10 meest recente gearchiveerde artikelen

15 feb 2017

Global chairman Joe Andrew van Dentons – sinds de fusie met het Chinese Dacheng het grootste advocatenkantoor ter wereld – verzorgt op 9 maart tijdens de feestelijke presentatie van de Gouden Zandlopers 2017 in de Kromhouthal in Amsterdam een inleiding. Verder spreekt Marcel Hielkema van Dirkzwager over het project Legal Valley, een nieuw Gelders samenwerkingsverband tussen allerlei juridische organisaties. Komt dat zien!

15 feb 2017

In vijf programma’s van de dertien belangrijkste politieke partijen in de Tweede Kamer – minstens twee zetels – staan een of meer voorstellen die regelrecht indruisen tegen de rechtsstaat. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport dat is geïnitieerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Het programma op een A4’tje van de PVV kan rechtsstatelijk gezien zelfs geheel niet door de beugel.

15 feb 2017

Het nieuwe leergangen seizoen biedt u volop keuze om de diepte in te gaan en om uw academische kennis up-to-date te houden op verschillende rechtsgebieden. In april start de Leergang Mergers & Acquisitions, law, finance, skills. In mei staan de Leergangen Verbintenissenrecht en Grondslagen vennootschaps- en ondernemingsrecht op het programma.

13 feb 2017

In navolging van onder meer Clifford Chance, Allen & Overy en DLA Piper, duikt nu ook Baker McKenzie dieper in de mogelijkheden die artificial intelligence-technologie biedt. Het kantoor heeft hiertoe een global innovation committee opgericht, zo maakte Baker McKenzie afgelopen week bekend.

13 feb 2017

Dentons – ’s werelds grootste advocatenkantoor – heeft ‘met verbijstering’ kennis genomen van uitlatingen van bestuursvoorzitter Hugo Reumkens van Van Doorne in het Financieele Dagblad van vorige week maandag. Reumkens zei in de krant dat een toenaderingspoging van Dentons naar Van Doorne in 2015 door een ‘overgrote meerderheid’ van de partners was afgewezen, en dat cliënten van Van Doorne ‘niet zitten te wachten op drieduizend Chinese advocaten’.

13 feb 2017

Een advocaat irriteert zowel een rechtbank als een gerechtshof zodanig dat hij de belangen van zijn cliënten meer schaadt dan behartigt. De zittende magistratuur? Een ‘legistische satan’, aldus de advocaat in een van zijn vele brieven. Op 6 februari kreeg hij na een dekenbezwaar een voorwaardelijke schorsing van twee weken van de Raad van Discipline.

13 feb 2017

De Nederlandse financiële holding Pin 2 heeft alle aandelen in obesitas centrum Ra-Medical in Beverwijk van de hand gedaan aan Medical Bv. Ook de zeggenschap in de Stichting Instelling voor Medisch Specialistische Zorg Ra-Medical is aan de Bv. overgedragen. De kantoren Blix, Rutgers & Posch en Maverick vervulden de adviesrollen.

10 feb 2017

Dekens moeten komend jaar extra tijd en energie investeren in gestructureerder risico-gestuurd toezicht en in het financieel toezicht op advocatenkantoren. Dat stelt het College van Toezicht van de Orde van Advocaten (NOvA) in het donderdag gepubliceerde Jaarverslag 2016, dat vergezeld gaat van het Werkplan 2017.

09 feb 2017

Ex-advocate Monique Van Hal Scheffer is donderdagmorgen in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden cel wegens oplichting van meerdere cliënten, verduistering van hun geld, valsheid in geschrift en gewoontewitwassen, dit alles in de periode april 2008 – juni 2012. De straf van het Gerechtshof Den Haag is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

08 feb 2017

VluchtelingenWerk Nederland heeft de eerste plek in Houthoff Buruma's goede doelencampagne Houthoff Heroes behaald en sleept daarmee de hoofdprijs van € 10.000,- in de wacht. De campagne voor VluchtelingenWerk werd gevoerd door Lumine van Uden en Annemarth Hiebendaal, beide advocaat bij Houthoff Buruma en tevens taalcoach voor VluchtelingenWerk.