• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Nieuwsbrief
  • Magazine
  • Webshop
  • Contact en colofon

Advocatie

Dé nieuwssite voor advocaten, notarissen en juristen

  • Actueel
    • Nieuws
    • Business
    • Tuchtrecht
    • Nieuwe uitdaging
    • Deals
    • Human Interest
    • Opinie en blogs
    • Buitenland
  • AI, tech & legal
  • Podcasts
  • De Stand
    • Advocatuur Top 50
    • Notariaat Top 30
    • Archief De Stand
  • Uitgelicht
  • GZL 2024
  • Vacatures
  • Opleidingen
  • Partners
    • Howden
    • OSR
    • PO-Online

Een kijkje in de keuken bij… Rutgers & Posch

25 oktober 2015 door Advocatie Redactie

Op een vrijdagochtend stap ik uit de Amsterdamse tram, precies waar de Keizersgracht de Vijzelstraat kruist. Ik loop een stukje terug en sla linksaf, de Herengracht op. Het zonnetje schijnt een vrolijk licht op de statige grachtenpanden. Iets waar ik maar niet te lang bij stil sta want ik moet me ook concentreren op het ontwijken van auto’s, toeristen en fietsers. Ik loop het hoekpand van Rutgers & Posch binnen, en vervolg mijn weg naar de eerste verdieping.

Door Juliëtte Geers

Het advocatenkantoor bestaat nu 2,5 jaar en is gevestigd in een pand dat met zorg en aandacht is ingericht. Naast de smaakvolle keuze voor meubels, zijn de wanden in de hoge ruime kamers voorzien van bekleding zodat je elkaar goed kan verstaan.

Op de eerste verdieping word ik hartelijk ontvangen in de lounge, een kamer waar veel licht naar binnen komt door de plafondhoge grote ramen in dit karakteristieke pand. Het is een ruime en warm ingerichte kamer waarin enkele comfortabele banken en stoelen staan plus een ‘leestafel’ die bij  een tweede blik een tafeltennistafel blijkt te zijn. Naast de lounge bevindt zich een kleinere kamer met een balkonnetje dat ook wel ‘Siberië’ wordt genoemd. De locatie als het te koud is om op de boot of in de tuin te borrelen. We worden getipt dat de lunch klaarstaat en begeven ons naar achteren.

You’ve got mail: aan tafel!
We lopen door een lange brede gang met aan beide kanten glazen kantoren. Op de helft bevindt zich een onderbreking waar een klein keukentje en een lange tafel op een verhoging staat. De lunch is reeds klaargezet door studenten die het kantoor ondersteunen als onderdeel van een bijbaan. Rutgers & Posch heeft geen ‘bedrijfsrestaurant’ in de normale zin van het woord. Er is een klein keukentje aanwezig met koelkasten en aanrecht. De boodschappen worden geleverd door Albert Heijn en de extra’s worden door de studenten gehaald in de stad.

Toen het advocatenkantoor begon was een tafel voor 15 personen voldoende, maar intussen staat er een grotere tafel voor 35 plekken wat eigenlijk net te weinig is. Iedereen – behalve degene die buiten de deur luncht of het echt heel druk heeft en daarom achter zijn bureau zit – heeft de mail ontvangen dat de lunch klaar staat en zit inmiddels aan tafel (medewerkers & ondersteunend personeel). Bij de borrels zijn nog wel eens cliënten aanwezig, maar de lunch wordt onder elkaar genuttigd. Cliënten worden meegenomen om te lunchen buiten de deur, een favoriet is het verantwoorde restaurant Spelt.

Huiselijk tafereel
Ondanks dat niemand een vaste plek aan tafel heeft, is het bijna een huiselijk tafereel. Op tafel staat alles wat je verwacht: kaas van een kaasboer uit Amstelveen, verschillende soorten brood van de bakker en allerlei soorten beleg waaronder tien varianten hagelslag. Ook ontbreekt de gezonde noot niet: een grote schaal met gemengd fruit en twee borden met gesneden tomaat, komkommer en avocado. En, ik heb geluk, want op vrijdag is er vaak wat extra’s en dit keer zijn dat Van Dobben garnalenkroketten en verse Vietnamese springrolls met garnalen.

De gesprekken over nieuwe tentoonstellingen in de stad en sportprestaties worden veelvuldig onderbroken om de boter, de (karne)melk, het fruitsap of de hagelslag te vragen. Ook is er ruimte voor informatieve mededelingen over bijvoorbeeld nieuwe medewerkers, borrels of de samenstelling van het kerstcomité. Na 20 à 30 minuten verlaat iedereen de tafel om aan het werk te gaan of nog een kleine wandeling te maken. De droppot, koekjes en fruit- & groenteschaal kunnen weer op tafel, zodat iedereen de dag doorkomt. Er geldt eigenlijk maar één regel  en dat is dat de droppot  maar 1x per dag wordt bijgevuld.

Ontspannen
Mijn disgenoten zeggen het zelf: “Lunch gaat hier heel anders dan bij de ZuidAs-kantoren”. En ze kunnen het weten want vrijwel iedereen komt er vandaan. Voor een symbolisch bedrag van 1 euro per dag staat de gevarieerde lunch klaar. De extra’s zoals de heerlijke Vietnamese springrolls geven extra smaak aan de lunch, maar belangrijker is dat het een moment is waarop iedereen ontspannen bij elkaar komt.

Rutgers & Posch gaat zorgvuldig om met eetmomenten en ze worden daardoor goed benut. Naast de lunch en vele (al dan wel of niet aangeklede) borrels, staat er op maandagochtend zelfs ontbijt klaar. Dit als alternatief voor de Monday morning meetings. Iedereen kan bij binnenkomst een croissantje of broodje pakken met wat jus d’orange. En even bijkletsen natuurlijk.

Een kijkje in de keuken bij u op kantoor? Stuur een e-mailbericht naar: l.wopereis@sdu.nl

Juliette GeersNa de studie (Amerikaanse) geschiedenis met als bijvak Journalistiek en Nieuwe Media werkt Juliëtte Geers nu met veel plezier als redacteur bij Sdu Uitgevers. Daarnaast heeft ze een passie voor sporten, koken en wonen en schrijft daarover op freelance basis teksten voor off- en online media voor verschillende opdrachtgevers.

 

Filed Under: Human Interest

Vorige artikel
Reizen: Stage bij de Federal Public Defender in Nashville
Volgende artikel
Reizen: “In Bhutan vond ik de rust die ik thuis vaak niet heb”

Primary Sidebar

Topvacatures

Advocaat-medewerker Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht (3-6 jaar ervaring) Rotterdam

Meer vacatures

OverFusies

Magazine

Magazine

Best gelezen

  • Nieuwe uitdaging bij HabrakenRutten, Clairfort, Windt Le Grand Leeuwenburgh e.a.

  • Nieuwe advocaat van Diddy was zelf slachtoffer seksueel geweld

  • AI als ruggengraat van de advocatuur

  • Fleur en Michelle starten damespakkenlijn: ‘Voor mannen? Oger, Suitsupply, The Society Shop. Voor vrouwen? Niks’

  • Rechter beslist over 57 miljoen euro: Parlevliet moet binnen tien dagen handelen

Footer

  • Nieuws
  • Business
  • Human Interest
  • Innovatie & Tech
  • Opinie en blogs
  • Tuchtrecht
  • Gouden Zandlopers
  • Top 50 Advocatuur
  • Top 30 Notariaat
  • Advocatie Magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Youtube
  • Nieuwsbrief
  • Contact en colofon
  • Meld nieuws
  • Adverteren
  • Vacature indienen

Advocatie is een uitgave van
Sdu
Maanweg 174
2516 AB Den Haag

Powered by Sdu

  • Disclaimer
  • Privacy Statement & Cookieverklaring
SDU

Het laatste nieuws van Advocatie
twee keer per week in je mail
?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Aanmelden

×