trefpunt is ingericht als een wachtkamer in een station, er staat zelfs een heuse trein met zitjes. Overal timetables en computerschermen met reistijden ter decoratie: dit is een bedrijf dat trots is op zichzelf. Na ons interview met directeur Corporate Legal Martijn Haks wordt de overname bekend (door Oranjewoud) van NS-dochter Strukton voor € 68 miljoen. Haks: "Ik ben druk met Strukton bezig. Fascinerend bij de NS - honderd procent eigendom van de staat - is dan dat over zo'n deal direct Kamervragen worden gesteld."

9 sep 2010

Financieel adviseur Maarten Vijverberg en advocaat Gerhardt Vels dealmakers H1 2010

Maarten Vijverberg van Boer & Croon en Gerhardt Vels van Stibbe hebben de meeste deals gesloten in het eerste halfjaar van 2010. Dat blijkt uit het eerste halfjaarrapport van OverFusies.nl. In de league tables van financieel adviseurs staan dealmakers van Boer & Croon, Rabobank en KPMG in de top drie. Bij de juridisch adviseurs hebben advocaten van Stibbe, DLA Piper en Allen & Overy de meeste deals gesloten. Bob Elfring van Credit Suisse en Björn van der Klip van Stibbe hebben de grootste dealwaarde genoteerd.

9 sep 2010

Overnamebod Roto Smeets eerste deal voor zakenbankiers ABN Amro na fusie met Fortis

ABN Amro en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseren investeerder Riva Investments bij het openbare bod op drukkerijgroep Roto Smeets Groep (RSG). Zakenbankiers van ING en advocatenkantoor Stibbe adviseren de beursgenoteerde drukkerijgroep. Het is de eerste deal onder de vlag van ABN Amro Corporate Finance & Capital Markets, voorheen MeesPierson. "Er wordt hard gewerkt aan een flink aantal transacties."

2 sep 2010

Allen & Overy en Stibbe aan top league tables H1 2010

Advocatenkantoren Allen & Overy en Stibbe voeren de league tables van juridisch adviseurs over het eerste halfjaar van 2010 aan. Allen & Overy heeft bij de meeste deals geadviseerd, Stibbe noteerde de grootste dealwaarde. Loyens & Loeff staat op de tweede plaats in de league table gesorteerd naar aantal deals, gevolgd door Houthoff Buruma. Hiermee doet Houthoff Buruma goede zaken. Het kantoor heeft bijna altijd wel een plaats in de top 10, maar staat zelden in de top 3. Dit in tegenstelling tot De Brauw Blackstone Westbroek, dat nu genoegen moet nemen met een vijfde plaats, achter Stibbe.

1 sep 2010

Salaris Special 2010: Freshfields Bruckhaus Deringer aan kop

Advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer betaalt het hoogste bruto jaarsalaris (inclusief dertiende maand en vakantietoeslag) aan 1e jaars advocaat-stagiaires en 4e jaars en 7e jaars advocaten. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2010 dat KSU Uitgeverij voor de tweede keer samen met RaymakersvdBruggen heeft uitgevoerd. Belangrijke opmerking vooraf: veel kantoren uit de Top 50 nemen niet jaarlijks, maar iedere twee jaar deel aan het onderzoek. Stibbe, vorig jaar koploper bij de 1e jaars, en Baker & McKenzie, in 2009 aan kop bij de 4e en 7e jaars, deden dit jaar niet mee. Voor een vollediger beeld van de salarissen in de advocatuur is het dus aan te bevelen om de resultaten van dit jaar te leggen naast die van vorig jaar.

19 aug 2010

Advocatenkantoren Stibbe en Loyens & Loeff adviseren bij overname Vitesse

Advocaten van Loyens & Loeff adviseren Vitesse-voorzitter Maasbert Schouten bij de verkoop van een 100% aandelenbelang in de Arnhemse voetbalclub aan Merab Jordania. De Georgische voetbalondernemer krijgt juridisch advies van een team van Stibbe. De overname van een Nederlandse club door een buitenlandse particulier komt niet vaak voor in voetballend Nederland, maar beide advocatenkantoren hebben vaker deals begeleid in de voetballerij.

20 jul 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff, Benvalor en Boekel

Thuisblijvers hebben gelijk. Wat benoemingen en transfers betreft valt er nog genoeg te melden zo tijdens vakantietijd. Deze week nieuwe partners bij Benvalor, Boekel De Nerée, en Houthoff Buruma. Een uitbreiding bij Boot Advocaten en ook nog een oud Amsterdams kantoor dat verdergaat onder een verse naam. Zie links alvast Sjoerd Mol van Benvalor. Deze en andere zaken...

15 jul 2010

Advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseert bij meeste private equity deals

Van de Nederlandse advocatenkantoren heeft Loyens & Loeff bij de meeste private equity deals geadviseerd in het eerste halfjaar van 2010. Dit blijkt uit onderzoek van fusie- en overnamedatabank OverFusies.nl. Het kantoor adviseerde bij 15 deals waarbij een private equity-bedrijf bij was betrokken. Negen keer was het private equity-bedrijf de client van het kantoor. Allen & Overy staat met 14 deals op de tweede plaats.

24 jun 2010

Rabobank, Stibbe en Allen & Overy Nederlandse dealmakers eerste kwartaal

De zakenbankiers van Rabo Securities en advocatenkantoren Stibbe en Allen & Overy staan op de eerste plaats van de Nederlandse league tables van het eerste kwartaal. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het eerste kwartaalrapport van OverFusies.nl. Rabo Securities is van de financieel adviseurs betrokken bij de meeste deals en heeft de grootste totale dealwaarde Bij de advocatenkantoren had Stibbe de grootste dealwaarde en Allen & Overy de meeste deals.

9 jun 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff, Simmons, RESOR en BRICKS

Houthoff Buruma meldt de versterking van het corporate team met Willem de Nijs Bik, Jacques Kröner en Baukje Dreimuller, allen afkomstig van Simmons & Simmons. Simmons & Simmons heeft op zijn beurt Joris Oster (foto) aangetrokken ter uitbreiding van de praktijkgroep Employment. Verder heeft RESOR heeft twee nieuwe advocaten aan het werk, net als BRICKS. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

2 jun 2010

De Chipshol-sterrencast: Westenberg, Kalbfleisch, Van Delden en Koeman

Afgelopen vrijdag de inleidende beschietingen van een nieuwe veldslag in een al heel lang durende oorlog: Chipshol. Vorige week was de regiezitting waar men agenda's mocht trekken voor te houden getuigenverhoren. Het is een ware sterrencast geworden. Met in de hoofdrollen judge Westenberg en NMA-directeur Pieter Kalbfleisch. Met glansrijke bijrollen voor Bert van Delden en twee Stibbe-sterren. Releasedatum: eind dit jaar. Hier alvast de trailer van Chipshol Collateral Damage.

12 mei 2010

The European 100: Loyens & Loeff op drie, NautaDutilh "vergeten"

Onlangs verscheen The Lawyer European 100, met daarin de financiële prestaties van de onafhankelijke continentale Europese advocatenkantoren over 2009. Loyens & Loeff staat op een mooie derde plaats. Opvallende afwezige in de lijst: NautaDutilh, vorig jaar door The Lawyer nog uitgeroepen tot Benelux Lawfirm of the Year. "They were missed off in error. We'll have a new table going online soon that will include them," aldus de verantwoordelijke redacteur van het blad. Maar dat terzijde: hoe hebben de wél opgenomen Nederlandse kantoren het er vanaf gebracht in 2009?

6 mei 2010

De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Clifford Chance adviseren bij beursgang NXP

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert chipfabrikant NXP bij het verkrijgen van een notering aan de beurs van New York. De datum van de beursgang is nog niet bekend. De Brauw verzorgt het juridisch advies samen met het Amerikaanse kantoor Simpson Thacher Bartlett. Vijf banken treden op als bookrunner. Deutsche Bank zou eerst ook adviseren bij de beursgang, maar heeft zijn kansen verspeeld en doet niet meer mee. Advocatenkantoor Stibbe adviseert het bankenconsortium, Clifford Chance de verkopende aandeelhouder KKR.

22 apr 2010

Stibbe-partner Witteveen: Beeld Nederland als belastingparadijs overdreven

"Nederland wordt vaak genoemd als belastingparadijs. Ik vind dat beeld overdreven, maar Nederland biedt zeker voordelen voor bedrijven", zegt M&A advocaat Hans Witteveen. Hij is partner van advocatenkantoor Stibbe en werkt sinds 2007 in Londen en daarvoor negen jaar in New York. Veel werk van Nederlandse advocaten in Londen en New York hebben ze te danken aan de voordelen van het Nederlandse belastingregime. Ook bij fusies en overnames worden deze voordelen vaak benut.

8 apr 2010

Alliantiepartners Stibbe en Herbert Smith adviseren Bharti Airtel bij miljardendeal

Advocatenkantoren Stibbe, Herbert Smith en AZB Partners adviseren het Indiase telecommunicatiebedrijf Bharti Airtel bij de overname van Zain Africa BV voor $10,7 miljard. Bharti krijgt financieel advies van zakenbanken Barclays, HSBC en Standard Chartered. Advocatenkantoor Linklaters en zakenbanken UBS en BNP Paribas adviseren de Koeweitse verkoper Zain Group.

26 mrt 2010

De Top 50: De Brauw Blackstone Westbroek neemt stokje over van NautaDutilh

Logo TwitterDe Brauw Blackstone Westbroek heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren overgenomen van NautaDutilh. Het aantal advocaten bij De Brauw steeg van 273 naar 281. Het kantoor is daarmee de enige uit de Top 10 dat een stijging van het aantal advocaten laat zien. Dat blijkt uit de vrijdag 26 maart gepresenteerde Stand van de Advocatuur 2010, de jaarlijkse uitgave van KSU Uitgeverij.

18 mrt 2010

Credit Suisse en Stibbe in top league tables na overname Tommy Hilfiger

Zakenbank Credit Suisse en advocatenkantoren Stibbe en Simpson Thacher & Bartlett hebben de lead in het advies aan modeconcern Tommy Hilfiger en private equitybedrijf Apax Partners bij de overname van Hilfiger door Phillips-Van Heusen (PVH) voor €2,2 miljard. Zakenbank Peter J. Solomon en advocatenkantoor Wachtell, Lipton, Rosen & Katz zijn de leidende adviseurs van koper Phillips-Van Heusen. De Brauw Blackstone Westbroek adviseert PVH inzake de Nederlandsrechtelijke aspecten. In totaal zijn er acht banken, vijf advocatenkantoren en in ieder geval twee accountancybedrijven bij de deal betrokken.

11 mrt 2010

Stibbe en Loyens & Loeff adviseren bij miljarden overname Numonyx

Advocatenkantoren Stibbe en Loyens & Loeff adviseren bij de overname van technologiebedrijf Numonyx door het Amerikaanse Micron voor $1,27 miljard. De Nederlandse chipfabrikant STMicroelectronics, het Amerikaanse private equity-bedrijf Fransisco Partners en processorfabrikant Intel Corporation verkopen alle aandelen in de fabrikant van memorychips.

5 jan 2010

"In zekere zin kwam de recessie ons goed uit"

Door de economische crisis gaat de advocatuur 'back to basics' met een focus op inhoudelijke expertise, service en efficiency. Dat stelt Heleen Kersten, managing partner bij Stibbe. "In zekere zin kwam de kredietcrisis ons goed uit. Het heeft de boel opgeschud, dat gaf ons de kans om alles naar een hoger plan te tillen." Deel VII in een serie over de gevolgen van de kredietcrisis voor de advocatuur.

19 nov 2009

Kempen en Freshfields adviseren bij miljardendeal Boskalis en Smit

Boskalis zou geen "majeure" overnames doen in 2009. Dit zei CEO Peter Berdowksi in augustus. Vorige week maakte hij bekend dat Boskalis €1,35 miljard op tafel legt om Smit International in te lijven. Zakenbank Kempen & Co en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren Boskalis bij de overnameonderhandelingen. RBS en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren aan de kant van Smit International.

19 nov 2009

ING, Lazard en De Brauw adviseren Océ bij overname door Canon

Zakenbankiers van ING en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren printerfabrikant Océ bij de overnameonderhandelingen met Canon. Het Japanse elektronicabedrijf heeft voor de aandelen in totaal €795 miljoen geboden. Alle schulden en financiële verplichtingen inbegrepen ligt de dealwaarde op circa €1,5 miljard. Zakenbank Lazard adviseert de raad van commissarissen van Océ. Canon krijgt financieel advies van de Japanse zakenbank Mizuho Securities, Stibbe en Herbert Smith treden op als juridisch adviseurs.

18 nov 2009

Rankings in de advocatuur roepen veel vragen op

Management Team constateert in de Top 100 van beste adviesbureaus - net als onlangs Incompany - dat de economische crisis invloed heeft op de traditionele machtsverhoudingen in de advocatuur. Cliënten kijken kritischer naar de prijs-kwaliteitverhouding, en middelgrote en kleine gespecialiseerde advocatenkantoren profiteren daarvan. Maar waarom staat de nummer 1 van Management Team, Nysingh, bij de Incompany100 op nummer 22? En waarom komt omgekeerd Baker & McKenzie, de nummer 1 van Incompany, bij Management Team niet voor in de ranglijst?

11 nov 2009

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma het populairst onder starters

Loyens & Loeff en Houthoff Buruma zijn de populairste advocatenkantoren onder starters op de arbeidsmarkt. Dat blijkt het uit jaarlijkse Arbeids- en imago-onderzoek van Memory Magazine. NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek volgen gezamenlijk op plaats twee. Een andere conclusie uit het onderzoek: de advocatuur staat in de lijst van de meest geambieerde juridische beroepen nog altijd op plaats 1, maar de populariteit van het vak neemt de laatste jaren behoorlijk af. Vadertje Staat wint in deze onzekere tijden sterk aan aantrekkingskracht.

22 okt 2009

RBS, Merrill Lynch en Loyens & Loeff ook adviseur bij overname Super de Boer

Zakenbankiers van RBS zijn samen met ING en Rothschild de financieel adviseurs van Casino bij de verkoop van hun aandeel in Super de Boer. BofA/Merrill Lynch en advocatenkantoor Loyens & Loeff adviseerden de commissarissen van Super de Boer bij de onderhandelingen. Hiermee komt het totale aantal adviseurs bij de strijd om Super de Boer op 8 zakenbanken, 7 advocatenkantoren en vier PR-bureaus.

30 sep 2009

De achtbaan van de Incompany ranking

Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt nu ergens onderaan de lijst. De traditionele machtsverhoudingen verschuiven als gevolg van de economische crisis, stellen de onderzoekers. Advocatenkantoren zijn niet langer onaantastbaar en worden vooral afgerekend op hun prijs. Het grote aantal dalers en stijgers in de lijst is opvallend.

24 sep 2009

Doorbraak Quore Capital met advies bij overname Super de Boer

Corporate finance-adviseur Quore Capital en advocatenkantoor Allen & Overy adviseren Jumbo Supermarkten bij het bod op Super de Boer van €480 miljoen. Verkoper Casino - 57% van de aandelen - krijgt advies van zakenbank RothSchild, ING en advocatenkantoor NautaDutilh. Super de Boer wordt geadviseerd door zakenbank NIBC en advocatenkantoor Stibbe.

15 sep 2009

Salaris Special 2009: eerst Stibbe, daarna Baker & McKenzie koploper

Advocatenkantoor Stibbe betaalt - van de Top 50-kantoren die hebben deelgenomen aan het salarisonderzoek van KSU Uitgeverij en RaymakersvdBruggen - het hoogste bruto maandsalaris aan eerstejaars advocaat-stagiaires: € 3610. Baker & McKenzie staat op plaats 2 met € 3275 en CMS Derks Star Busmann op plaats 3 met € 2849. In de lijstjes van bruto maandsalarissen van vierde- en zevenjaars advocaten neemt Baker & McKenzie het stokje van Stibbe over, mede omdat Stibbe geen gegevens verstrekte over die 'jaargangen'.

25 aug 2009

In House bij...Maxeda

KKR, Alpinvest, Cinven, Permira: klinkende namen uit de wereld van de private equity (PE). Begin 2007 was er de nodige kritiek op private equity investeerders, maar anno 2009 horen we hier niets meer over. Niels Hofkes en Barbara Doull, de twee belangrijkste juristen van Maxeda (warenhuizen, mode- en doehetzelf-ketens; onder andere De Bijenkorf, V&D, M&S, Hunkemöller, Praxis), hebben - werkzaam bij een door PE-investeerders overgenomen onderneming - vooral positieve ervaringen.

17 jun 2009

Recruitment: "Iedereen zegt dat ie informeel is"

Aan het slot van de presentatie van het Imago Blauwdruk Arbeidsmarkt Juristen 2009 van Blauw Research op 9 juni jongstleden, stelt een deelnemer een interessante vraag aan de zaal. Wie is er binnen kantoor verantwoordelijk voor wervingscampagnes voor pas-afgestudeerden: HRM of marketing? Er gaan vrijwel alleen groene kaarten omhoog: de HRM-afdeling. De vragenstelster is tevreden: zo hoort het volgens haar ook. "Hiermee kan ik naar mijn raad van bestuur."

17 jun 2009

Ook anticiperen op de Varkensgriep is HRM-werk

Hoe is het Human Resouce Management (HRM) van grote advocatenkantoren veranderd onder invloed van de economische neergang? Advocatie sprak voor deze special uitgebreid met twee HRM managers - van Stibbe en Allen & Overy - over de uitdagingen, trends en kansen die de crisis met zich meebrengt. Over flexibele inzet van personeel en reorganisatie. Over de opbouw van het personeel en diversiteit. En over die heel andere crisis, voor HRM'ers ook een belangrijke kwestie: de Varkensgriep.

17 jun 2009

Special Advocatuur & HRM

HRM, de kunst van het binnen halen en binnen houden van werknemers. En lozen, als het niet gaat of de crisis daartoe dwingt. Deze week aandacht voor Advocatuur & HRM, een onderwerp dat zich door de crisis in een bijzondere belangstelling mag verheugen. Staan de budgetten voor HRM onder druk? En de omvang van de afdelingen zelf? Mocht dat zo zijn, dan biedt deze special voldoende materiaal om nog eens goed na te denken. Zo hebben we de primeur van de ge-update versie van het Loopbaanonderzoek Advocatuur van de Vrije Universiteit Amsterdam.

7 apr 2009

In House bij...BAT

General Counsel Rik (Roderik) Doejaaren van BAT valt maar direct met de deur in huis: "In de tabaksbranche hebben we te maken met een categorisch verbod op reclame en sponsoring. Basis is hier de Europese Richtlijn uit 2001, die zijn beslag heeft gekregen in de Nederlandse Tabakswet." Er gelden slechts drie uitzonderingen, waaronder de 'reguliere presentatie' van tabaksproducten in andere verkooppunten dan tabakszaken. Het zal meteen duidelijk zijn: daar wordt nogal eens over geprocedeerd.

25 mrt 2009

Rechter Westenberg vandaag weer bij de rechter

Vandaag dient in het gerechthof Amsterdam het hoger beroep van advocaat Hugo Smit tegen rechter Hans Westenberg, vice-president van de rechtbank Den Haag. Vorige week diende al een kort geding tegen hem, want hij zou processtukken - die hij vandaag inzet tegen Smit - onrechtmatig hebben verkregen. Dat vond althans de tegenpartij, die het kort geding echter verloor. Het gevecht is een voortzetting van een jarenlange juridische strijd, waar vandaag weer een nieuw hoofdstuk aan wordt toegevoegd. Later op deze site een verslag van de zitting bij het hof.

18 mrt 2009

De Top 50: groei per kantoor

De tabel Top 50: groei per kantoor in De Stand van de Advocatuur 2009 laat zien welke kantoren het afgelopen jaar zijn gegroeid, welke stabiel zijn gebleven en welke kantoren mensen hebben zien vertrekken. De snelste groeier van dit jaar is het Utrechtse Van Benthem & Keulen. Vorig jaar zat het kantoor in een dip (-16%), maar dit jaar wordt dat verlies meer dan goed gemaakt. Het kantoor groeide van 42 naar 58 advocaten, een groeipercentage van 38,1%. Gemeten over vijf jaar is TeekensKarsten (Bollenstreek) de snelste groeier: het kantoor wint daarmee de Le Tableau-prijs voor het snelst groeiende advocatenkantoor.

18 mrt 2009

"Kantoren werden gerund als investment bank"

In Londen komt de crisis hard aan. Geen bericht ditmaal met kille statistieken over gedwongen ontslagen, maar een aanblik van een aangeslagen stad door de ogen van Stibbe-partner Derk Lemstra. Over de massa-ontslagen bij een aantal grote Londense advocatenkantoren: "Op zich niet verbazingwekkend, want een aantal van die kantoren werden steeds meer als een investment bank gerund. Terugval van werk leidt dan al snel tot personele maatregelen."

17 mrt 2009

Creatief met Crisis: sabbaticals, wegblijfpremies en rond met de pet

Advocatenkantoren hebben ieder hun eigen manier om de crisis te lijf te gaan. Parttime partnerschap, betaalde sabbaticals, wegblijfpremies en uiteraard - in het buitenland - hardcore ontslagen. Ook wordt er rondgegaan met de pet: equity partners moeten investeren in het eigen kantoor. Verder staat het uurtarief onder druk. Ook in Nederland luidt steeds vaker de roep van cliënten om vaste, lage tarieven. Crisisfighting op zijn creatiefst.

3 mrt 2009

Allen & Overy en PwC adviseren De Persgroep bij overname PCM

De Amsterdamse vestiging van advocatenkantoor Allen & Overy en financieel adviseurs van PricewaterhouseCoopers adviseren De Persgroep bij een deelname van 51% in uitgeverij PCM. Dit bevestigt een woordvoerder van De Persgroep. Advocatenkantoor Stibbe adviseert PCM. Advocatenkantoor Houthoff Buruma en financieel adviseur Nielen Schuman adviseerde aandeelhouder Stichting Democratie en Media.

3 dec 2008

In-House bij... Albert Heijn

In de hal van het kantoor van Albert Heijn in Zaandam (een stuk groter en luxer dan dat van Ahold in Amsterdam) staan op een grote publicity wall alle 'nieuwe winkels 2008' genoemd. Het zijn er veel, wel 60. "Dat komt door het afstoten dit jaar van onze dochter Schuitema," zegt Rokus Hoogendoorn (43) de general counsel van Albert Heijn/Ahold Nederland. Als gevolg van deze deal (Schuitema van de C1000 werd verkocht aan 'durfinvesteerder' CVC) nam Albert Heijn 57 winkels over. Hiermee komt het totaal aantal vestigingen in ons land op rond de 800.

13 nov 2008

SNS voor de bijl: De Brauw, Allen & Overy en Rothschild zijn er weer bij

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseert SNS Reaal bij de kapitaalinjecties van de Nederlandse Staat en de Stichting Beheer SNS Reaal voor €1,25 miljard. Advocatenkantoor Allen & Overy en zakenbank Rothschild adviseert de Staat. Stibbe adviseert de Stichting Beheer. SNS Reaal is na ING en Aegon de derde bank die gebruik maakt van het noodfonds van €20 miljard. Nog €6,25 miljard to go.

12 nov 2008

Loyens & Loeff aan kop in race voor titel Dealmaker 2008

Advocatenkantoor Loyens & Loeff heeft nu de meeste deals in 2008 op zijn naam staan. Dit blijkt uit het derde-kwartaalrapport 2008 van OverFusies.nl. Over de eerste drie kwartalen heeft Allen & Overy de grootste dealwaarde genoteerd. Advocaat Harmen Holtrop van Loyens & Loeff was bij de meeste deals betrokken en Sietze Hepkema van Allen & Overy heeft de grootste dealwaarde op zijn naam gezet.

12 nov 2008

Loyens & Loeff aan kop in race voor titel Dealmaker 2008

Advocatenkantoor Loyens & Loeff heeft nu de meeste deals in 2008 op zijn naam staan. Dit blijkt uit het derde-kwartaalrapport 2008 van OverFusies.nl. Over de eerste drie kwartalen heeft Allen & Overy de grootste dealwaarde genoteerd. Advocaat Harmen Holtrop van Loyens & Loeff was bij de meeste deals betrokken en Sietze Hepkema van Allen & Overy heeft de grootste dealwaarde op zijn naam gezet.

30 okt 2008

Stibbe en De Brauw adviseren Schiphol en Aeroports de Paris

Advocaat Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek adviseert Schiphol Group bij de deal met Aeroports de Paris voor €900 miljoen. Advocatenkantoor Stibbe adviseert de Franse luchthavengroep bij de transactie. Kantoren Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn en NautaDutilh adviseren Schiphol-aandeelhouders De Staat der Nederlanden en Gemeente Amsterdam.

21 okt 2008

De Juridische Carrieredag op 14 november, Amsterdam RAI

Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan, of wil jij je alvast oriënteren? Kom dan naar De Juridische Carrièredag, onderdeel van De Nederlandse Carrièredagen. Je kunt als student, starter of (young) professional kennismaken met een groot aantal topwerkgevers. De Nederlandse Carrièredagen is een unieke beurs, omdat die zowel in persoon als virtueel te bezoeken is. Vanaf 20 oktober kan je via www.virtuelecarrieredagen.nl online de beurs bezoeken.
23 sep 2008

AKD notarissen weg uit onvrede over advocaten

"We konden niet opboksen tegen de overmacht van advocaten binnen AKD Prinsen van Wijmen," zegt kandidaat-notaris Michiel Lampe (foto), die samen met notaris Wijnand van Eijk overstapte naar Van Heeswijk Notarissen. Tien medewerkers - juristen en ondersteunend personeel - gingen met de notarissen mee. "Als ik vind dat een secretaresse van een notaris meer moet verdienen dan een secretaresse van een advocaat, dan heb ik een probleem."

17 sep 2008

Vertrokken AKD-notarissen: "overmacht van advocaten"

"We konden niet opboksen tegen de overmacht van advocaten binnen AKD Prinsen van Wijmen," zegt kandidaat-notaris Michiel Lampe (foto), die samen met notaris Wijnand van Eijk onderdak heeft gevonden bij Van Heeswijk Notarissen. Tien medewerkers - juristen en ondersteunend personeel - gingen met de notarissen mee. AKD is not amused, maar heeft al vervangers gevonden.

23 jul 2008

Loyens & Loeff ook onder rechtenstudenten het populairst

Loyens & Loeff, met 67 notarissen het grootste notariskantoor van Nederland (bron: De Stand van het Notariaat 2008), is de favoriete juridische werkgever onder rechtenstudenten. Dat blijkt uit een arbeidsmarktimago-onderzoek van Intermediair en Ebbinge & Company. Het is dus dubbel prijs voor het Amsterdamse kantoor: enkele weken geleden bleek uit een ander onderzoek (van Volkskrant Banen en Effectory) dat Loyens & Loeff door werknemers als beste grote werkgever wordt beschouwd.

4 jun 2008

Niet alle grote kantoren uitgenodigd voor Charter diversiteit

Op 28 mei hebben 45 bedrijven het Charter Talent naar de Top - ter stimulering van de doorstroming van vrouwen naar topfuncties - ondertekend. Onder die bedrijven zeven grote advocatenkantoren. Opvallende ontbrekende namen zijn Houthoff Buruma (qua omvang het tweede kantoor van Nederland) en De Brauw Blackstone Westbroek (nummer 3). Een bewuste keuze?

21 mei 2008

2007 goed jaar voor Nederlandse advocatenkantoren

Het was een goed jaar voor enkele grote namen van de Nederlandse advocatuur die onlangs hun cijfers over 2007 bekend maakten. De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh en Loyens & Loeff kwamen via de Engelse pers met (onofficiële) resultaten naar buiten. Stibbe en Houthoff publiceerden al eerder hun jaarcijfers. Het zijn vooral de overnamepraktijken die het goed deden in 2007.

13 mei 2008

Uittocht bij communicatie op grote kantoren

Veel grote kantoren hebben thans te maken met een vacature voor de staffunctie van persvoorlichter (vaak aangevuld met een keur aan marketing en PR-taken en interne communicatie). Opmerkelijk, omdat de brede overtuiging bestaat dat externe communicatie belangrijker is dan ooit. Het is de vraag of er sprake is van een gemeenschappelijke oorzaak, maar de ontwikkeling is markant genoeg voor een overzicht.

16 apr 2008

Nieuwe Uitdaging bij... Aegon Bird & Bird Baker en JPR

Opmerkelijk: advocaat Annemarie Roth-Verweij, tegenstander van Aegon in de Koersplan-zaak, is overgestapt naar de 'vijand': Aegon. De gedupeerden die ze vertegenwoordigde, zijn verbaasd. Willem Bekkers, deken van de Nederlandse Orde van Advocaten gaat niet in op de volgens hem "individuele zaak". Roth-Verweij gaat niet meteen aan de slag bij Aegon, maar heeft zwangerschapsverlof tot juni. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

6 mrt 2008

Nieuw: top 5 per arrondissement

In De Stand van de Advocatuur 2008 is voor het eerst een top 5 per arrondissement opgenomen. Daarin landelijk bekende namen als NautaDutilh, Houthoff Buruma, Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek, maar ook veel minder bekende als Schenkeveld (Alkmaar), Houkes c.s. (Assen), Adriaanse van der Weel (Middelburg) en JPR (Zutphen).

6 mrt 2008

TomTom: Verklaring van bezwaar is geen bezwaar

De Europese Commissie (EC) heeft een 'verklaring van bezwaar' gestuurd naar TomTom inzake de overname van Tele Atlas. Volgens woordvoerder Richard Picard van TomTom is de verklaring te zien als "een document waarin de EC aangeeft hoe zij denkt over de transactie". Picard geeft aan dat het een standaard onderdeel is van de 'fase 2' waarin het overnameproces zich momenteel bevindt.

20 feb 2008

Geen koerswijziging Law Firm School

Initiatiefnemer en voorzitter prof. mr. Steven R. Schuit van de Law Firm School (LFS) ziet 'geen reden om de koers te verleggen', nu het College van Afgevaardigden in de vergadering van vrijdag 8 februari 2008 te kennen heeft gegeven grote twijfels te hebben over de gekozen opzet van de opleiding. Schuit onthoudt zich verder van commentaar over de vergadering.

9 jan 2008

Schaken met partners

Niet alleen de grootste kantoren zijn aan het uitbreiden. Er wordt ook met partners geschaakt tussen andere kantoren. Hoe hebben zij dit bijzonder moment in hun carrière gevierd en wat zijn hun verdere ambities?

28 nov 2007

Orde van Advocaten ziet The Law Firm School als 'eliteklasje'

De postacademische opleiding voor afgestudeerde juristen is een feit. Per 1 september 2008 opent The Law Firm School haar deuren voor juristen die zich na hun masterstudie rechten willen voorbereiden op de internationale juridische praktijk.
Wat is The Law Firm School en hoe is deze tot stand gekomen? En wat vindt de Orde van Advocaten van de nieuwe school? Hierover een kort interview met Willem Bekkers, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten.

1 nov 2007

Stibbe en Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren bij overname Hagemeyer

Fons Leijten van Stibbe adviseert het distributiebedrijf Hagemeyer bij het overnamebod van Rexel. De bieder Rexel wordt geadviseerd door Jan Willem van der Staay van Freshfields Bruckhaus Deringer en Pierre-Yves Chabert van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP. Rothschild and Goldman Sachs zijn de financieel adviseurs van Rexel. Tim Stevens van Allen & Overy adviseert Sonepar samen met collega's van Bredin Prat, die indirect betrokken is bij de transactie.

    | Mail de redactie | Print