Sdu Scriptieprijs Strafrecht uitgereikt aan Isabelle Wilcke

Isabelle Wilcke heeft dinsdag de Sdu Scriptieprijs Strafrecht in ontvangst genomen voor haar scriptie ‘De verhouding tussen de verzetprocedure bij de OM-strafbeschikking en art. 6 EVRM’. De jury – bestaand uit advocaat Jaap Baar, rechter Tamara Trotman en officier van justitie Ward Ferdinandusse – waardeert de ‘originele invalshoek’ van de auteur.

Wilcke heeft in haar scriptie onderzocht in hoeverre de verzetprocedure bij de OM-strafbeschikking op gespannen voet staat met het recht op effectieve toegang tot de rechter. Zij heeft deze procedure tevens vergeleken met de anders ingerichte procedure van bezwaar en beroep bij de bestuurlijke boete.

Het instrument van de strafbeschikking is sinds de introductie geen rustig bezit gebleken, er is inmiddels dan ook het nodige over gepubliceerd, aldus het juryrapport. ‘De jury waardeert het bijzonder dat de winnares een originele invalshoek heeft weten te vinden en door eigen dossieronderzoek met nieuwe bevindingen is gekomen en concrete aanbevelingen doet ter verbetering van de verzetregeling.’

De jury heeft bij de beoordeling gelet op de juridische kwaliteit van de masterscriptie, de originaliteit en vernieuwende bijdrage aan het onderwerp van de masterscriptie, de relevantie voor de praktijk, de actualiteit van het onderwerp, de kwaliteit van het betoog en eigen theorievorming, een correcte wijze van bronvermeldingen en een duidelijke en logische behandeling van de Nederlandse taal. ‘De scriptie van Isabelle Wilcke scoorde zeer goed op alle beoordelingscriteria.’ (Op de foto: jurylid Tamara Trotman, winnares Isabelle Wilcke en jurylid Jaap Baar. foto: Judith van Wijk)

Klik hier voor het juryrapport

De scriptie in boekvorm bestellen? Klik hier

    | Mail de redactie | Print