10 meest recente gearchiveerde artikelen

22 okt 2018

Zin in een avondje ‘pubquizzen’ met collega’s en je legal - en aanverwante - kennis testen? Dat is leuk, maar... Durf je ook de strijd aan met andere advocatenkantoren en organisaties? Trommel collega’s op en vorm een Legal Pubquiz-team waarmee jullie op 22 november in Amsterdam laten zien dat jullie met kop en schouders boven de rest uitsteken. Deelname is gratis, en inclusief aangeklede borrel. En wie weet ga je er met de hoofdprijs vandoor: een driving experience in een nieuwe Jaguar of Land Rover!

22 okt 2018

Iedereen die de afgelopen tien jaar wel eens een conferentie of congres heeft bezocht over de advocatuur heeft uit de mond van cliënten kunnen horen dat de kosten van advocaten omlaag moeten. Al voor, maar zeker na de financiële crisis zijn bedrijven naarstig op zoek gegaan naar methoden om de kosten van juridische bijstand te drukken. Big data bieden die kans, aldus Jaap Bosman in een essay dat hij schreef voor Advocatie Magazine.

22 okt 2018

Studeer je rechten of heb je een rechtenstudie gedaan en overweeg je een Master of Laws te gaan behalen aan een Amerikaanse Law School? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 7 november, georganiseerd door het Fulbright Center in samenwerking met #EducationUSA.

22 okt 2018

Komen bedrijfsjuristen en advocatenkantoren nader tot elkaar om gezamenlijk nieuwe juridische tools te ontwikkelen? Als het aan Simone Pelkmans (foto, General Councel van Unilever, Yu Lian de Bakker (PVH Europe: Tommy Hilfiger, Calvin Klein) en Max Hübner (DPA Group) ligt wel, blijkt uit gesprekken over hoe de kantoren waar zij mee werken omspringen met technologie. “Kantoren moeten inzien dat de behoeften van hun klanten aan het verschuiven zijn.”

18 okt 2018

SRK Rechtsbijstand is naar de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam gestapt om het eigen voortbestaan te redden, meldt het kantoor in een persverklaring. Nationale Nederlanden (NN) en Aegon, nu nog de grootste klanten van SRK, besloten dit jaar om per 1 januari 2019 hun verzekeringsportefeuille weg te halen bij het kantoor. Alleen al NN is goed voor 70% van de omzet van SRK.

18 okt 2018

Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib heeft woensdagmiddag de Everhard van der Laan Mediation Award 2018 gewonnen. Deze prijs is een initiatief van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) in het kader van de Week van de Mediation (15-19 oktober).

17 okt 2018

Online supermarkt Picnic werd eind april veroordeeld tot betaling van 150.000 euro aan coureur Max Verstappen. Het bedrijf had zijn portretrecht geschonden door in een Facebook-filmpje een lookalike op te voeren, aldus de rechter. Met het hoger beroep op komst haalt het bedrijf een nieuwe stunt uit: Picnic organiseert zelf een pleitwedstrijd voor rechtenstudenten. “We willen weten hoe studenten denken over de regels.”

17 okt 2018

Op donderdag 28 maart 2019 vindt in de Kromhouthallen in Amsterdam de 14e editie plaats van de Gouden Zandlopers, dé prijzen voor de Nederlandse advocatuur. Tijdens een avondvullend programma met exclusief diner staan de awards centraal en is er aandacht voor de Stand van de Advocatuur & het Notariaat 2019. U kunt nomineren tot 31 januari!

17 okt 2018

De gedragsregel dat de advocaat bij het vaststellen van de declaratie een ‘redelijk honorarium’ in rekening moet brengen, is in strijd met de Mededingingswet en ongunstig voor de consument. Dat stelt de Rotterdamse advocaat Bert van Mieghem in een zeventien pagina’s tellend verzoek – ‘op persoonlijke titel’ – aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om het minimumtarief af te schaffen.

17 okt 2018

Loyens & Loeff houdt de toppositie in de OverFusies League Tables stevig vast, maar ziet wel Houthoff met rasse schreden naderen. In de eerste negen maanden van 2018 kondigde Loyens & Loeff 46 begeleide transacties aan. Houthoff stond halverwege dit jaar nog op 26 deals, maar maakte in Q3 een forse inhaalslag en stijgt met 42 deals naar plaats twee.