10 meest recente gearchiveerde artikelen

19 dec 2018

Norton Rose Fulbright start in Engeland met een nieuw opleidingsprogramma dat ziet op het vinden van ‘business solutions’. Gedurende twee jaar worden de cursisten in vier blokken opgeleid in commercieel management, innovatie, juridisch project management en het beprijzen van producten en diensten. Dat meldt The Law Society Gazette.

18 dec 2018

Marktlink Fusies & Overnames, naar eigen zeggen Nederlands marktleider op het gebied van bedrijfsovernames in het MKB, opent een vestiging in Antwerpen. Filip Mariën is aangetrokken als partner. Mariën zal vanaf januari 2019 met een team van M&A-professionals de Belgische markt bedienen.

18 dec 2018

Rutger Ploum, medeoprichter en managing partner van het Rotterdamse advocatenkantoor Ploum, is voorgedragen als de nieuwe partijvoorzitter van het CDA. Dat heeft de partij dinsdag bekendgemaakt. Ploum volgt Ruth Peetoom op, die de afgelopen acht jaar gedurende twee termijnen partijvoorzitter was.

17 dec 2018

Op 28 maart 2019 vindt de uitreiking van de Gouden Zandlopers 2019 plaats in Amsterdam. Er kunnen weer nominaties worden ingediend voor 9 categorieën. De eerste nominaties stromen binnen en onze jury kwam afgelopen week bijeen om de plan de campagne te bespreken!

17 dec 2018

De Brabantse ex-advocaat Bart Visser is maandag door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens drugs- en wapenhandel. Hij was ‘een makelaar in de onderwereld’, aldus de rechter. Een jaar van de celstraf is voorwaardelijk. Het OM had eveneens drie jaar cel geëist, maar met een lager voorwaardelijk deel van zes maanden.

17 dec 2018

AKD breidt zijn kantoor in Brussel flink uit met het nagenoeg complete Brusselse team van het Amerikaanse advocatenkantoor McGuireWoods. Dit meldt AKD in een persbericht. De Brusselse AKD-vestiging, die nu nog tien advocaten telt, verwelkomt per 1 januari 2019 vier partners, een counsel en vier medewerkers. Het Brusselse McGuireWoods-kantoor sluit de deuren.

17 dec 2018

In het kader van het onderzoek Werken in de Advocatuur van Berenschot en Advocatie hebben we advocaten wederom de vraag gesteld waar ze zich zorgen over maken. Net als voorgaande jaren op de eerste plaats: 56% van de respondenten maakt zich enigszins of veel zorgen over de afname van producten of diensten die het kantoor levert. Op plaats 2: het economisch klimaat. Precies de helft van de respondenten heeft hier enigszins of veel zorgen over.

17 dec 2018

Kennedy Van der Laan is maandag verhuisd naar bedrijfspand Haarlemmerhof aan de Molenwerf in Amsterdam. De nieuwe stek ligt slechts op steenworp afstand van het huidige pand aan de Haarlemmerweg, waar heeft wel een radicaal andere uitstraling. “Dit pand sluit beter aan bij wat we willen,” zegt CEO Joost Linnemann.

17 dec 2018

Het nieuwe leergangenseizoen voorjaar 2019 van VU Law Academy biedt u volop keuze om de diepte in te gaan en om uw academische kennis up-to-date te houden op verschillende rechtsgebieden.

14 dec 2018

Gemiddeld 33% van de cassatieberoepen slaagt. In dat geval wordt de uitspraak van het hof vernietigd. Hoe gaat het dan verder? Het team Cassatie van Ekelmans & Meijer denkt daar regelmatig over mee. Is er bijvoorbeeld ruimte voor nieuwe feiten en nieuwe eisen?