• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Nieuwsbrief
  • Magazine
  • Webshop
  • Contact en colofon

Advocatie

Dé nieuwssite voor advocaten, notarissen en juristen

  • Actueel
    • Nieuws
    • Business
    • Tuchtrecht
    • Nieuwe uitdaging
    • Deals
    • Human Interest
    • Opinie en blogs
    • Buitenland
  • AI, tech & legal
  • Podcasts
  • De Stand
    • Advocatuur Top 50
    • Notariaat Top 30
    • Archief De Stand
  • Uitgelicht
  • Vacatures
  • Opleidingen
  • Partners
    • Howden
    • OSR
    • PO-Online

De passie van Kelly Verheij: experimenteren met verse Madame Jeanette-pepers

25 november 2024 door Patricia Jacob

Kelly Verheij droomt van een eigen kookboek over gezond en bourgondisch eten. Voordat ze genoeg recepten heeft, moet ze nog veel proeven en testen. “Net als een processtuk is een recept nooit gelijk goed; je moet blijven schaven tot het perfect is.”

“Gisteravond heb ik staan bakken. Deze koekjes zijn voor jou en mijn collega’s”, zegt Kelly Verheij. Terwijl ik gulzig hap in een smakelijk Biscoff koekje met witte chocolade, vertelt ze verder. “We hebben het recept ontwikkeld aan de hand van ingrediënten die we op dat moment in huis hadden, zoals speculaaspasta van Biscoff, bloem en suiker. Mijn partner, die goed kan vormgeven, heeft er deze receptkaart van gemaakt.”

Bij Verheij thuis in Rotterdam vind je overal recepten, in notitieboekjes en op de computer. “Regelmatig tikken we onze recepten uit, zowel voor onszelf als op verzoek van familie en bekenden.” De advocaat wil de recepten bundelen tot een kookboek. “Een langetermijnproject! Mijn partner en ik doen dit immers naast ons werk, maar ik vind dat je moet blijven dromen.”

Bourgondisch en gezond

Het droomboek zal vermoedelijk gaan over gezond en bourgondisch eten. “Ik denk aan gerechten die rijk aan smaak zijn en een voldaan gevoel geven. Mensen associëren ‘bourgondisch’ vaak met zo’n 300 gram vlees per persoon, maar je kunt ook verzadigd raken met minder vlees, vis of vegetarische gerechten.”  

Als voorbeeld noemt ze hun orzo, een pastasoort die eruit ziet als rijst, met groenten uit de oven: geplette cherrytomaatjes, ui, geroosterde paprika, Parmezaanse kaas, mascarpone en versgeneden basilicum. “Een superlekker en gezond gerecht. Eventueel kun je de ‘vette’ mascarpone vervangen door kookroom light.”

Verheij sport vijf keer per week en liep in 2022 de Rotterdamse marathon voor het KWF. “De gerechten in het boek moeten sporters een gezonde basis bieden.” Vandaar dat de recepten rijk zullen zijn aan vezels (groenten, fruit) en eiwitten (peulvruchten, noten) en dat er een hoofdstuk zal komen over koolhydraatrijke opties. “Kort voor de marathon stapelde ik de ene koolhydraat op de andere.”

Dumpling-les

Voordat er genoeg recepten zijn voor het boek, is er nog veel werk aan de winkel: méér culinaire kennis vergaren, receptenrepertoire uitbreiden. Zij en haar partner verdiepen zich in zo veel mogelijk nieuwe keukens. “Onze vakanties staan in het teken van lekker eten en drinken. In de zin van veel proeven en nieuwe smaken ontdekken.”

Deze zomer waren ze op het Kroatische eiland en wijngebied Hvar. Het jaar daarvoor reden ze door Sicilië, waar ze tijdens een kleinschalige workshop onder meer leerden pistachecake te maken. In Nederland deden ze ooit een cursus pastamaken. Onlangs gingen ze op dumpling-les. “Ik eet ze het liefst gestoomd en met kip en garnalen erin.”

Op vakantie speuren ze steevast op marktjes naar lokale specerijen. Vrijwel elk zaterdag gaan ze naar de grote markt in Rotterdam “Seizoensgroenten inslaan en dan thuis bedenken wat we ermee gaan doen.” Pas kwamen ze terug met spruitjes. Verheij roosterde ze in de oven met Parmezaanse kaas en wat paneermeel erop. Deze ‘superknapperige’ creatie deed ze bovenop risotto. “Online staan goede risotto-recepten. Ze zijn vaak heel basic. Ik geef er mijn eigen draai aan.”

Werkwijze

Die werkwijze is illustratief voor de manier waarop zij en haar partner al drie jaar recepten ontwikkelen. “We beginnen vrijwel nooit vanaf nul, maar maken een bestaand recept helemaal naar onze smaak.” Ze begonnen te experimenteren omdat veel gerechten volgens hen niet pittig genoeg zijn. “Dat los je niet op met een klodder sambal erin. Het is veel lekkerder om te koken met verse Madame Jeanette-pepers of geroosterde pepertjes die je zelf hebt vermalen.”

Verheij mixt graag diverse keukens, zoals bij de Aziatische bolognese. De basis is de beroemde Italiaanse gehaktsaus, alleen verwerkt zij er oosterse smaakmakers als rode peper, gember en bosui in en gaat de saus niet over pasta maar over rijstnoedels.

Een van haar beste recepten is de coq au vin. “Mijn partner is van de Aziatische wokjes. Ik ben meer van de stoofpotten: boeuf bourguignon, kip in rodewijnsaus. Die liefde is ontstaan toen ik als tiener bijverdiende als verkoopster bij een slager. Soms kocht ik riblappen waarmee ik thuis aan de slag ging. Van mijn stoofgerechten springt de kip in rodewijnsaus eruit. Ik doe er altijd een goede hoeveelheid laurierblad in en – vrij ongebruikelijk – stukjes rode paprika. Ik gebruik kippenpoten of -dijen mét vel. Door het vet van het velletje smaakt het gerecht intenser. Eventueel kun je het velletje eruit halen voordat je de kip serveert.”

Inspiratie

Een van haar culinaire inspiratiebronnen is MiljuschkaWitzenhausen, een televisiekok met een eigen website en magazines. “Haar recepten zijn redelijk laagdrempelig. Een voorbeeld is haar heerlijke Griekse kip.” Verheij bereidt die kip met haar eigen Griekse kruiden – ‘souvlaki-kruiden, zeg maar’ – en maakt er een bowl van. “Rijst, Griekse kip en tzatziki, een yoghurtsaus met knoflook, komkommer, citroensap en verse dille. Een pokébowl, maar dan anders.”

Verheij heeft veel kookboeken. Zoekt ze inspiratie voor een pastavulling, dan bladert ze door het boek Toscanini van Maud Moody. Zij en haar partner maken ook graag zelf snoep, zoals fruittella’s. Atelier Confiserie, het boek van Yasmin Othman, brengt hen vaak op ideeën. “Ik ben een echte zoetekauw. Chocolade haal ik nooit in huis. Ik kan er niet vanaf blijven.”

Ze gaan vaak uit eten en komen dan geregeld terug met nieuwe inzichten. “Rotterdam heeft een goede eetcultuur. We eten graag bij Brasserie Vincent, Asian Glories en Vis op de Dijk. Ik herinner me nu nog de witvis die ik ooit at bij die laatste zaak: op de huid gebakken met rode peper, een soort sojadressing erover, bimi erbij.”

Binnenkort nodigt haar kantoor weer cliënten uit voor een kookworkshow in De Kookfabriek. “Dat is altijd heel gezellig. Wie weet doe ik er ideeën op.” Haar collega had onlangs voor een kantoorlunch een ‘erg goede’ soep van rode curry met linzen gemaakt. Verheij gaat het recept vragen. Dikke kans dat ze er haar eigen twist aan geeft!

Schaven

Recepten ontwikkelen betekent veel proeven en testen en dat vindt ze ‘erg leuk’. “Een recept is nooit gelijk goed; je moet blijven schaven tot het perfect is. In die zin lijkt het op mijn werk. Ik verfijn het concept van mijn adviezen en processtukken net zolang totdat ze perfect zijn – iets wat een advocaat niet snel vindt.”

Behalve dat ze ervan houdt om culinair bezig te zijn, geniet ze ook van de gezelligheid er omheen. “In het weekend komen vaak vrienden eten. Voor, hoofd en toe. We maken er echt wat van en houden rekening met hun smaak. Het mooist zijn de avonden waarop iedereen het eten en de wijnen lekker vindt en er fijne gesprekken zijn. Dan valt álles op zijn plaats.”

Kelly Verheij werkt bij RWV Advocaten in Leiden. Als advocaat in ondernemingsrecht en insolventie helpt ze ondernemers in donkere tijden hun bedrijf weer gezond te maken. Gaat dat niet meer, dan begeleidt ze hen naar een zo goed mogelijke beëindiging van de onderneming. Daarnaast is ze ook curator.

Nederlandse overnamemarkt laat lichte groei zien ondanks economische onzekerheden

Lees meer

Nieuwe Uitdaging bij… Stijl, Evers Soerjatin en NautaDutilh

Lees meer

Het Bevolkingsonderzoek datalek: waarom schade zo moeilijk aantoonbaar is

Lees meer

Eerste Legal Rebel Awards uitgereikt tijdens SAIL Amsterdam

Lees meer

Hoe houd jij jezelf scherp?

Lees meer

Advocaten overspoeld met vragen na nieuw EU-VS handelsakkoord

Lees meer

Filed Under: Human Interest

Vorige artikel
Paul Wanders over zijn eerste pleidooi: ‘De advocaat van de wederpartij behoedde me voor een afgang’
Volgende artikel
De passie van Thomas van Weeren: in vrijheid pielen met drummuziek

Primary Sidebar

Topvacatures

Meer vacatures

OverFusies

Magazine

Magazine

Best gelezen

  • Ex-advocaat uit Limburg krijgt schrapping na achterlaten cliënten

  • Nieuwe Uitdaging bij… Stijl, Evers Soerjatin en NautaDutilh

  • Het Bevolkingsonderzoek datalek: waarom schade zo moeilijk aantoonbaar is

  • Column – Je werktijd is waardeloos

  • Eerste Legal Rebel Awards uitgereikt tijdens SAIL Amsterdam

Recente berichten

  • Nederlandse overnamemarkt laat lichte groei zien ondanks economische onzekerheden
  • Nieuwe Uitdaging bij… Stijl, Evers Soerjatin en NautaDutilh
  • Het Bevolkingsonderzoek datalek: waarom schade zo moeilijk aantoonbaar is
  • Column – Je werktijd is waardeloos
  • Eerste Legal Rebel Awards uitgereikt tijdens SAIL Amsterdam

Recente reacties

    Archieven

    • augustus 2025
    • juli 2025
    • juni 2025
    • mei 2025
    • april 2025
    • maart 2025
    • februari 2025
    • januari 2025
    • december 2024
    • november 2024
    • oktober 2024
    • september 2024
    • augustus 2024
    • juli 2024
    • juni 2024
    • mei 2024
    • april 2024
    • maart 2024
    • februari 2024
    • januari 2024
    • december 2023
    • november 2023
    • oktober 2023
    • september 2023
    • augustus 2023
    • juli 2023
    • juni 2023
    • mei 2023
    • april 2023
    • maart 2023
    • februari 2023
    • januari 2023
    • december 2022
    • november 2022
    • oktober 2022
    • september 2022
    • augustus 2022
    • juli 2022
    • juni 2022
    • mei 2022
    • april 2022
    • maart 2022
    • februari 2022
    • januari 2022
    • december 2021
    • november 2021
    • oktober 2021
    • september 2021
    • augustus 2021
    • juli 2021
    • juni 2021
    • mei 2021
    • april 2021
    • maart 2021
    • februari 2021
    • januari 2021
    • december 2020
    • november 2020
    • oktober 2020
    • september 2020
    • augustus 2020
    • juli 2020
    • juni 2020
    • mei 2020
    • april 2020
    • maart 2020
    • februari 2020
    • januari 2020
    • december 2019
    • november 2019
    • oktober 2019
    • september 2019
    • augustus 2019
    • juli 2019
    • juni 2019
    • mei 2019
    • april 2019
    • maart 2019
    • februari 2019
    • januari 2019
    • december 2018
    • november 2018
    • oktober 2018
    • september 2018
    • augustus 2018
    • juli 2018
    • juni 2018
    • mei 2018
    • april 2018
    • maart 2018
    • februari 2018
    • januari 2018
    • december 2017
    • november 2017
    • oktober 2017
    • september 2017
    • augustus 2017
    • juli 2017
    • juni 2017
    • mei 2017
    • april 2017
    • maart 2017
    • februari 2017
    • januari 2017
    • december 2016
    • november 2016
    • oktober 2016
    • september 2016
    • augustus 2016
    • juli 2016
    • juni 2016
    • mei 2016
    • april 2016
    • maart 2016
    • februari 2016
    • januari 2016
    • december 2015
    • november 2015
    • oktober 2015
    • september 2015
    • augustus 2015
    • juli 2015
    • juni 2015
    • mei 2015
    • april 2015
    • maart 2015
    • februari 2015
    • januari 2015
    • december 2014
    • november 2014
    • oktober 2014
    • september 2014
    • augustus 2014
    • juli 2014
    • juni 2014
    • mei 2014
    • april 2014
    • maart 2014
    • februari 2014
    • januari 2014
    • december 2013
    • november 2013
    • oktober 2013
    • september 2013
    • augustus 2013
    • juli 2013
    • juni 2013
    • mei 2013
    • april 2013
    • maart 2013
    • februari 2013
    • januari 2013
    • december 2012
    • november 2012
    • oktober 2012
    • september 2012
    • augustus 2012
    • juli 2012
    • juni 2012
    • mei 2012
    • april 2012
    • maart 2012
    • februari 2012
    • januari 2012
    • december 2011
    • november 2011
    • oktober 2011
    • september 2011
    • augustus 2011
    • juli 2011
    • juni 2011
    • mei 2011
    • april 2011
    • maart 2011
    • februari 2011
    • januari 2011
    • december 2010
    • november 2010
    • oktober 2010
    • september 2010
    • augustus 2010
    • juli 2010
    • juni 2010
    • mei 2010
    • april 2010
    • maart 2010
    • februari 2010
    • januari 2010
    • december 2009
    • november 2009
    • oktober 2009
    • september 2009
    • augustus 2009
    • juli 2009
    • juni 2009
    • mei 2009
    • april 2009
    • maart 2009
    • februari 2009
    • januari 2009
    • december 2008
    • november 2008
    • oktober 2008
    • september 2008
    • augustus 2008
    • juli 2008
    • juni 2008
    • mei 2008
    • april 2008
    • maart 2008
    • februari 2008
    • januari 2008
    • december 2007
    • november 2007
    • oktober 2007
    • november 2006
    • oktober 2006
    • april 2006
    • juni 2005
    • mei 2005
    • april 2005
    • februari 2005
    • april 2004

    Categorieën

    • aanbesteding & omgevingsrecht
    • Aansprakelijkheid
    • Actueel
    • Agenda
    • AI
    • AI, tech & legal
    • Arbeidsrecht
    • Arbeidsrecht
    • Arbeidsrecht & sociale zekerheid
    • Bedrijfsjurist en advocaat
    • Berkely Bridge
    • Beroepsvaardigheden
    • Bestuurs(proces)recht
    • Bouwrecht
    • Buitenland
    • Burgerlijk (Proces)recht
    • Burgerlijk (Proces)recht en contracten
    • Business
    • Chemische Veiligheid
    • Column
    • Corona
    • Deals
    • Dealtalk
    • Erfrecht
    • Financieel
    • Financieel recht
    • Fiscaal
    • Fiscaal Recht
    • Gezondheidsrecht
    • Gouden Zandlopers
    • Human Interest
    • Huurrecht
    • Huurrecht
    • ICT & Privacy
    • Incompany
    • insolventie en ondernemingsrecht
    • Instagram
    • Intellectueel Eigendomsrecht
    • Intellectuele Eigendomsrecht
    • Internationaal en Europees Recht
    • Interview
    • Jeugdrecht
    • Juridisch ondersteuner
    • Lexxyn Groep
    • Mediation
    • Mercedes-Benz
    • Mutsaerts
    • Nieuwe uitdaging
    • Nieuws
    • Notariaat
    • Notariaat
    • Notariaat
    • Ondernemingsrecht
    • Onderwijsrecht
    • Opinie en blogs
    • Overheid Bedrijfsvoering
    • Overheid Bestuur
    • Overheid Ruimte & milieu
    • Overheid Sociaal
    • Overheid Veiligheid
    • Personen- en familierecht
    • Personen- en familierecht
    • PO Deal aanbod
    • Podcasts
    • Privacyrecht
    • schade en verzekering
    • SDU events
    • Straf (Proces)recht
    • Tuchtrecht
    • Uitgelicht
    • vacatures
    • Vastgoed- & Huurrecht
    • Veiligheid
    • Vlogs
    • Vreemdelingenrecht
    • Wagner Group
    • Wieringa
    • YER Legal

    Meta

    • Login
    • Berichten feed
    • Reacties feed
    • WordPress.org

    Footer

    • Nieuws
    • Business
    • Human Interest
    • Innovatie & Tech
    • Opinie en blogs
    • Tuchtrecht
    • Gouden Zandlopers
    • Top 50 Advocatuur
    • Top 30 Notariaat
    • Advocatie Magazine
    • Vacatures
    • Partners
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    • Youtube
    • Nieuwsbrief
    • Contact en colofon
    • Meld nieuws
    • Adverteren
    • Vacature indienen

    Advocatie is een uitgave van
    Lefebvre Sdu
    Maanweg 174
    2516 AB Den Haag

    Powered by Lefebvre Sdu

    • Disclaimer
    • Privacy Statement & Cookieverklaring
    lefebvre SDU

    Het laatste nieuws van Advocatie
    twee keer per week in je mail
    ?

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

    Aanmelden

    ×