Van Diepen Van der Kroef

De wet is voor elk advocatenkantoor gelijk. Het zijn de mensen die het verschil maken. Bij Van Diepen Van der Kroef zijn dat advocaten die het beste willen zijn in wat ze doen: adviseren en procederen. Die met minder geen genoegen nemen. Mensen met passie voor hun vak. Die er gezamenlijk met u alles aan doen om uw zaak tot een goed einde te brengen. www.vandiepen.com

Recente deals

02-04-2019Vici neemt Kadenza over
11-12-2017Noordlease koopt Leasevisie van Martin Schilder
03-07-2017GMP koopt Pireco

Nieuws over Van Diepen Van der Kroef

9 jan 2019

Nieuwe Uitdaging bij... BarentsKrans, Hekkelman, Van Diepen Van der Kroef en Hogan Lovells

De partnerbenoemingen bij de grotere advocatenkantoren van het land blijven binnenstromen in het nog jonge jaar. Zo hebben zowel BarentsKrans als Hekkelman Advocaten ieder drie partners benoemd, en ook onder anderen Van Diepen Van der Kroef, Norton Rose Fulbright, Hogan Lovells en Conway melden nieuwe partnerbenoemingen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

17 jan 2018

Nieuwe Uitdaging bij… Kennedy Van der Laan, Van Benthem & Keulen en AKD

Kennedy Van der Laan heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van Petra Oskam (foto). Verder maakt Van Benthem & Keulen de benoeming van een equity partner en vier associate partners bekend, breidt AKD de Luxemburgse praktijk uit en melden onder anderen Rutgers & Posch en Legaltree nieuwe partners per 1 januari 2018. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

8 nov 2017

Zes Utrechtse advocatenkantoren promoten de Domstad met ‘Jy in Utrecht’-video

Zes Utrechtse advocatenkantoren hebben de handen ineengeslagen om werken in de Utrechtse advocatuur te promoten onder aanstaande advocaten. Op het in de Domstad gehouden Jonge Balie Congres van vorige week presenteerden de kantoren de snel gemonteerde promotiefilm ‘Jy in Utrecht’, met als doel de aantrekkelijkheid van Utrecht als fijne stad om in te wonen en werken te laten zien. 

14 jan 2015

Nieuwe Uitdaging bij... AKD, Houthoff Buruma, Stibbe en Kneppelhout & Korthals

Tal van kantoren komen deze weken trots naar buiten met hun nieuw benoemde partners, waaronder AKD, Houthoff Buruma, Stibbe, Kneppelhout & Korthals, JPR, Griph, BLIX en Buren. Ook blijft het begin van het nieuwe jaar een geliefd moment om een nieuw kantoor te starten: we noteren nog eens drie nieuwe kantoren in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 okt 2014

Nieuwe Uitdaging bij... Finnius, Köster, Simmons & Simmons en Deloitte Legal

Zowel Finnius advocaten als Köster Advocaten heeft nieuwe partners benoemd. Daarnaast zien we nieuwe gezichten bij Simmons & Simmons, Van Diepen Van der Kroef Advocaten en Wijn & Stael, terwijl Deloitte Legal enkele advocaten afkomstig van grote kantoren in dienst heeft genomen. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

9 jan 2014

Rabobank adviseert PGGM en Dalkia bij aankoop warmtenetwerkbedrijf Essent

Kachel

Pensioenuitvoerder PGGM neemt samen met energiedienstverlener Dalkia het warmtenetwerk van energiebedrijf Essent over. De partijen nemen ook de drie aan het warmtenetwerk gekoppelde warmtekrachtcentrales over van Essent-moederbedrijf RWE, die samen met het netwerk een nieuw bedrijf gaan vormen. Essent verkoopt het warmtenetwerkbedrijf omdat het zich wil concentreren op decentrale warmteprojecten.

25 jul 2013

Van der Kroef: dealproces Free Record Shop was langdurig en zwaar

CD's

Na maandenlange onderhandelingen heeft de noodlijdende entertainmentwinkelketen Free Record Shop een doorstart gemaakt, zij het in afgeslankte vorm. Investeerder ProCures heeft de keten uiteindelijk ingelijfd, waardoor in Nederland tenminste dertig vestigingen open blijven. “Bij zo’n transactie is het belangrijk om schouder aan schouder te staan en samen op een creatieve wijze een bedrijf te redden."

9 jan 2013

Nieuwe Uitdaging bij… CMS, Eversheds en Simmons & Simmons

Het nieuwe jaar is aangebroken en daarmee voor velen ook een nieuwe uitdaging. We kunnen melding maken van maar liefst 26 advocaten die - veelal per 1 januari - de overstap maakten naar een ander kantoor of die binnen hun kantoor een stap zetten. Eva Schothorst-Gransier (foto) bijvoorbeeld, is tot salaried partner benoemd bij haar kantoor CMS Derks Star Busmann, net als twee van haar collega's. Deze en veel meer Nieuwe Uitdagingen.

7 nov 2012

Jonge Balie Congres 2012: drie omaatjes en een multinationale Duitser

Jonge advocaten moeten zich ervan bewust zijn dat de internationalisering niet meer is weg te denken en dat het er in andere landen en werelddelen vaak heel anders aan toe gaat dan bij ons. Juridisch gezien, maar zeker ook cultureel. Dat is in grote lijnen de boodschap van het Jonge Balie Congres 2012 met het thema Onbegrensde Mogelijkheden, dat op 1 en 2 november in het Circustheater plaatsvond. "Je kan behoorlijk hulpeloos zijn als je geen enkel kader hebt."

13 jun 2012

Nieuwe Uitdaging bij... Smithuijsen Winters & De Vries, Brada Abeln en Stam & De Gier

Smithuijsen Winters & De Vries Advocaten met vestigingen in Haarlem en Hoofddorp heeft twee vastgoedadvocaten in dienst genomen, Gerben den Hertog (foto) is met ingang van 1 juni werkzaam bij de corporate praktijk van Brada Abeln en bij De Gier & Stam Advocaten is Marieke Sanders het nieuwe hoofd van de sectie arbeidsrecht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 mei 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Spigthoff, DLA Piper en RESOR

Daphne Bens (foto) is binnen de praktijkgroep Corporate van DLA Piper benoemd tot partner, Laurine van den Bos is per 1 mei 2011 benoemd tot partner bij Spigthof en Axel Jacobs is als advocaat in dienst getreden van het Amsterdamse advocatenkantoor RESOR. Verder is er een nieuw fusiekantoor in Amsterdam en een nieuw kantoor in Arnhem. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

13 apr 2011

Klachten tegen echtscheidingsadvocaat Oomen allemaal "ongegrond"

De Raad van Discipline in Den Haag heeft alle klachten van cliënt Rik Noorman tegen de fors declarerende advocaat Harry Oomen - hij moest van de Geschillencommissie Advocatuur zijn declaraties in een echtscheidingszaak terugbrengen van 130.000 naar 40.000 euro - afgewezen. Volgens de Raad kan op basis van de stukken niet worden vastgesteld dat er sprake is van excessief declareren. "De Raad kan, mede gelet op de omvang en complexiteit van de zaak, niet vaststellen dat er evident onnodige werkzaamheden zijn verricht, dan wel dat daaraan onredelijk veel tijd is besteed."

9 mrt 2011

Geschillencommissie Advocatuur: neutraal of amateuristisch?

Loont het voor een cliënt om de declaratie van zijn advocaat na gedane zaken gewoon maar niet te betalen? De uitspraak van het Haagse Hof over de bevoegdheden van de Geschillencommissie Advocatuur lijkt in die richting te wijzen. Advocaat Harry Oomen moest zijn declaratie op last van de Geschillencommissie met 90.000 euro matigen, maar hij vindt dat de Commissie niet in staat is die te beoordelen.

23 feb 2011

Echtscheidingsadvocaat moet declaratie matigen van 130.000 naar 40.000 euro

Advocaat Harry Oomen van Van Diepen Van der Kroef Advocaten (thans Oomen & Sweep) declareerde in een echtscheidingszaak 130.000 euro, maar die declaratie werd door de Geschillencommissie Advocatuur op grond van 'billijkheid' teruggebracht tot ruim 40.000 euro. Het Gerechtshof in Den Haag heeft vorige week beslist dat de Geschillencommissie Advocatuur die beslissing kon en mocht nemen.

2 feb 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Fort, Nexa Velo, Kennedy, Teekens Karstens en De Breij Evers Boon

Berth Brouwer is per 1 januari 2011 toegetreden als partner bij Fort Advocaten te Amsterdam, Marsja Wierenga is per 1 januari 2011 overgestapt naar het Utrechtse Nexa Velo Advocaten, Kennedy Van der Laan versterkt de sectie onroerend goed- en bestuursrecht met de komst van Liesbeth Berkouwer, TeekensKarstens advocaten en notarissen heeft Pietia Laarhoven-van der Mark tot partner benoemden en Quirijn Biesheuvel (foto) is in dienst getreden als senior medewerker bij De Breij Evers Boon. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Clifford Chance, Blenheim, Davids en Certa Legal

De grote stroom nieuwjaarsberichten in deze rubriek is inmiddels opgedroogd, maar er zijn er nog wel wat transfers en partnerbenoemingen te melden: Steven Verschuur gaat aan de slag bij de antitrust-sectie van Clifford Chance, Lisa Jie Sam Foek is bij Blenheim als advocaat in dienst getreden en Certa Legal breidt de vastgoedrechtpraktijk uit met Michiel Faro en Wera Flapper (foto). De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

12 jan 2011

Nieuwe Uitdaging bij... Stibbe, Boontje, Greenberg Traurig en Kennedy Van der Laan

Vorige week druk met partnerbenoemingen en transfers, deze week druk. Stibbe heeft Kirsten Berger en Tim de Greve (foto) benoemd tot partners, Edith Molemans is benoemd tot junior partner bij Boontje Advocaten, Martijn Jongmans versterkt BANNING en Mark van Heeren en Evert-Jan Osnabrugge treden toe als partner bij Deterink Advocaten en Notarissen te Eindhoven. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

6 okt 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff Buruma, CMS Derks en Van Diepen Van der Kroef

Bart van der Wiel (foto) is benoemd tot partner bij Houthoff Buruma, de praktijkgroep Banking & Finance van CMS Derks Star Busmann is per 1 oktober versterkt met de komst van Harold Tuinstra, Martijn Langhout overgestapt naar Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Haarlem en Marc Padberg is de nieuwe bestuursvoorzitter van Kneppelhout & Korthals Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

18 aug 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Van Diepen van der Kroef, Dijkstra Voermans, AKD en Certa

Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat breidt de Fusies & Overnamepraktijk en Personen- en de Familierechtpraktijk uit met de komst van respectievelijk Tom van Dijk en Elize Putters-van Veen (foto), Certa heeft een nieuwe advocaat evenals Van Diepen van der Kroef, AKD heeft twee nieuwe partners en Greenberg Traurig één. Tot slot is in Amsterdam een nieuw nichekantoor van start gegaan dat zich richt op juridische dienstverlening bij zakelijke migratie. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

4 aug 2010

Nieuwe Uitdaging bij... Houthoff, Clifford en Abeln

Houthoff Buruma heeft een nieuwe advocaat in de praktijkgroep Sanctierecht en Abeln Advocaten heeft een nieuwe advocaat-medewerker in de sectie Vastgoed & Huur. Verder is met ingang van 1 juni jongstleden een nieuw Haarlems kantoor van start gegaan, en heeft Clifford Chance vier associates benoemd tot counsel, waaronder Wieke Hoge (foto). De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 sep 2009

De achtbaan van de Incompany ranking

Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt nu ergens onderaan de lijst. De traditionele machtsverhoudingen verschuiven als gevolg van de economische crisis, stellen de onderzoekers. Advocatenkantoren zijn niet langer onaantastbaar en worden vooral afgerekend op hun prijs. Het grote aantal dalers en stijgers in de lijst is opvallend.

4 aug 2009

Nieuwe Uitdaging bij... CMS HouthoffBuruma Banning Kennedy en Ekelmans & Meijer

Houthoff Buruma heeft drie medewerkers benoemd tot counsel, Banning heeft een nieuwe vastgoedman, Kennedy van der Laan heeft twee nieuwe partners, CMS Derks Star Busmann heeft een insolventieadvocaat erbij en Ekelmans & Meijer heeft Liane de Hoog (Foto) aangesteld als advocaat-medewerker voor de sectie Arbeids- en Medezeggenschapsrecht. De Nieuwe Uitdagingen van de afgelopen twee weken.

    | Mail de redactie | Print