Gouden Zandlopers 2019: juryprijzen voor Van Iersel Luchtman, Simmons & Simmons

Van Iersel Luchtman heeft donderdag de Gouden Zandloper voor de beste marketing gewonnen. De campagne Van Iersel Luchtman & U is volgens de jury het ultieme bewijs dat ook kleinere budgetten uitstekende marketing kunnen opleveren. Simmons & Simmons is de beste op het vlak van Corporate Responsibility, dankzij ‘Dress for Succes & de Zuidas.’

Door Joris Rietbroek
Beeld Simmons & Simmons; Roel Dijkstra Fotografie

Filosofische vraagstukken speelden dit jaar een aanzienlijke rol bij de genomineerde marketingcampagnes, ook bij de afgelopen jaar uitgerolde campagne van Van Iersel Luchtman. ‘Van Iersel Luchtman & U is voortgekomen uit de zoektocht naar een nieuwe kernbelofte,’ zo gaf het Brabantse kantoor zelf aan in de nominatie. ‘We zochten hierbij nadrukkelijk geen ‘marketing brand’, maar eerder een herkenbare ‘gelabelde filosofie’. Dit leidde tot een nieuwe kernpropositie gericht op het MKB+.’

“We willen met deze campagne echt uitstralen dat we naast onze cliënten staan,” zei bestuursvoorzitter Boudewijn Cremers bij het in ontvangst nemen van de prijs. “Dat doen we door echt naast de cliënt te gaan staan. En door juist niet een kortere catchy naam aan te nemen, maar een langere kantoornaam die dit ook uitstraalt.”

Natuurlijk, met meer geld kun je betere reclamekantoren inhuren, aldus jurylid Jaap Bosman (TGO Consulting) voordat hij donderdag in Amsterdam de Marketing Award overhandigde. “Maar het mag niet zo zijn dat de campagne die het meest heeft gekost automatisch wint. Het beste idee heeft immers niet per se het grootste budget gehad. Van Iersel Luchtman heeft op een originele manier de verbinding gemaakt tussen het sympathiek ogende kantoor en de klant. Bovendien zijn lokale media hierbij heel goed en slim ingezet.”

Andere genomineerde kantoren voor de Marketing Award waren Ploum (campagne ‘Verstand van zaken is meer dan juridische kennis’) en Kennedy Van der Laan (campagne De Heldere Lijn). Meer over deze campagnes in woord en beeld in Advocatie Magazine.

Simmons & Simmons wint beste CSR met Dress for Success
Simmons & Simmons sleept de Corporate Responsibility Gouden Zandloper in de wacht dankzij een kleinschaliger, lokaal project. Met ‘Dress For Succes & de Zuidas’ wordt oude, maar nette zakelijke kleding ingezameld voor Amsterdamse werkzoekenden met een kleine beurs. Nette pakken en jurken krijgen zo een tweede leven en minima kunnen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Voor deze inzameling wordt binnenkort een eerste kledingcontainer midden op de Zuidas geplaatst, aan de Claude Debussylaan.

De Gouden Zandlopers-jury noemt het ‘prijzenswaardig dat een internationaal georiënteerd kantoor een lokaal initiatief voor Amsterdam en omstreken onderneemt.’ De andere genomineerde kantoren in de categorie CSR waren Allen & Overy en HVG Law.

In het vernieuwde Advocatie Magazine een interview met Dress For Succes & de Zuidas-initiatiefnemers Paul Tjiam en Lotte Cuijpers (klik op de foto). Alle andere Gouden Zandloper-winnaars en genomineerden worden eveneens voorgesteld in het nieuwe magazine.

 

 

    | Mail de redactie | Print