10 meest recente gearchiveerde artikelen

11 sep 2019

Deze week verscheen bij Sdu de eerste druk van het Compendium Verzekeringsrecht. Een handboek dat handvatten biedt voor de verzekeringspraktijk. Tijd voor een kort gesprek met een van de redacteuren, en tevens auteur: Walter van Gerner, advocaat en hoofd Litigation bij NN Advocaten.

11 sep 2019

Na enkele omwegen via Engeland en Portugal komen speelgoedketens Intertoys en Maxi Toys toch weer terug in Nederlandse handen. De oude eigenaar – tot afgelopen zomer Blokker Holding, nu Mirage Retail Group geheten – koopt Intertoys en Maxi Toys van het Portugese Green Swan, onder toeziend oog van Baker McKenzie en Van Doorne-advocaten.

11 sep 2019

Dat hij zonder voorafgaande bespreking of toestemming een wrakingsverzoek indiende als ‘laatste redmiddel’ valt onder omstandigheden nog wel te billijken. Hij had zijn cliënt echter wel moeten informeren over dat verzoek, en het ‘weg kopiëren’ van de passage over de wraking in het aan de cliënt toegezonden arrest is natuurlijk uit den boze, aldus de Raad van Discipline in Amsterdam.

11 sep 2019

Zin in een avondje pubquizzen met collega’s? Durven jullie het aan je legal kennis te testen in een strijd met andere advocatenkantoren en organisaties? Trommel dan collega’s op en schrijf je team in voor de derde Legal Pubquiz van Rechtsorde en Advocatie, op donderdag 7 november in Amsterdam.

10 sep 2019

Minister Dekker voor Rechtsbescherming blijft erbij: er komt geen extra geld voor de sociale advocatuur. Het stelsel van de gesubsidieerde rechtsbijstand, waar jaarlijks 400 miljoen euro mee gemoeid is, moet eerst beter en doelmatiger worden ingericht. Daarna ontstaat er ruimte voor verhoging van de tarieven van sociaal advocaten van 10% tot 20%, zei Dekker dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

09 sep 2019

Driekwart van de marketeers en business developers van grote Amerikaanse en Canadese advocatenkantoren voelt zich onbegrepen, ondergewaardeerd en gestrest. Dat blijkt uit een onderzoek onder 200 Amerikaanse en Canadese business professionals van fSquared Marketing, een Canadese legal consultant.

09 sep 2019

De transactiewaarde van de Europese dealmarkt is afgelopen jaar met 22% gedaald naar 652,5 miljard euro. De oorzaak is een mix van ‘zwakke economische indicatoren, onzekerheid rondom de Brexit en groeiend protectionisme in de wereldhandel’, aldus een nieuwe European M&A Outlook van advocatenkantoor CMS en Mergermarket.

09 sep 2019

’s Werelds grootste advocatenkantoor Dentons blijft maar doorgroeien. Er zijn nieuwe combinaties aangekondigd met kantoren in Argentinië en Uruguay, waarmee naar eigen zeggen ‘het eerste echte Pan-Latijns-Amerikaanse en Caribische bedrijf in de geschiedenis van de advocatuur’ is ontstaan. Afgelopen voorjaar tikte Dentons al de 10.000 advocaten aan.

09 sep 2019

Advocaat-stagiaires opgelet: de tijd van het jaar is weer aangebroken om je patroon te nomineren voor de prestigieuze titel Patroon van het Jaar. Een nieuwigheid is dat het voor het eerst mogelijk is om via een videoboodschap te nomineren. Inzendingen zijn welkom tot 22 september.

09 sep 2019

Ondanks zijn vliegschaamte ging advocaat Eduard de Geer met zijn dochters naar de VS. Eenmaal in het land, hield hij het zo duurzaam mogelijk. Al was daar wel die andere milieuonvriendelijke beslissing: hij huurde een Chevrolet Camaro Cabrio. “Op rustige wegen liet ik ze rijden. Leuk om hun enthousiasme te zien, maar verder hoeft zo’n sportauto van mij niet zo.”